Koskenkorva Ginger – це імбирний лікер на основі фінлядської горілки Koskenkorva, цитрусового соку та натурального імбирю.
Лікер Koskenkorva Ginger менш солодкий, ніж очікуєш від лікеру. З гострим пощипуючим імбирним смаком і освіжаючим післясмаком.
Виробник рекомендує вживати лікер Koskenkorva Ginger в чистому вигляді, з льодом, в коктейлях з ромом чи бурбоном.
Виробництво Koskenkorva Ginger
Лікер Koskenkorva Ginger робиться на основі ячмінних спиртів, виготовлених в селі Коськенкорва на великих сільськогосподарських угіддях Західної Фінляндії.
Хороший місцевий ячмінь, чиста місцева джерельна вода і безперервний процес дистиляції роблять їх горілку однією з найбільш м’яких і чистих в світі.
Висока урожайність ячменю хорошої якості та екологічно чисте ведення сільського господарства тісно пов’язані.
Горілка Koskenkorva виготовлена з найпівнічнішого ячменю у світі.
На дистилерії використовують власні сорти ячменю, такі як Saana та Elmeri, що були виведені для короткого вегетаційного періоду Фінляндії.
Літні дні настільки довгі, що протягом майже місяця сонце взагалі не заходить, і все це інтенсивне світло підсилює ферментативні властивості ячменю.
Більшість ячменю вирощується в 200 км від села Коскенкорва. Ячмінь забезпечує чистий процес бродіння та дистиляції, що вимагає менше промивання та менше води.
Іншим ключовим інгредієнтом Коскенкорви та однією з головних причин, чому ця горілка має такий м’який смак, є 100% нефільтрована та необроблена чиста джерельна вода.
Вода у Фінляндії відома своєю винятковою якістю. Вода з дощу та талого снігу протікає через хребти Салпаусселькя, а його піщаний ґрунт очищує воду природним шляхом.
Ефект ґрунту та відсутність хімічної обробки надають воді свіжий смак та прозорий колір. Якість води регулярно перевіряється незалежною лабораторією.
Вода качається з глибини у сім-вісім метрів на завод з розливу в Раямякі, де вона додається до зернового спирту.
Щоб зберегти виняткову якість води, Altia отримала право власності на землею та захищає ділянки водозабору, обмежуючи будівництво в цьому районі та встановивши норми щодо захисту навколишнього середовища.
На лікеро-горілчаному заводі в Коскенкорві використовується сучасний процес дистиляції за високорозвиненою технологією виробництва, що забезпечує надзвичайну ефективність матеріалів.
Безперервна дистиляція використовує всього 9 колон. Це підвищує ефективність дистиляції до 99%. Це має кілька переваг порівняно зі звичайною циклічною дистиляцією, наприклад, здатність проганяти більші обсяги з більшою ефективністю.
Також немає необхідності в фільтруванні. Це зменшує споживання води, хімічних та енергетичних ресурсів і забезпечує однорідну якість. І результатом дистиляції є 100% нефільтрований чистий спирт.
Еко підхід в виробництві Koskenkorva Ginger
Спирти Koskenkorva виготовлені екологічно раціонально в селі Коськенкорва на великих сільськогосподарських угіддях Західної Фінляндії.
Тут екологічність є способом життя.
З 2015 року на заводі використовують лушпиння ячменю як джерело енергії.
Дистилерія Koskenkorva заснована на принципі біоекономіки та замкнутої економіки: використовується 100% зерна. Нічого з нього не псується.
В процесі дистиляції, коли насіння ячменю очищаються, утворюється лушпиння ячменю.
У Коскенкорві є власна біоенергетична електростанція станція потужністю 10 мегават, спеціально розроблена для використання цього лушпиння в якості основного палива.
Це значно зменшує викиди вуглекислого газу, і тепер на 60% завод є самодостатнім в плані вироблення пари для лікеро-горілчаного заводу.
Біоенергетична електростанція є першою у Фінляндії станцією такого типу. Лікеро-горілчаний завод бере активну участь у розвитку відновлюваної енергетики.
Загалом, завод, де виробляється горілка Koskenkorva, працює з дотриманням принципів екологічності, але особливу там приділяють тому, що називається циркулярною економікою.
Окрім зернового спирту, завод виробляє крохмаль та сировину для корму для тварин. Навіть вуглекислий газ, що утворюється в процесі, збирається і використовується у парниковому господарстві.
Попіл використовується як добриво на прилеглих полях ячменю.
Компанія Altia, що стоїть за горілкою Koskenkorva, співпрацює з Групою Дій щодо Балтійського моря (BSAG) для просування ресурсозберігаючого ведення сільського господарства і захисту Балтійського моря та інших водних шляхів.
За цю роботу з ресурсозберігаючого ведення сільського господарства компанію Altia та лікеро-горілчаний завод в Коскенкорві, було відзначено нагородою «Зелена компанія року» у 2018 році на церемонії Spirits Business Green Awards.
У селі Коскенкорва ремесло вирощування ячменю передається з покоління в покоління.
Компанія Altia заохочує місцевих фермерів максимально підвищувати ефективність ведення сільського господарства, розумно використовувати поживні речовини та контролювати ячмінь протягом вегетаційного періоду.
Компанія, що виробляє горілка Koskenkorva Original, також допомагає фермерам в таких областях, як виконання розрахунку балансу поживних речовин для певної ділянки.
За допомогою цих розрахунків можна визначити кількість поживних речовин, внесених на поля з добривами, та кількість поживних речовин, вилучених під час збору врожаю.
Відео горілка виробництво Koskenkorva Original:
Офіційний сайт Koskenkorva Ginger: https://www.nordicspirits.com/koskenkorva
Інші продукти Koskenkorva
Reviews
There are no reviews yet.