Фільтрувати за ціною

Сухе шампанське

Показано 1–24 із 75

Сухе шампанське – це універсальний напій, який рекомендують для першого знайомства із французькими ігристими винами. Воно відрізняється легким смаком через мінімальний вміст цукру. Відомий напій з’явився на столах понад 4 століття тому, і визнаний еталоном серед ігристих вин.   

Трохи історії

Справжнє сухе шампанське є ігристе вино з регіону Шампань. Воно відноситься до третьої та найпопулярнішої категорії солодощі. Вміст цукру в напої становить від 6 до 12 г на літр. Вважається, що саме у брюті ідеальний баланс смаку та аромату.

Ігристе вино з’явилося в Шампані в середині XVII століття. Це регіон славився насамперед червоними винами, тому під час виробництва білих виникали випадки недобродів чи вторинного бродіння. Засновником шампанського вважається П’єр Періньйон, який був майстерним виноробом і постійно експериментував із новими технологіями. Він вперше дав значення сухого шампанського купажів вин з різними відтінками. Популярність сухих ігристих вин виникла ще на початку 19 століття легкої руки французької компанії Perrier-Jouët.

Основні види сухого шампанського за кольором

Сухе ігристе вино можна знайти у різних виробників. Воно відрізняється видом винограду, кількістю цукру, міцністю. Також воно відрізняється і за кольором:

  1. Біле. Виготовляється на основі винограду сорту Шардоне. Шампанське біле сухе чудово поєднується з креветками, сьомгою, ікрою та різними легкими закусками.
  2. Червоне. Виготовляється на основі винограду сорту Піно Нуар та Піно Меньє. Червоні ігристі вина чудово поєднуються з м’ясними стравами, пастою, солодощами, сирами.
  3. Рожеве. Для отримання рожевого шампанського потрібно змішати червоні та білі ігристі вина. Отриманий напій підходить під омарів, лосося, дичину та овочеві закуски.

Також можна зустріти і незвичайні варіанти, наприклад, блакитне шампанське. Воно виготовляється з винограду сорту Мускат із додаванням спеціальних органічних пігментів. Саме вони надають напою незвичайного відтінку. Відмінно поєднується з м’якими сирами, рибою, фруктами та легкими закусками.

Переваги сухого шампанського

Хороше сухе шампанське – напій аристократів та справжніх поціновувачів якісних ігристих вин. Це пов’язано з такими перевагами благородного напою:

  1. Контроль якості. Якщо сухе шампанське виробляється в провінції Шампань, можна бути впевненими у неперевершеному смаку та суворому дотриманні якості напою.
  2. При виробництві натурального шампанського використовуються лише найкращі сорти винограду, які грамотно купажуються для ідеальної смакової композиції.
  3. Мінімальний вміст цукру забезпечує елегантність та свіжість напою.

Ціна на сухе шампанське із провінції Шампань досить висока. Однак можна вибрати і добрі аналоги ігристих вин від інших виробників. Інтернет-магазин WineWine пропонує купити шампанське сухе зі швидкою доставкою або можливістю самовивезення зі складу.