fbpx

Val d'Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry

Артикул: 2692
Об’єм: л

Val d'Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry

(2 відгуків)
Артикул: 2692
Об’єм: л
Особливе просекко 👌
Колір:
Цукор:
Стиль:
Алкоголь: 11,5 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:

439.00 грнопт 369.00 грн

Ціна: 369 грн
Звичайна ціна: 439 грн

Є в наявності

В наявності 22 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • каркою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
Особливе просекко 👌

Val d’Oca Uvaggio Storico – цікаве просекко перш за все тим, що зроблене не лише із глери, а з високим відсотком автохтонних сортів (Verdiso, Perera та Bianchetta Trevigiana).

Це унікальний проект Val d’Oca, який розробляли чотири винороба.

Вино, яке дає можливість познайомитися з майже забутими сортами винограду і традиційним (з історичної точки зору) стилем цього популярного ігристого вина.

Рівень цукру у Val d’Oca Uvaggio Storico досить високий – близько 25 грам на літр. Сьогодні це не надто популярна категорія просекко Dry (17-32 г/л), хоча історично просекко було саме таким.

Найпопулярніша та найзвичніша сьгодні кагорія просекко – менш солодка. Це екстра-драй (рівень цукру між 12 та 17 г/л). Саме екстра драй найчастіше трапляється на полицях магазинів (понад 90% виробництва).

Зовсім рідко трапляються просекко брют (рівень цукру – 0-12 г/л) чи екстра брют 0-6 (г/л).

По суті, всі просекко лінійки “Le Rive” від Val d’Oca відрізняються між собою, окрім виноградника, рівнем цукру.

Val d’Oca Rive di Santo Stefano – найcухіший зразок просекко, Val d’Oca Uvaggio Storico – найсолодший.

Val d’Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene

Детальніше про походження Val d’Oca Uvaggio Storico.

Val d’Oca Uvaggio Storico – просекко з окремого виноградника (категорія Le Rive) в околицях містечка Вальдоб’ядене (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG).

Найбазовіші і найдоступніші зразки просекко робляться в рамках аппеласьонів Prosecco DOC та Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як просекко роблять лише на території і з винограду з провінції Тревізо.

Але на практиці це не завжди означає більш високу якість, все залежить від кожного конкретного виробника.

Наступний рівень просекко – це саме серце виробництва місцевих ігристих вин, аппеласьон Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме на пагорбах цього регіону розташовані найкращі виноградники, кращі ділянки, старі лози і топові виробники.

Саме з цих пагорбів – Val d’Oca Uvaggio Storico.

Ці вина завжди складніші, глибші, цікавіші і виглядають більш елегантними, що, звісно ж, позначається і на ціні. Але саме серед місцевих вин потрібно шукати кращі ігристі регіону.

В рамках даного аппеласьону є також певні “відгалуження”, які завжди вказують на етикетці. Перше – це категорія Le Rive. До неї, наприклад, відноситься і ця Val d’Oca Uvaggio Storico.

Категорія Le Rive була створена не так давно з ідеєю виділити кращі виноградники, створивши якийсь аналог крю, але для просекко.

Сьогодні таких виноградників існує 43 і їх назва завжди вказується на етикетці, підкреслюючи статус вина.

І якщо ви хочете спробувати “терруарное просекко”, то вам саме сюди.

Друга опція, яку можна зустріти на етикетці вин з Conegliano-Valdobbiadene це Cartizze.

Це окремий пагорб-виноградник, який історично вважався найкращим в регіоні, тому й вина з нього виділили в окрему категорію.

Як правило, Cartizze – це завжди топ, але варто пам’ятати, що багато вина з цього виноградника історично тяжіють до досить високого рівня цукру.

Про виробника Val d’Oca Uvaggio Storico

Cantina Produttori di Valdobbiadene почала свою історію після Другої світової війни в 1952 році об’єднаними зусиллями 129 партнерів-засновників.

Cьогодні їх понад 600, а їх землі складають понад 1000 га.

Cantina Produttori di Valdobbiadene є одним із членів-засновників Консорціуму DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме бренд просекко Val d’Oca в їх структурі починає продаватись в 2008 році.

В 2010 році вони стали одними з перших в винній галузі Італії, хто вийшов онлайн.

Val d'Oca Uvaggio Storico

Виноградники Вальдоб’ядене входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Серед цієї краси знаходиться і виноградник Val d’Oca Uvaggio Storico.

Ландшафт “Пагорби Просекко Конельяно та Вальдобб’ядене” – це десяте місце у світі, зареєстроване в категорії “культурний ландшафт”.

Cantina Produttori di Valdobbiadene робить і просекко різних рівнів від Prosecco DOC і просекко Prosecco DOC Treviso до DOCG Superiore di Cartizze.

90% виноградників – це глера. Але є і інші сорти, зокрема – рідкісні сорти, з яких, наприклад, роблять і це просекко Val d’Oca Uvaggio Storico – як дань історії та теруару.

Відео на італійській, тому дивитись після бокалу просекко 🙂

 

Аромат: фруктовий, з відтінками стиглого персика, груші, мигдалю, екзотичних квітів і польових трав
Смак: збалансований, з елегантною солодкістю
Рейтинг:
GAMBERO ROSSO 2020 1 Bicchiere Nero
Особливості вініфікації: Ручний збір. Ультра м'яке пресування. Відстоювання в сталі при контрольованій температурі 14С. Ферментація в сталі протягом 10-12 днів при контрольованій температурі 15-18С , друга ферментація методом Шарма протягом 15-20 днів. Фільтрація.

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , ,

Тип

Регіон

Cтиль

Цукор

Сорт

, , ,

Класифікація

Вид

Рік

2 відгуки для Val d’Oca Uvaggio Storico Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry

  1. Алексей

    неплохое просекко в котором используют всякие редкие сорта винограда, но слижком уж сладкое. на любителя.

  2. Надя

    Солодкувате, але не варто боятись, що прям нестерпно солодке

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Зворотний дзвінок

Доставляю лише від 6 пляшок, зате все за оптовими цінами​

Вибери найближчий магазин: