fbpx

Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato

Артикул: 25729
Об’єм: л

Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato

Артикул: 25729
Об’єм: л
Колір:
Цукор: ,
Стиль:
Алкоголь: 11 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:
369.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 284 грн

Є в наявності

В наявності 54 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Terra Serena Prosecco Rose – перший реліз рожевого просекко від Terra Serena.

Якщо тобі здається, що ти вже давно бачив рожеве просекко, то ти не один: так думають 74% американських споживачів (дані оголошені Nomisma Wine Monitor, але першоджерела не знайдено).

Але насправді рожеве просекко дозволили випускати лише з 2020 року.

Terra Serena Prosecco Rose - магазин склад winewine

Дегустація Terra Serena Prosecco Rose:

Аромат Terra Serena Prosecco Rose інтенсивний, з квітковим профілем і нотами яблук, груш та натяками на полуницю та малину.

Смак свіжий, інтенсивний, гармонійний, зі жвавим перляжем.

Terra Serena Prosecco Rose – сухе просекко категорії Brut (вміст цукру 9-11 г/л).

Для порівняння: найпопулярніше просекко, яке трапляється на полицях магазинів найчастіше – це extra dry (в ному вміст цукру 12-17 г/л).

Виробництво Terra Serena Prosecco Rose

Рожеве просекко Terra Serena – це бленд із глери (88%) та піно неро (12%) із виноградників з Treviso, Padova, Pordenone, Venice.

Друга ферментація в великих стальних ємностях (методом Шарма).

Terra Serena Prosecco Rose – Spumante

Terra Serena Prosecco Rose – це категорія просекко спуманте.

Чим відрізняється просекко фрізанте від спуманте? Головне, що відрізняє дві категорії між собою – це рівень газації.

У Frizzante це максимум 2.5 атмосфери, а у Spumante мінімум 3.

Чи варто думати, що Spumante смачніше? Наврядчи. Це залежить від індивідуальних смаків і від кожного окремого виробника і вмісту кожної пляшки.

На практиці різниця в газації виражається в тому, що в пляшках може бути дуже схоже за стилістикою вино.

Але Frizzante завжди п’ється трохи легше і “виглядає” більш легким (лише за рахунок того, що в ньому менша кількість бульбашок).

Іноді виробник навіть називає фріззанте – “напів ігристим” вином.

У спуманте – більш стійкий та тривалий перляж. Простіше кажучи, більше бульбашок.

Фрізанте часто закорковують звичайним корком і укріплюють його мотузочкою (часто її позначають в назві італійським словом Spago) або закруткою Screw Cap.

Рівень тиску дозволяє, а собівартість цих корків менша.

Prosecco Spumante легко впізнати за класичною пляшкою та традиційним корком в стилі “шампанського”.

Основний обсяг виробництва просекко і, відповідно просекко, яке трапляється  в магазинах найчастіше – Prosecco Frizzante.

В лінійці Терра Серени є і frizzante, і spumante.

Про рожеве просекко

Кілька років тривало обговорення і ось 2020 рік – це перший рік, коли почали робити перше рожеве просекко (консорціум прийняв це рішення в травні 2019).

Тобто перший вінтаж рожевого просекко – це 2020.

Очікувана кількість рожевого просекко, що вийде на ринок – це 20 млн пляшок (із 460+ млн пляшок просекко всього).

Повну інформацію про рожеве просекко можна отримати на сайті консорціуму.

Якщо коротко, то:

  • рожеве просекко повинно бути зроблене з глери на 85-90% (з якої робиться біле просекко), а на 10%-15% із піно неро
  • рожеве просекко – лише мілезимне: мінімум 85% винограду одного року урожаю
  • по вмісту цукру дозволено робити Extra Dry, Brut, Extra Brut та Brut Nature (без солодших версій).
  • друга ферментація в акратофорах повинна тривати не менше 60 днів.
  • рожеве просекко дозволено продавати з 1 січня наступного після урожаю року.

Про виробника Terra Serena Prosecco Rose

Улюблений опис виноробень про традиції і інновації (с) дуже пасує Terra Serena.

Це історія роду, яка сягає 1390 року і в 1881 році стає “винною” історією, коли Pietro Serena почав продавати своє вино в дерев’яних кегах.

Наступні покоління теж вносили в сімейний бізнес свої інновації, які в основному стосувались форми продажу (експерименти з різними ємностями).

Але справжні прорив стався в 70-80х роках 20 століття.

Брати Giorgio та Gerardo Serena (які були за освітою хіміком та економістом) зосередились на сегменті ХоРеКа і почали для закладів продавати просекко в металічних кегах.

Це вирішило питання оксидації та “вивітрювання” бульбашок ігристого вина після відкриття пляшки в ресторані.

Інновації щодо бережливого ставлення до екології в Terra Serena теж практикують.

Наприклад, разом з Ca’ Foscari University в Венеції розпочали науково-дослідний проект по видобутку енергії із відходів вініфікації.

Така-ось винна sustainable energy.

Сьогодні Терра Серена – один з головних виробників просекко.

Гарно ілюструє це все два наступних відео: романтика і краса виноградників + високотехнологічний завод Terra Serena.

Офіційний сайт Terra Sesena: terra-serena.it

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Класифікація

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , , , , , ,

Тип

Рік

Регіон

Cтиль

Цукор

,

Сорт

,

Вид

Алкоголь

11%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Зворотний дзвінок

Доставляю лише від 6 пляшок, зате все за оптовими цінами​