ua|ru

Ігристе вино Валь д'Ока Ріве ді Санто Стефано Просеко Суперіоре Вальдобьядене Брют Натур / Val d’Oca Rive di Santo Stefano Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut Nature, біле брют натюр сухе 0.75л

  • Артикул: 2691
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Ігристе вино Валь д'Ока Ріве ді Санто Стефано Просеко Суперіоре Вальдобьядене Брют Натур / Val d’Oca Rive di Santo Stefano Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut Nature, біле брют натюр сухе 0.75л

(4 відгуків)
  • Артикул: 2691
  • Об’єм: 0.75 л
Val d'Oca Rive di Santo Stefano - досить рідкісний приклад просекко категорії Extra Brut і найсухіше вино в терруарній лінійці Le Rive.
654.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 589.00 грн

Є в наявності

В наявності 38 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні
Val d'Oca Rive di Santo Stefano - досить рідкісний приклад просекко категорії Extra Brut і найсухіше вино в терруарній лінійці Le Rive.

Val d’Oca Rive di Santo Stefano – просекко з окремого виноградника, розташований поруч з відомим пагорбом Cartizze.

Виключно строге за своїм стилем ігристе вино з відтінками квітів, цитрусів і підкресленою мініральністю і сухістю в смаку.

По рівню цукру Val d’Oca Rive di San Pietro Di Barbozza Brut Nature – досить рідкісна категорія для просекко (у екстра брюта рівень цукру 0-6 г/л, у брюта – 0-12 г/л).

Наймасовіша для просекко (близько 90%) – екстра-драй, де цукру більше (12-17 г/л). Саме екстра драй найчастіше трапляється на полицях магазинів.

По суті, всі просекко лінійки “Le Rive” від Val d’Oca відрізняються між собою, окрім виноградника, рівнем цукру.

Val d’Oca Rive di Santo Stefano – найcухіший зразок просекко. Є зразки з вищим рівнем цукру, як Rive di Colbertaldo.

До речі, якщо дивитись з точки зору історії, ане сучасного стану речей, традиційніший стиль для просекко – взагалі солодша категорія dry (17-32 г/л). З цієї категорії в лінійці є Val d’Oca Uvaggio Storico

Val d’Oca Rive di Santo Stefano – просекко з окремого виноградника (категорія Le Rive) в околицях містечка Вальдоб’ядене (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG).

Val d’Oca Rive di Santo Stefano Prosecco Superiore Valdobbiadene

Детальніше про походження Val d’Oca Rive di Santo Stefano.

Найбазовіші і найдоступніші зразки просекко робляться в рамках аппеласьонів Prosecco DOC та Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як просекко роблять лише на території і з винограду з провінції Тревізо.

Але на практиці це не завжди означає більш високу якість, все залежить від кожного конкретного виробника.

Наступний рівень просекко – це саме серце виробництва місцевих ігристих вин, аппеласьон Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме на пагорбах цього регіону розташовані найкращі виноградники, кращі ділянки, старі лози і топові виробники.

Саме з цих пагорбів – Val d’Oca Rive di Santo Stefano.

Ці вина завжди складніші, глибші, цікавіші і виглядають більш елегантними, що, звісно ж, позначається і на ціні. Але саме серед місцевих вин потрібно шукати кращі ігристі регіону.

В рамках даного аппеласьону є також певні “відгалуження”, які завжди вказують на етикетці. Перше – це категорія Le Rive. До неї, наприклад, відноситься і ця Val d’Oca Rive di Santo Stefano.

Категорія Le Rive була створена не так давно з ідеєю виділити кращі виноградники, створивши якийсь аналог крю, але для просекко.

Сьогодні таких виноградників існує 43 і їх назва завжди вказується на етикетці, підкреслюючи статус вина.

І якщо ви хочете спробувати “терруарное просекко”, то вам саме сюди.

Друга опція, яку можна зустріти на етикетці вин з Conegliano-Valdobbiadene це Cartizze.

Це окремий пагорб-виноградник, який історично вважався найкращим в регіоні, тому й вина з нього виділили в окрему категорію.

Як правило, Cartizze – це завжди топ, але варто пам’ятати, що багато вина з цього виноградника історично тяжіють до досить високого рівня цукру.

Про виробника Val d’Oca Rive di Santo Stefano

Cantina Produttori di Valdobbiadene почала свою історію після Другої світової війни в 1952 році об’єднаними зусиллями 129 партнерів-засновників.

Cьогодні їх понад 600, а їх землі складають понад 1000 га.

Cantina Produttori di Valdobbiadene є одним із членів-засновників Консорціуму DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме бренд просекко Val d’Oca в їх структурі починає продаватись в 2008 році.

В 2010 році вони стали одними з перших в винній галузі Італії, хто вийшов онлайн.

Val d'Oca Rive di San Pietro Di Barbozza

Виноградники Вальдоб’ядене входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Серед цієї краси знаходиться і виноградник Val d’Oca Rive di Santo Stefano.

Ландшафт “Пагорби Просекко Конельяно та Вальдобб’ядене” – це десяте місце у світі, зареєстроване в категорії “культурний ландшафт”.

Cantina Produttori di Valdobbiadene робить і просекко різних рівнів від Prosecco DOC і просекко Prosecco DOC Treviso до DOCG Superiore di Cartizze.

90% виноградників – це глера. Але є і інші сорти, зокрема – рідкісні сорти, з яких, наприклад, роблять просекко Uvaggio Storico – як дань історії та теруару.

Відео на італійській, тому дивитись після бокалу просекко 🙂

 

  • Аромат: стриманий, з цитрусовими нотами, відтінками білих квітів і зеленого яблука
  • Смак: Сухий, строгий, але збалансований і приємний.
  • Фудпейрінг: аперитив, легкі страви, морепродукти, устриці
  • Особливості вініфікації: Ручний збір. Ультра м'яке пресування. Відстоювання в сталі при контрольованій температурі 14С. Ферментація в сталі протягом 10-12 днів при контрольованій температурі 15-18С , друга ферментація методом Шарма протягом 15-20 днів. Фільтрація.
  • Рейтинг:
    GAMBERO ROSSO 2020 2 Bicchieri Neri

Деталі

Бренд Val d'Oca
Рік
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Колір біле
Країна Італія
Фудпейринг аперитив, легкі страви, морепродукти, устриці
Тип ігристе
Регіон Венето
Cтиль легке
Цукор брют натюр, сухе
Сорт глера
Класифікація Prosecco di Valdobbiadene-Conegliano DOCG
Вид просекко
Алкоголь 11.5%
Міцність 11-13%
Категорія Ігристе

4 відгуки для Val d’Oca Rive di Santo Stefano Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut Nature ігристе біле 0.75л

  1. Микола

    Чудове, сухе і дзвінке. Легко і приємно, зовсім не грубо

  2. Helen

    Сухо, строго , элегантно , яркое и достойное Просекко екстра брют

  3. Надя

    Обережно: сухо! )))
    дуже строго

  4. Алексей

    тонкое, сочное и очень сухое просекко, что редко втречается. очень классное.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *