Вино Mandrarossa Timperosse 2017, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 2833
  • Об’єм: 0.75 л

Вино Mandrarossa Timperosse 2017, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 2833
  • Об’єм: 0.75 л
499.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 399.00 грн

Є в наявності

В наявності 2 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • по Києву – 50 грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті онлайн)
  • експрес-доставка по Києву протягом 3-х годин(до 19:00) - 100 грн
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Mandrarossa Timperosse – рідкісний 100% пті вердо з топової терруарной лінійки виноробні Mandrarossa.

Піщані грунти, багаті на залізо, ферментація і невелика витримка в нержавіючої сталі дають квітковий аромат та характерну ніжну текстуру.

Аромат Mandrarossa Timperosse насичений, елегантний, фруктово-ягідний, з нотами слив, розмарину і шавлії.

Смак інтенсивний, виразний, але м’який, з ніжними танінами.

Виробництво Mandrarossa Timperosse

Mandrarossa Timperosse – це 100% Petit Verdot , час збору врожаю: 4-й тиждень серпня.

Виноградники Mandrarossa Timperosse: Contrada Timperosse, Menfi (AG), 100-250м над рівнем моря, південна експозиція, ґрунти піщані. Урожайність 10000 кг/га, посадка 4000 – 4500лоз/га.

Вініфікація Mandrarossa Timperosse: коротка мацерація протягом 4-6 днів при температурі 15-18°С.

Витримка: 3 місяці в сталі, 4 місяці в пляшці.

Про виробника Mandrarossa Timperosse:

Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.

Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.

Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.

Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.

Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.

У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.

У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.

У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.

В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).

Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.

Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.

В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.

Офіційна сторінка виробника Mandrarossa Timperosse: https://www.mandrarossa.it/

Виноградники Mandrarossa

Menfishire – лінія пагорбів вздовж південно-західного узбережжя Сицилії.

Ця територія історично живе сільським господарством: виноградники та оливкові сади висаджені аж до самого моря. Тут також вирощують артишоки, дині та інші овочі та фрукти.

Важлива особливість – “дивом” незабруднена екологія та численне біорізноманіття.

Мандраросса почала тут виробництво вина в 1999 році. Виноградники займають 500 га на висоті 440 метрів над рівнем моря.

У них південна експозиція та ідеальні умови для вирощування лози: сухий клімат, інтенсивне сонячне світло, вплив моря, теплі південні вітри, морські бризи, перепади температури.

Грунти 5 типів: піщані, глинисті, вапнякові, мулисті та змішані (піщано-глинисті).

На території Менфі вирощують місцеві сорти (греканіко та неро д’аволу),  міжнародні (сіра, мерло, каберне совіньйон і шардоне), інноваційні та експериментальні сорти (фіано, віоньє, пті вердо, алікан буше, шенен блан і совіньон блан).

Mons Gebel – схили Етни у північно-східній частині острова.

Тут місцеве населення історично займається землеробством та тваринництвом, а тисячолітня присутність людини на вулкані залишила свій слід: тераси, виноробні, виноградники, оливкові гаї, фісташкові, фундукові та інші фруктові сади оточують підніжжя «Гори», як місцеві називають вулкан.

Вулканічний ґрунт, перепади температури, вітер, старі виноградники, оточені кам’яними стінами дозволяють робити елегантні вина.

У Мандраросси тут в підніжжі Етни (в Лінгуаглоссі) знаходяться 4 гектари виноградників, засаджені карріканте і нерелло маскалезе.

Cossyra – територія на острові Пантеллерія, між Сицилією та Тунісом.

Тут у Мандаросси всього 2 гектари виноградників на трьох ділянках: Karuscia, Bukkuram та Monastero, де вирощуютьу зібіббо. З нього робиться традиційне для цих місць солодке вино – Passito di Pantelleria Doc.

Про кооператив Settesoli

Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.

Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.

Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.

Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.

Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.

Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу та завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.

Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.

Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.

На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.

Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.

Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.

Офіційна сторінка Mandrarossa Timperosse: https://www.mandrarossa.it/en/innovative-wines/timperosse

Інші вина від виробника Mandrarossa Timperosse

Деталі

Бренд Mandrarossa
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Колір червоне
Країна Італія
Фудпейринг дичина, м'ясо біле, м'ясо червоне, риба червона, тверді витримані сири
Тип тихе
Регіон Сицилія
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт пті вердо
Класифікація Rosso Terre Siciliane IGT
Рік 2017
Алкоголь 13.5%
Категорія Вино
Міцність 13-17%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Mandrarossa Timperosse”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

You can`t add more product in compare