Val d'Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry
  • Артикул: 2794
  • Об’єм: 0.75 л

Val d'Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry

(3 відгуків)
  • Артикул: 2794
  • Об’єм: 0.75 л
"Це один з флагманів нашої виноробні. Ікона імені Валь Д'Ока та полярна зірка Просекко для Італії та всього світу" - так описує це своє вино виробник.
369.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 299.00 грн

Є в наявності

В наявності 55 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
"Це один з флагманів нашої виноробні. Ікона імені Валь Д'Ока та полярна зірка Просекко для Італії та всього світу" - так описує це своє вино виробник.

Val d’Oca Prosecco Millesimato – просекко із 100% глери із виноградників в зоні Вальдоб’ядене (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG) одного урожаю (з вказанням року – Millesimato).

Це ігристе вино з тонким, але стійким перляжем та ідеальним балансом цукру. Val d’Oca Prosecco Millesimato – ніжне, фруктове, соковите і питке вино.

За рівнем цукру це категорія просекко екстра драй (12-17 г/л) – наймасовіша (близько 90%). Саме екстра драй найчастіше трапляється на полицях магазинів.

Кожен реліз Val d’Oca Prosecco Millesimato завжди випускається в “спеціальних” пляшках – блакитних, матових, оксамитових і тд, щоб підкреслити особливий статус цього просекко для Val d’Oca (і звісно ж, виділятись на полиці).

До речі, перша “сатинова” пляшка Val d’Oca Prosecco Millesimato вийшла в 1998 році і стала хітом (на Vinitaly через рік її відзначали як кращу упаковку).

Val d’Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore

Детальніше про походження Val d’Oca Prosecco Millesimato.

Найбазовіші і найдоступніші зразки просекко робляться в рамках аппеласьонів Prosecco DOC та Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як просекко в цьому випадку роблять лише на території і з винограду з провінції Тревізо.

Але на практиці це не завжди означає більш високу якість, все залежить від кожного конкретного виробника.

Наступний рівень просекко – це саме серце виробництва місцевих ігристих вин, аппеласьон Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме на пагорбах цього регіону розташовані найкращі виноградники, кращі ділянки, старі лози і топові виробники.

Саме з цих пагорбів – Val d’Oca Prosecco Millesimato.

Ці вина завжди складніші, глибші, цікавіші і виглядають більш елегантними, що, звісно ж, позначається і на ціні. Але саме серед місцевих вин потрібно шукати кращі ігристі регіону.

В рамках даного аппеласьону є також певні “відгалуження”, які завжди вказують на етикетці. Перше – це категорія Le Rive. До неї, наприклад, відноситься Val d’Oca Rive di San Pietro Di Barbozza.

Категорія Le Rive була створена не так давно з ідеєю виділити кращі виноградники, створивши якийсь аналог крю, але для просекко.

Сьогодні таких виноградників існує 43 і їх назва завжди вказується на етикетці, підкреслюючи статус вина.

І якщо ви хочете спробувати “терруарное просекко”, то вам саме сюди.

Друга опція, яку можна зустріти на етикетці вин з Conegliano-Valdobbiadene це Cartizze.

Це окремий пагорб-виноградник, який історично вважався найкращим в регіоні, тому й вина з нього виділили в окрему категорію.

Як правило, Cartizze – це завжди топ, але варто пам’ятати, що багато вина з цього виноградника історично тяжіють до досить високого рівня цукру.

Про виробника Val d’Oca Prosecco Millesimato

Cantina Produttori di Valdobbiadene почала свою історію після Другої світової війни в 1952 році об’єднаними зусиллями 129 партнерів-засновників.

Сьогодні їх понад 600, а їх землі складають понад 1000 га.

Cantina Produttori di Valdobbiadene є одним із членів-засновників Консорціуму DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме просекко Val d’Oca починає продаватись в 2008 році.

В 2010 році вони стали одними з перших в винній Італії, хто вийшов онлайн.

Val d'Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry 1

Виноградники Вальдоб’ядене входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Серед цієї краси збирають виноград для Val d’Oca Prosecco Millesimato.

Ландшафт “Пагорби Просекко Конельяно та Вальдоббіадене” – це десяте місце у світі, зареєстроване в категорії “культурний ландшафт”.

Cantina Produttori di Valdobbiadene робить і просекко різних рівнів від Prosecco DOC і просекко Prosecco DOC Treviso до DOCG Superiore di Cartizze.

90% виноградників – це глера. Але є і інші сорта, зокрема – рідкісні сорти, з яких, наприклад роблять просекко Uvaggio Storico.

 

Відео на італійській, тому дивитись після бокалу просекко 🙂

  • Аромат: ніжний, з нотами гліцинії, троянди, жовтого яблука, груші, дині та відтінком лісового горіха
  • Смак: м'який, освіжаючий, зі стійким перляжем
  • Фудпейрінг: аперитив, закуски, легкі салати, легкі страви, морепродукти, риба біла
  • Особливості вініфікації: Ручний збір. Ультра м'яке пресування. Відстоювання в сталі при контрольованій температурі 14С. Ферментація в сталі протягом 10-12 днів при контрольованій температурі 15-18С , друга ферментація методом Шарма протягом 15-20 днів. Фільтрація.
  • Рейтинг:

Деталі

Бренд Val d'Oca
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Колір біле
Країна Італія
Фудпейринг аперитив, закуски, легкі салати, легкі страви, морепродукти, риба біла
Тип ігристе
Регіон Венето
Cтиль легке
Цукор екстра драй, сухе
Сорт глера
Класифікація Prosecco DOC
Вид просекко
Алкоголь 11%
спец ціна Love2021

3 відгуки для Val d’Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry

  1. Denys

    Очень ровное просекко. Груша, цитрусы, мед, минеральность. Без характера.

  2. Надя

    Норм

  3. Dmitry

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: