ua|ru

Куантро

Showing all 5 results

Під час дегустації вишуканого французького лікеру “Куантро” виникає відчуття, що це не міцний алкоголь, а легкий коктейль. І це, незважаючи на міцність 40%. Секрет такого відчуття полягає в легкому свіжому смаку з яскраво вираженими нотами апельсина. При цьому він вишукано поєднується з ніжним квітково-фруктовим ароматом.

Апельсиновий лікер був винайдений кондитерами братами Едуар-Жаном і Адольфом Куантро. Власне, на честь них він і отримав свою назву. Вони відкрили винокурню 1849 року. Спочатку їхня справа переслідувала одну єдину мету – виготовлення солодкого алкоголю для кондитерської. Спочатку було налагоджено виробництво вишневого лікеру. Потім лінійку було розширено іншими смаками. У свій час асортимент налічував кілька десятків найменувань.

Лікер “Куантро” в нинішньому вигляді було випущено 1875 року. Він завоював велику популярність, тому винокурня обмежилася випуском тільки цього сорту. Зараз бренд належить компанії Remy Martin.

Технологія виробництва та особливості “Куантро”

Рецепт і спосіб приготування лікеру тримається в секреті. Так роблять багато виробників ексклюзивного алкоголю. Напій має низку відмінних особливостей:

  1. Висока міцність. Вона становить 30-40%, що сміливо можна назвати рекордом для цієї категорії напоїв. Як правило, лікери менш міцні.
  2. Кришталево прозора текстура. Виробники ретельно видаляють залишки плодів. Рідина стає ідеально прозорою.
  3. Вміст великої кількості ефірних олій. Про це свідчить каламутно-білий відтінок, якого набуває “Куантро” при додаванні льоду.

Технологія виробництва лікеру ділиться на п’ять етапів:

  1. Збір урожаю. Для приготування “Куантро” використовується два види апельсинів. Солодкі – збирають на плантаціях Іспанії та Франції. А гіркі апельсини привозять з Антильських островів.
  2. Підготовка апельсинів. З них вручну знімається шкірка. Потім цитруси висушуються під сонцем. Таким чином, збережено консервативну технологію підготовки апельсинів для приготування “Куантро”.
  3. Настоювання і перегонка спиртового розчину. Висушена апельсинова цедра настоюється на спирті з буряка. Потім настоянка піддається подвійній перегонці в мідних кубах.
  4. Додавання джерельної води та цукру. Вони додаються, щоб довести “Куантро” до потрібної міцності.
  5. Розлив. Готовий напій розливають у фірмові пляшки.

Види лікеру “Куантро”

У колекції бренду представлено три позиції:

  1. “Original” – його міцність 40%. Це перший напій у лінійці “Куантро”, приготований за класичним рецептом і технологією. У лікері дивовижним чином поєднується солодкість і гіркота двох сортів апельсинів. Він залишає після себе післясмак прянощів.
  2. “Noir” – цей сорт “Куантро” було випущено 2012 року. Напій також має міцність 40%. Його головна відмінність від “Original” – наявність у складі віскі. Завдяки цьому лікер набуває приємних нот ванілі та горіха. В ароматі яскраво відчуваються фрукти та білі квіти.
  3. “Blood Orange” – особливість цього виду “Куантро” полягає у зменшеній кількості обертів. Вона залишається в межах 30%. Цей напій обирають поціновувачі неміцного алкоголю. Він вирізняється насиченим смаком, який залишає після себе приємну перчинку.

Коротко про покупки алкоголю на сайті WineWine

В інтернет-магазині WineWine можна купити оригінальний лікер “Куантро” за лояльними цінами. Доставка виконується по всій Україні. У Києві продукцію можна забрати самостійно з магазину-складу.