Вино Mandrarossa Perricone Costadune, рожеве сухе 0.75л

  • Артикул: 2668
  • Об’єм: 0.75 л

Вино Mandrarossa Perricone Costadune, рожеве сухе 0.75л

(1 відгук)
  • Артикул: 2668
  • Об’єм: 0.75 л
476.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 401.00 грн

Є в наявності

В наявності 17 пляшок
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • по Києву – 50 грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті онлайн)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину

Mandrarossa Perricone Costadune – несподівано елегантне розе із Сицилії.

Аромат ніжний, фруктово-квітковий, з нотами троянди, вишні, малини та полуниці.

На смак Mandrarossa Perricone Costadune округле, елегантне, з типовими для розе нотами суниць.

Виробництво Mandrarossa Perricone Costadune

Mandrarossa Perricone Costadune – це 100% перріконе із Менфі. Виноградники розтягнуті вздовж південних пагорбів середньофактурних глинистих грунтів у 100-250 метрів над рівнем моря.

Час збору врожаю: 4-й тиждень серпня

Вініфікація Mandrarossa Perricone Costadune: після кріомацерації при 5-8°C протягом 8-10 годин сусло бродить протягом 15-20 днів при 16-18°C.

Витримка – 4 місяці в сталевих чанах.

Про виробника Mandrarossa Perricone Costadune:

Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.

Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.

Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.

Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.

Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.

У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.

У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.

У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.

В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).

Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.

Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.

В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.

Офіційна сторінка виробника Mandrarossa Perricone Costadune: https://www.mandrarossa.it/

Виноградники Mandrarossa

Menfishire – лінія пагорбів вздовж південно-західного узбережжя Сицилії.

Ця територія історично живе сільським господарством: виноградники та оливкові сади висаджені аж до самого моря. Тут також вирощують артишоки, дині та інші овочі та фрукти.

Важлива особливість – “дивом” незабруднена екологія та численне біорізноманіття.

Мандраросса почала тут виробництво вина в 1999 році. Виноградники займають 500 га на висоті 440 метрів над рівнем моря.

У них південна експозиція та ідеальні умови для вирощування лози: сухий клімат, інтенсивне сонячне світло, вплив моря, теплі південні вітри, морські бризи, перепади температури.

Грунти 5 типів: піщані, глинисті, вапнякові, мулисті та змішані (піщано-глинисті).

На території Менфі вирощують місцеві сорти (греканіко та неро д’аволу),  міжнародні (сіра, мерло, каберне совіньйон і шардоне), інноваційні та експериментальні сорти (фіано, віоньє, пті вердо, алікан буше, шенен блан і совіньон блан).

Mons Gebel – схили Етни у північно-східній частині острова.

Тут місцеве населення історично займається землеробством та тваринництвом, а тисячолітня присутність людини на вулкані залишила свій слід: тераси, виноробні, виноградники, оливкові гаї, фісташкові, фундукові та інші фруктові сади оточують підніжжя «Гори», як місцеві називають вулкан.

Вулканічний ґрунт, перепади температури, вітер, старі виноградники, оточені кам’яними стінами дозволяють робити елегантні вина.

У Мандраросси тут в підніжжі Етни (в Лінгуаглоссі) знаходяться 4 гектари виноградників, засаджені карріканте і нерелло маскалезе.

Cossyra – територія на острові Пантеллерія, між Сицилією та Тунісом.

Тут у Мандаросси всього 2 гектари виноградників на трьох ділянках: Karuscia, Bukkuram та Monastero, де вирощуютьу зібіббо. З нього робиться традиційне для цих місць солодке вино – Passito di Pantelleria Doc.

Про кооператив Settesoli

Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.

Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.

Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.

Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.

Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.

Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу та завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.

Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.

Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.

На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.

Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.

Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.

Офіційна сторінка Mandrarossa Perricone Costadune: https://www.mandrarossa.it/en/indigenous-varietals-wines/perricone-rose

Інші вина від виробника Mandrarossa Perricone Costadune

Деталі

Бренд Mandrarossa, Settesoli
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Колір рожеве
Країна Італія
Фудпейринг закуски, легкі страви, м'ясо біле
Тип тихе
Регіон Сицилія
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт перріконе
Класифікація IGT Terre Siciliane
Рік 2018
Алкоголь 12%
Категорія Вино
Міцність 11-13%
спец ціна BlackFriday_2021

1 відгук для Mandrarossa Perricone Costadune вино рожеве 0.75л

  1. Людмила

    Дуже добре вино. Ароматне, освіжаюче.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.