ua|ru

Бехеровка

Showing all 4 results

Біттер бехеровку часто плутають із лікером. Однак це стовідсотковий натуральний настій на травах міцністю 38%. Батьківщина напою – Чехія. Саме тут було винайдено рецепт біттера. Його автор – аптекар із Карлових Вар Йозеф Бехер, на честь якого напій і отримав свою назву. Спочатку настоянку приписували як ліки від розладів шлунка. Однак вона користувалася попитом і у здорових людей. Виробництво розширювалося. У 1841 році воно набуло промислових масштабів, і напій стали експортувати в Німеччину, Францію, Італію, Іспанію та багато інших країн Європи.

Секрети рецептури та технології

Виробництво неодноразово змінювало власників. Незважаючи на це, вдалося зберегти первісний рецепт бехеровки, придуманий її творцем. Він тримається в найсуворішому секреті. Відомо, що до складу напою входить 20 видів трав і 10 спецій. Встановлені компоненти:

  • ромашка;
  • ожина;
  • хміль;
  • кропива;
  • шипшина;
  • полин;
  • гірчиця;
  • аніс;
  • цедра лимона.

Трави і спеції фасують у мішки, занурюють у ємності зі спиртом і залишають приблизно на тиждень. Після настоювання в екстракт додають цукор і воду, видобуту виключно в Карлових Варах. Яке саме використовується джерело, не розголошується.

Особливості біттера

Готовий напій належить до класичних біттерів. Його часто порівнюють зі знаменитим “Егермейстером”. Однак на відміну від нього бехеровка п’ється м’якше. Вона вирізняється насиченим солодким смаком із гіркувато-терпкими мотивами.

Напій має цілющі властивості. Як згадувалося вище, він допомагає в разі розладів шлунка. Крім того, бехеровка ефективна під час загоєння ушкоджень слизових оболонок при виразковій хворобі. Сама по собі вода з Карлових Вар, яку використовують під час приготування напою, також має цілющий ефект. Її основна властивість – поліпшення обміну речовин.

Версії бехеровки

У колекції бренду представлені такі види напою:

  • Original – біттер, приготований за класичним рецептом Йозефа Бехера;
  • Cordial – настій на липовому цвіті, відрізняється зниженою міцністю;
  • Lemond – легка бехеровка з цитрусовими мотивами міцністю 20%;
  • KV 14 – до складу входить червоне вино, що надає біттеру цікавого незвичайного звучання;
  • ICE and FIRE – нова версія напою міцністю 30%, вона чудово підходить для приготування коктейлів, такий біттер добре поєднується з імбирним елем і тоніком.

У WineWine можна купити тільки два види бехеровки – Original і Lemond. Решта версій продаються тільки на батьківщині.

Особливість біттера – різноманітність тари. Він розливається в пляшки об’ємом від 50 мл до 3 л. Періодично виробник радує шанувальників наборами в подарункових упаковках.

Як пити бехеровку

У чистому вигляді біттер п’ють невеликими порціями по 20 мл. Перед подачею напій потрібно охолодити до 5 градусів. Настій можна вживати з лікувальною метою. Також його подають як дижестив – так бехеровку п’ють на батьківщині в Чехії. Напій подають тільки ввечері.

Якщо біттер здається занадто терпким, його можна розбавити яблучним соком. А в Словаччині бехеровку традиційно запивають пивом. На її основі готують безліч коктейлів. Також біттер додають у чай або каву.

Як гастрономічне поєднання підійдуть фрукти та ягоди. А м’ясні або рибні страви з напоєм погано поєднуються.

Покупки у WineWine: зручний сервіс і швидка доставка

В інтернет-магазині WineWine можна купити бехеровку онлайн. До кожного товару додається опис і фото пляшки. Доставка виконується по всій Україні “Укрпоштою” і “Новою поштою”.