Volcanalia Patapum Frizzante – зовсім рідкісна пляшка від малесенького виробника.
Одночасно і ігристе, і оранж.
Volcanalia Patapum Frizzante зроблене із 100% гарганеги із вулканічних грунтів.
Чому Volcanalia Ambaraba не пет нат?
Пет нат – сусло заливають в пляшку і там воно доброджує.
Для Volcanalia Ambaraba роблять спочатку базове тихе вино, яке потім заливають в пляшку і витримують на осаді протягом двох років (як ігристі за класичним методом).
На відміну від Volcanalia Ambaraba базове вино витримувалось в старому дубі і довше мацерувалось.
Спонтанне бродіння на диких дріжжах в сталі, витримка в бетонних резервуарах. Перед бутиляцією до вина додається “тиражний лікер” із підсушеного винограду того ж збору.
Вініфікація без регулювання температури та додавання сірки.
Слово “вулканалія” – означає свято, яке римляни присвячували Богу Вулканів і святкували кожного 23 серпня – після завершення урожаю.
Volcanalia Patapum Frizzante – не надто прозорого, насиченого жовтого (майже оранжевого) кольору. Вино не цілком прозоре через те, що нефільтроване, не зяте з осаду.
Насичене, яскраве, але все ще з яскраво вираженою кислотністю та низьким рівнем алкоголю (10%)
Про виробника Volcanalia Patapum
Volcanalia – це органічний та біодинамічний підхід, але, на відміну, від трендових “натуральних вин”, вина Volcanalia дуже чисті, без осидації та редукції, не викликають запитань.
Це малесенький виробник із Венето, який робить оражеві, пет нати та традиційні ігристі.
Щоб зрозуміти, наскільки “крафтовий” малесенький виробник: в них всього 7 гектари землі, з них 4 гектари – це виноградники на пагорбах Гамбеллара (Віченца).
Зараз Гамбарелла не надто на слуху, але раніше це був відомий регіон своїми білими та солодкими винами.
Вулканічні чорні базальтові грунти та пагорбиста місцевість дають можливість робити вина з хорошою кислотністю і хорошим потенціалом до витримки.
У Volcanalia одні з найстріших виноградників гарганеги.
Висота виноградників – 300 м над рівнем моря.
В середньому в рік вони роблять 20 тисяч пляшок.
Звісно ж, ніякої обробки виноградників, ніякого зрошування, повністю ручний збір, ніякої сірки, дикі дріжджі – суцільне невтручання в природній стан речей.
Rossella Mastrotto почала робити вина Volcanalia в 2014 році.В той рік вона вирішила піти в sabbatical і подорожувати: США, Австралія, Індія, Південна Америка.
Повернувшись, остаточно вирішила кинути сімейний бізнес і взялась за роботу над місцевими 40-50-річними лозами гарганеги.
Бульбашки – її особиста пристрасть і починала вона саме з них, але зараз робить і тихі (але виключно білі і виключно з гарганеги).
Офіційний сайт виробника: www.volcanalia.wine
Інші вина Volcanalia.
V.OV.A. –
Яскраве і насичене, але з низьким рівнем алкоголю. Рідкісне і незвичне.
Рекомендую спробувати.
Алексей –
очень ароматное, не слишком кислотное и довольно приятное во вкусе. как ни странно для игристого, но лучше дать немного подышать. аромат становится намного ярче. необычно и интересно.