fbpx

Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone della Valpolicella Classico

Артикул: 1848
Об’єм: л

Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone della Valpolicella Classico

Артикул: 1848
Об’єм: л
Колір:
Цукор:
Стиль:
Алкоголь: 16,5 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:
1590.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1360.00 грн

Є в наявності

В наявності 7 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone della Valpolicella Classico – амароне з окремої мікроділянки Jago.

Domini Veneti, до речі – дочірній бренд Cantina Sociale Valpolicella Negrar, які зробили перше Амароне (хоча за це звання “б’ються” кілька виноробень). Історію амароне дивись нижче.

Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone 2013 – чудове структуроване вино.

Аромат парфумний, складний та пишний: пряний, з нотами ванілі,  спецій та сигар.

Смак щедрий, густий, насичений з солодкими і округлими танінами, нотами сухофруктів, спецій та відтінками тютюну.

Дегустація Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone della Valpolicella Classico:

Джеймс Саклінг про Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone 2013 (94 бали):

Beautiful undertones here of forest floor, bark and black tea punctuate riper notes of sesame bun, aniseed and licorice. Dark fruit is perched across a carefully woven hammock of ripe tannins, which hold up persistent acidity with pleasure and panache. Full-bodied and densely compressed on the finish. Drink from 2023.

Виробництво Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone

Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone – це бленд 60% корвіни, 15% корвіноне, 15% рондінелли та 10% інших дозволених місцевих сортів.

Виноградник розташований у самому серці Valpolicella Classica, в селищі Jago, на сухих терасах.

Висота виноградника від 200 до 250 метрів над рівнем моря.

Південно-східна експозиція.

Тип грунту: глинистий, часом вапняковий.

Середній вік лоз: 15 років.

Середня врожайність з гектара: 20 гекталітрів.

Урожай збирають виключно вручну з вересня до початоку жовтня.

Виноград підсушують в сушильній камері протягом 100-120 днів.

Пресують в грудні-січні. Температура бродіння від 12-23°C.

Мацерація протягом 35 днів, 15 з яких – холодна. Шапку опускають вручну з частотою 3 на день.

В травні вино переливають у барріки (там проходить і малолактична ферментація).

Витримка в дубі та пляшці.

Стабілізація: природна.

Історія виробника Domini Veneti Jago Amarone:

“У 80-ті роки термін “кооперативний виноробний завод” натякав на невідоме походження вина. Ми хотіли зруйнувати цей стереотип. В нас було величезне прагнення отримати чудовий продукт, починаючи з самого винограднику.

Так ми вирішили запустити нову лінійку для ресторанів, створили торгову марку Domìni Veneti. То було початком нашої подорожі. Те, куди ми прийшли зараз, є результатом зробленого тоді вибору, який виявився далекоглядним, сміливим і виграшним: ми створили якісний проект з новими марками.

І ось, Domìni Veneti виповнюється вже 30 років!”

Даніеле Акордіні (Daniele Accordini), енолог Domìni Veneti

У 1989 році бренд Domini Veneti почався як лінійка вин для ресторанів від історичної виноробні у Вероні Кантіна Вальполічелла Неграр.

Рішення зосередитись на вищій якості ретельно відібраного винограду породило нову лінійку Domini Veneti, яка з тих пір стала визначною для Cantina Valpolicella Negrar та для регіону Вальполічелла та Верони в цілому.

Сама виноробня була заснована 23 серпня 1933 року, коли шість місцевих жителів об’єдналися в кооператив, щоб захистити територію від спекулятивних вкладень.

Його заснували Gaetano Dall’Ora, Carlo Vecchi, Giovanni Battista Rizzardi, Marco Marchi, Pier Alvise Serego Alighieri та Silvio Graziani в місті Вілла Москоні, Арбіццано ді Неграр.

Вони вирішили самі виробляти вино повністю самостійно – від вирощування винограду до бутиляції.

Сьогодні кооператив Cantina Valpolicella Negrar – це 230 фермерів та їх сімей та 700 гектарів виноградників.

За звання винахідника амароне боряться багато виноробень, але саме Cantina Valpolicella Negrar зробила перше амароне, а президент Кантіни Гаетано Далл’Ора дав йому назву

В 1936 році після дегустації речото, яке випадково було залишене і бродило протягом тривалого часу, він вигукнув: «Questo non è un Amaro, ma un Amarone!» (амаро – це гіркий на італійській).

Історія про Амароне Доміні Венеті:

В 2004 році вперше кооперативне речото отримало три бокали від Гамберо Россо – і з тих пір отримує досить регулярно.

Філософія соціальної відповідальності також не чужа для кооперативу.

Щоденна робота полягає не лише у вирощуванні винограду та виробництві вина: вони також постійно проводять дослідження разом із установами та університетами, застосовують нові технології, щоб отримати хороший результат та не нашкодити навколишньому середовищу.

Вся робота на винограднику виконується вручну з повною повагою до навколишнього середовища та його біорізноманіття, зберігаючи виноробні традиції Valpolicella Classica. Кантіна також активно бере участь у проектах, що мають як соціальні, так і спільні цілі.

Трава вільно росте між рядами виноградників, що дозволяє уникнути асфіксії коренів, стримувати ерозію, збільшувати органічні речовини та зберігати біорізноманіття виноградників.

Офіційна сторінка виробника Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone: https://www.dominiveneti.it/

Всі вина виробника Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone.

Характеристики

Бренд

Літраж

Привід

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , , , , , , ,

Тип

Регіон

Cтиль

Цукор

Сорт

, ,

Класифікація

Рік

Алкоголь

16.5%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Domini Veneti Vigneti di Jago Amarone della Valpolicella Classico”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: