fbpx

Val d'Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry

Артикул: 2794
Об’єм: л

Val d'Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry

(2 відгуків)
Артикул: 2794
Об’єм: л
"Це один з флагманів нашої виноробні. Ікона імені Валь Д'Ока та полярна зірка Просекко для Італії та всього світу" - так описує це своє вино виробник.
Колір:
Стиль:
Алкоголь: 11 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:

349.00 грнопт 259.00 грн

Ціна: 259 грн
Звичайна ціна: 349 грн

Є в наявності

В наявності 30 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • каркою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
"Це один з флагманів нашої виноробні. Ікона імені Валь Д'Ока та полярна зірка Просекко для Італії та всього світу" - так описує це своє вино виробник.

Val d’Oca Prosecco Millesimato – просекко із 100% глери із виноградників в зоні Вальдоб’ядене (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG) одного урожаю (з вказанням року – Millesimato).

Це ігристе вино з тонким, але стійким перляжем та ідеальним балансом цукру. Val d’Oca Prosecco Millesimato – ніжне, фруктове, соковите і питке вино.

За рівнем цукру це категорія просекко екстра драй (12-17 г/л) – наймасовіша (близько 90%). Саме екстра драй найчастіше трапляється на полицях магазинів.

Кожен реліз Val d’Oca Prosecco Millesimato завжди випускається в “спеціальних” пляшках – блакитних, матових, оксамитових і тд, щоб підкреслити особливий статус цього просекко для Val d’Oca (і звісно ж, виділятись на полиці).

До речі, перша “сатинова” пляшка Val d’Oca Prosecco Millesimato вийшла в 1998 році і стала хітом (на Vinitaly через рік її відзначали як кращу упаковку).

Val d’Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore

Детальніше про походження Val d’Oca Prosecco Millesimato.

Найбазовіші і найдоступніші зразки просекко робляться в рамках аппеласьонів Prosecco DOC та Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як просекко в цьому випадку роблять лише на території і з винограду з провінції Тревізо.

Але на практиці це не завжди означає більш високу якість, все залежить від кожного конкретного виробника.

Наступний рівень просекко – це саме серце виробництва місцевих ігристих вин, аппеласьон Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме на пагорбах цього регіону розташовані найкращі виноградники, кращі ділянки, старі лози і топові виробники.

Саме з цих пагорбів – Val d’Oca Prosecco Millesimato.

Ці вина завжди складніші, глибші, цікавіші і виглядають більш елегантними, що, звісно ж, позначається і на ціні. Але саме серед місцевих вин потрібно шукати кращі ігристі регіону.

В рамках даного аппеласьону є також певні “відгалуження”, які завжди вказують на етикетці. Перше – це категорія Le Rive. До неї, наприклад, відноситься Val d’Oca Rive di San Pietro Di Barbozza.

Категорія Le Rive була створена не так давно з ідеєю виділити кращі виноградники, створивши якийсь аналог крю, але для просекко.

Сьогодні таких виноградників існує 43 і їх назва завжди вказується на етикетці, підкреслюючи статус вина.

І якщо ви хочете спробувати “терруарное просекко”, то вам саме сюди.

Друга опція, яку можна зустріти на етикетці вин з Conegliano-Valdobbiadene це Cartizze.

Це окремий пагорб-виноградник, який історично вважався найкращим в регіоні, тому й вина з нього виділили в окрему категорію.

Як правило, Cartizze – це завжди топ, але варто пам’ятати, що багато вина з цього виноградника історично тяжіють до досить високого рівня цукру.

Про виробника Val d’Oca Prosecco Millesimato

Cantina Produttori di Valdobbiadene почала свою історію після Другої світової війни в 1952 році об’єднаними зусиллями 129 партнерів-засновників.

Сьогодні їх понад 600, а їх землі складають понад 1000 га.

Cantina Produttori di Valdobbiadene є одним із членів-засновників Консорціуму DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore.

Саме просекко Val d’Oca починає продаватись в 2008 році.

В 2010 році вони стали одними з перших в винній Італії, хто вийшов онлайн.

Val d'Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry 1

Виноградники Вальдоб’ядене входять до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Серед цієї краси збирають виноград для Val d’Oca Prosecco Millesimato.

Ландшафт “Пагорби Просекко Конельяно та Вальдоббіадене” – це десяте місце у світі, зареєстроване в категорії “культурний ландшафт”.

Cantina Produttori di Valdobbiadene робить і просекко різних рівнів від Prosecco DOC і просекко Prosecco DOC Treviso до DOCG Superiore di Cartizze.

90% виноградників – це глера. Але є і інші сорта, зокрема – рідкісні сорти, з яких, наприклад роблять просекко Uvaggio Storico.

 

Відео на італійській, тому дивитись після бокалу просекко 🙂

Аромат: ніжний, з нотами гліцинії, троянди, жовтого яблука, груші, дині та відтінком лісового горіха
Смак: м'який, освіжаючий, зі стійким перляжем
Особливості вініфікації: Ручний збір. Ультра м'яке пресування. Відстоювання в сталі при контрольованій температурі 14С. Ферментація в сталі протягом 10-12 днів при контрольованій температурі 15-18С , друга ферментація методом Шарма протягом 15-20 днів. Фільтрація.

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , ,

Тип

Регіон

Cтиль

Цукор

,

Сорт

Класифікація

Вид

Рік

2 відгуки для Val d’Oca Prosecco Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra dry

  1. Denys

    Очень ровное просекко. Груша, цитрусы, мед, минеральность. Без характера.

  2. Надя

    Норм

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Зворотний дзвінок

Доставляю лише від 6 пляшок, зате все за оптовими цінами​

Вибери найближчий магазин: