Domini Veneti La Casetta Ripasso Valpolicella Classico Superiore – це вино, витримане на на шкірках із Речото – солодкого червоного вина.
Тому це вино дуже насичене, м’яке і шовковисте, з відчутними нотами сухофруктів та ледь помітним натяком на солодкість, який залишається лише натяком (вино сухе).
Розкіш і багатство – такий профіль у Domini Veneti La Casetta Ripasso.
Виробництво Domini Veneti La Casetta Ripasso Valpolicella
Склад бленду: корвіна 65%, корвіноне 15%, рондінелла 10%, інші сорти 10% (в рамках правил DOC).
Виноградники знаходяться в самому серці Вальполічелли Классіко, на пагорбах Неграр. Висота від 230 до 450 метрів над рівнем моря. Південно-західна експозиція.
Різноманітний ґрунт, переважно глинистий з ділянками нуммолітового вапняку.
Підвязка: веронезе перголетта. Вік лоз: 15 років. Густота посадки: 3300/3500 лоз на гектар.
Середня врожайність з гектара: 60 хл.
Збір урожаю для Domini Veneti La Casetta Ripasso: кінець вересня – початок жовтня, виключно ручний збір.
Ферментація при температурі від 25 до 28 ° С. Мацерація протягом 12 днів з щоденним опусканням “шапки” (тричі на день).
Витримка в сталі до лютого. Далі – витримка на шкірках речото протягом 15 днів при температурі 15°C з щоденним опусканням “шапки”.
Малолактика. Витримка в дубі (18 місяців) та в пляшці.
Дегустація Domini Veneti La Casetta Ripasso Valpolicella з виноробом:
Інші вина від Domini Veneti тут.
Надя –
Дуже соковите, дуже багате, з відчутним дубом. Кайф
Denys –
Сочное, богатое, изюмленное. Топ оф зе топ