Вранці практично кожну людину починається з чашки ароматної кави. Цей напій піднімає настрій, будить і налаштовує на продуктивний день. Кава незамінний супутник ділових зустрічей, перерви, дружніх посиденьок чи романтичних побачень. При цьому можна купити каву для приготування у різний спосіб, що дозволить кожній людині отримати максимум задоволення від вживання напою.

Трохи історії

Батьківщиною кави є Ефіопія. Пастухи помітили, що кози, які поїдають листя кавового дерева, стають більш активними та збудженими. Настоятель місцевого монастиря почув про це, і теж почав вживати в їжу лиття кави, щоб оцінити їхню тонізуючу дію. Саме так і народився напій з листя та зерен кави, який став традиційним у цьому монастирі. Проте світова популярність кави прийшла лише у 15 столітті, яка дерева кави навчилися культивувати. Спочатку головним постачальником зерна по всьому світу був Ємен. Однак потім плантації кави з'явилися в Азії та інших країнах.

Види кави

Насамперед каву рекомендується вибирати за сортом. Арабіка родом із Ефіопії. Зерна відрізняються м'яким і приємним смаком. До того ж він має насичений і при цьому ніжний аромат. Ціна арабіки вища. Робуста вирощується в Центральній та Західній Африці, а також у Південно-Східній Азії. Особливістю сорту є гіркуватий смак. Перевагою є більш високий вміст кофеїну. Проте робусту рідко вживають у чистому вигляді, а частіше додають до арабіки. Таким чином, слід вибирати між арабікою та купажем арабіки та робустою. Також слід звернути увагу на обсмажування. Вона поділяється на такі види:
  1. Світла. Підходить для espresso та заварювання краплинним методом. Для кавоварки підходить гірше, адже не дає кави повністю розкритися.
  2. Середня. Оптимальне рішення для будь-якого способу приготування. Не менш сильно виражений кислий смак, підкреслює індивідуальність напою. Підійде для заварювання в турці, кавомашині, чашці або краплинним методом.
  3. Чорна. Для справжніх поціновувачів кави. Майже немає кислинки. Смак тягучих, гіркуватий та насичений. Найкраще підходить для приготування кавових напоїв на молоці.
Також кава ділиться на зернову, мелену і розчинну. Окремо слід виділити органічну, ароматизовану та каву без кофеїну. Також існує моносорти, які відрізняються незвичайними смаковими якостями, тому сподобаються справжнім гурманам. При виборі слід враховувати власні переваги та особливості приготування.

Купити каву

Інтернет-магазин WineWine пропонує широкий асортимент якісної кави. Ви зможете замовити мелену, зернову та розчинну кафе високої якості та за найбільш вигідною ціною. Ми пропонуємо зручний самовивіз товарів та можливість швидкого відправлення в будь-який регіон України.

Чи можна так пити абсент?

Абсент - класичний аперитив міцністю близько 70%, який найчастіше вживається у вигляді коктейлів або розбавляючи водою. Але його можна пити й у чистому вигляді. Цей варіант підходить не всім через високу міцність напою. Попередньо абсент потрібно охолодити до нульової температури та налити у вузьку чарку об'ємом не більше 30 мл.

Інтернет-магазин WineWine пропонує широкий асортимент якісної кави. Ви зможете замовити мелену, зернову та розчинну кафе високої якості та за найбільш вигідною ціною. Ми пропонуємо зручний самовивіз товарів та можливість швидкого відправлення в будь-який регіон України.

Чим розбавити абсент?

Класичний варіант приготування абсенту полягає у розведенні його холодною водою та цукром. Спростити процес можна за умови використання готового цукрового сиропу. Але можна пити абсент із фруктовим соком, безалкогольним газуванням та іншими напоями з насиченим солодким смаком, який пом'якшить гіркоту абсенту. Але фахівці рекомендують змішувати тільки із солодкою водою, щоб смакувати

Чи можна пити абсент із колою?

