Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006 – вінтажна рожева Шампань із восьми гран крю.
Аромат складний, з нотами мінералів та солей, червоних фруктів та з традиційними підсмаженими нотами.
Смак повний, багатий, складний, текстура чітка і шовковиста, з легкими танінами.
Виробник рекомендує відкоркувати Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006 до 2025 року.
Wine Spectator про Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006 (94 бали):
Delicate flavors of white raspberry, toast, candied ginger and smoky minerality are seamlessly knit in this vibrant rosé Champagne, slowly expanding on the palate into the lasting finish of fruit, saline and sliced almond.
Disgorged September 2014. Drink now through 2030.
Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006 – комплексне, складне і насичене розе, тому його можна подати навіть до ягнятини. Із класичних рекомендацій достойні пари – лобстер, лангустин та інші морепродукти.
Виробництво Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006
Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006 – це бленд піно нуару (53%) з Aÿ, Bouzy, Ambonnay, Verzy і Verzenay, шардоне (47%) з Avize, Oger і Le Mesnil-sur-Oger. Нульовий вміст піно меньє.
Без додавання резервних вин.
Вміст цукру – 8 г/л.
Містить сульфіти.
Про 2006 вінтаж Veuve Clicquot La Grande Dame Rose:
Зима була особливо холодною і тривалою. Весна була змішаною, але з хорошими умовами для бутонізації. Квіти розкрилися наприкінці червня, в несезонно спекотну погоду. Літо було хаотичним, з серпнем, гідним пізньої осені.
На щастя, виноградні лози змогли використати свої запаси, давши рясний урожай чудової якості.
Тому між 14 і 29 вересня зібрали дуже хороший урожай винограду. В самому кінці збору ягоди вразив ботритіс, хоча це не вплинуло на якість врожаю. Була проведена ефективна операція сортування.
База з піно нуару – фруктова та насичена; база з шардоне визначної якості. Червона база з Clos Colin в Bouzy має чудовий баланс, з насиченою хрусткою м’ясистістю.
Про виробника Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006
Сучасний Maison of Veuve Clicquot має один з кращих виноградників з шампанським як за розмірами, так і за якістю винограду.
Її 390 гектарів розподілено між 12 гранд-крю та 20 прем’єр-крю (для порівняння всього в Шампані із 17 гран крю та 44 прем’єр-крю).
86% винограду Veuve Clicquot класифікується як Grands або Premiers Crus.
Сорт винограду кожної ділянки визначається шляхом оцінки ґрунту, клімату та експозиції: 47% шардоне, 36% піно нуар та 17% піно меньє.
Більшість лоз розташовані на пологих похилих пагорбах, що дозволяє лозам брати максимум від мілководдя та сонячного світла.
З часу свого заснування Maison of Veuve Clicquot також встановив міцні партнерські стосунки зі своїми колегами-виноградарями в Шампані. Близько 100 виноградарів Veuve Clicquot освоїли різні аспекти вирощування та виробництва винограду.
З 2018 року не використовуються гербіциди. Максимально можливо зменшено фітосанітарне втручання. 100% стійке виробництво.
На збір урожаю залучається понад 1000 людей, у виноробному процесі задіяно близько 200.
В даний час знаменитий бренд Вдова Кліко досяг обсягу продажів 12 мільйонів пляшок на рік та займає 2 місце в світі, експортується в 110 країн світу.
Відео Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006:
Офіційна сторінка Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006: https://www.veuveclicquot.com/
Всі вина від виробника Veuve Clicquot La Grande Dame Rose 2006
Про вдову Кліко
Мадам Кліко народилася в Реймсі в 1777 році. Як дочка барона мала чудову освіту, засновану на традиційних моралі та цінностях того часу.
У 1798 році вона вийшла заміж за Франсуа Кліко, сина засновника Maison Clicquot.
Після його передчасної смерті в 1805 році, в епоху, коли жінок не включали із бізнесу і не визнавали спроможними вести справи, вона наважилася взяти на себе роль керівника компанії.
В той час жінкам не дозволяли навіть відкривати власний банківський рахунок!
Її характер мадам Кліко описують двома словами: розумна та зухвала.
Вона вміла скористатись кожною новою можливістю, часто йшла на ризик – і розширила свій бізнес на всі чотири сторони світу.
Безкомпромісна, коли справа стосувалася якості її вин, вона навіть вдосконалювала технології виробництва. Вона винайшла “table de remuage” та створила перший бленд рожевого шампанського.
За кілька років вона зробила своє ім’я брендом, відомим сьогодні у всьому світі. Вже тоді її сучасники називали Великою Жінкою Шампані.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.