Віскі Jack Daniels – найвідоміший віскі в Україні. Цей віскі і досі роблять саме так, як робив сам Джек Деніел понад століття тому
Процес приготування віскі Jack Daniels
На винокурні стверджують, що крапля віскі не може і мріяти про кращий початок, ніж вапнякова джерельна вода з печери Спрінг-Холлоу довжиною в дві милі.
Джек Деніел купив балку і прилеглу до неї землю за 2148 доларів і розвивав цю воду з 1866 року. У той час ця сума була цілим багатством. Але чиста джерельна вода настільки природна, що того варта.
Шари вапняку в печері природним чином надають воді безліч мінералів, які вносять свій внесок в характер Віскі Jack Daniels. Не менш важливо, що вапняк також видаляє з води залізо.
Кожна пляшка віскі Jack Daniels, яку Ви у нас купите, зроблена з води цього джерела.
Для пом’якшення смаку віскі Jack Daniels винокурня створює власне деревне вугілля. Це дає прекрасне і гладке потягування віскі.
Три дні на тиждень, три рази в день, складають піддони з твердим цукровим кленом висотою п’ять футів і обливають їх сирим, чи не витриманим віскі, і підпалюють.
Пекло досягає піку при температурі понад 2000 градусів за Фаренгейтом, а потім згорає до тліючого вугілля. Ці гранули потім згрібають до тих пір, поки вони, нарешті, не охолонуть і не будуть готові до повільного пом’якшення віскі.
Віскі Jack Daniels не був би таким, яким він є, без рецепта Джека Деніела.
Джек Деніел був відомий як людина вишуканого смаку. У приготуванні віскі ніяка деталь не була більш важливою, ніж його ніжна суміш зерен, що допомагає сформувати смак віскі Джек Деніелс.
Джек Деніел знайшов ідеальні пропорції: 80% кукурудзи, 12% ячменю і 8% жита. Використання тільки якісної кукурудзи №1 надає пюре приємну солодкість.
Рясна кількість жита завершує солодкість яскравими нотами перцю і спецій. Достатня кількість солоду об’єднує все разом і надає кремову гладкість. З тих часів рецепт суміші не змінювався.
Дистиляція починається з змішування цих зерен з водою. Додається трохи власного стартового сусла для отримання стабільного і якісного віскі. Сусло ферментується протягом шести днів, а потім піддається одноразової дистиляції у великій мідній печі.
Віскі Jack Daniels випаровується і конденсується тільки один раз. Для відмінної гладкості віскі Jack Daniels, він повільно капає через 10 футів твердого вугілля з цукрового клена. Це дорогий, трудомісткий процес.
Після дистиляції прозорий незрілий віскі відправляється в копітку подорож. Крапля за краплею він повзе через річне вугілля зі швидкістю, яка визначається тільки силою тяжіння. Процес займає 3-5 днів.
Саме цей додатковий крок надає характерну плавність, яку люди очікують від віскі Jack Daniels.
«Деревне вугілля може за кілька днів зробити те, на що бочка витрачає пару років», – каже майстер-дистиллятор Джефф Арнетт.
І додатковий час і витрати, необхідні для того, щоб дати віскі фору перед тим, як він потрапить в бочки, того варті.
Бочки – це велика частина характеру віскі Jack Daniels: віскі буде проводити там багато часу, черпаючи весь свій насичений бурштиновий колір і більшу частину своєрідного аромату.
Тому винокурня Jack Daniels – одна з небагатьох винокурень в світі, де самі виготовляють бочки для свого віскі. Бочки виготовляються з американського білого дуба.
Вони скріплюються виключно тиском точного розташування дерева. Після складання внутрішня частина бочки обсмажується і обвуглюється, щоб вивести з дерева натуральний цукор і карамелізувати його.
Цей цукор також є важливою складовою
смаку віскі. Для підсмажування бочок для віскі Jack Daniels розробили власний ексклюзивний метод.
Після того, як бочки закінчили надавати смак віскі, вони повторно використовуються виробниками гострого соусу, пивоварами і виробниками шотландського віскі.
Віскі Jack Daniels завжди робили так, як це пропонував сам Джек в 1866 році. І цей рецепт вимагає неабиякого терпіння.
Віскі йде в бочку безбарвним і сирим. Ряд чинників допомагає вирішити, як довго бочка віскі залишається в бочці, включаючи саму бочку і її місце на складі.
Віскі на верхніх поверхах бочок, де перепади температур різкіші, зазвичай буває більш зрілим, ніж віскі того ж віку на більш прохолодних нижніх поверхах бочок. Ось чому вік – ненадійний спосіб визначити, коли віскі готовий.
Джек знав, що віскі схожий на людей: вік – не завжди найкращий показник зрілості. До цього дня віскі Jack Daniels вважається готовим до розливу тільки тоді, коли він готовий на смак.
Тому що дата в календарі не може розповісти вам все, що може сказати ковток.
Щоб стати майстром-дегустатором на заводі Jack Daniel Distillery, потрібно багато практики. Але за більш ніж 150 років потягування і дегустації віскі ми не чули ніяких скарг.
Офіційна сторінка віскі Jack Daniels: https://www.jackdaniels.com/whiskey/old-no-7
Повний перелік віскі
Відгуки
Відгуків немає, поки що.