Коктейль на основі абсенту, коли та льоду є досить популярним. Але досвідчені бармени не радять таке поєднання. Кола має яскраво виражений смак, який повністю заглушає аромат абсенту. Але тим, кому подобається таке поєднання, рекомендується розбавляти абсент із колою у пропорції 1:5.

Із чим можна пити абсент?

Класичним варіантом є розведення абсенту водою чи цукровим сиропом. Але можна готувати його на основі коктейлі, наприклад, з шампанським та горілкою, м'ятним лікером, віскі та молоком. Як закуску можна використовувати ароматні сири, зелені оливки, кисле яблуко, шоколад та цитрусові фрукти.

Як роблять віскі бурбон?

Технологія виробництва бурбона схожа на виготовлення віскі, але має й відмінності. Він виробляється на основі кукурудзи, тому має бурштиновий відтінок та довгий післясмак. Ще однією особливістю є процес витримки, який здійснюється в бочках із білого дуба, що використовується лише один раз. Витримка відбувається протягом щонайменше двох років.

Чим закушувати бурбон?

Бурбон відрізняється насиченим та глибоким смаком з нотками дуба та диму. Тому як закуска відмінно підходять витримані сири, хамон, балик, пастрома. Бурбон добре поєднується зі стейком, реберцями на грилі та іншими видами м'яса. Найкращим смаком поєднанням, на думку експертів, вважається бурбон та яблучний пиріг з корицею.

Як витримують бурбон?

Особливістю бурбона є витримка у нових обвуглених бочках із білого дуба. Немає вимог до того, щоб дуб був саме американським, то відомі виробники використовують саме його. Розмір бочки не має значення, але найчастіше використовуються бочки на 200 літрів. А термін витримки становить щонайменше 2 роки.

Який бурбон на смак?

Основною сировиною для бурбону є кукурудза. Це впливає на смак напою. У бурбона більш солодкий та яскравий смак. До того ж смак напою різкіший, тому напій подобається тим, хто цінує насиченість та яскравість смаку. Багатогранність смакової складової залежить від купажу. Купажований бурбон масового виробництва, такий як Джим Бім, відрізняється гарним, але простим смаком.

Яке вино гарне біле?

При виборі білого вина слід звертати увагу на рік урожаю. Базове вино не повинно бути старшим за 2 роки. Тим, хто погано розуміється на сортах вин, варто звернути увагу на найбільш популярні сорти, а саме рислінг, совіньйонблан, мускат, піногріджо, гевюрцтрамінер, шардон. Фортеця та вміст цукру не впливають на якість вина та залежать від сорту винограду та технології виробництва. Тому вибір між сухим та напівсолодким вином залежить лише від особистих уподобань.

Яке біле вино?

Існує безліч сортів винограду, які використовуються для виробництва білого вина. До того ж смак вина залежить від того, в якій кліматичній зоні виражений той чи інший сорт. За залишковим вмістом цукру вино ділиться на сухе, напівсухе, напівсолодке та десертне. Окремо можна відзначити кріплені вина, такі як портвейн. За наявністю вуглекислоти білі вина діляться натихі та ігристі.

Яке найсмачніше біле вино?

Кожна країна і регіон вважає, що виробляють найсмачніші вина. Однак якщо говорити про світове визнання, то найсмачнішими білими винами є MuscatdeBeaumesdeVenise, MuscatdeFrontignan, Moscato,PassitodiPantelleria,Moscatel,Карменер, Каберне совіньйон, Мерло,GeyserPeak, SauvignonBlanc. Найбільш смачні білі вина виробляють у Франції, Італії, Австралії, Іспанії, Південній Африці.

Яке на смак біле вино?

Біле вино виробляється з різних сортів винограду, тому напій зберігає всі характеристики сировини, що використовується. Воно ділиться на сухе, напівсухе, напівсолодке та солодке. Смак напою залежить від кількості залишкового цукру, міцності та сорту винограду. Однак будь-яке біле вино має легший і ніжніший смак, ніж червоні вина. Саме тому воно краще поєднується з фруктами, рибою та морепродуктами, ніж з м'ясом.