fbpx

Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso

Артикул: 2835
Об’єм: л

Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso

(2 відгуків)
Артикул: 2835
Об’єм: л
З цим просекко все просто: треба одразу брати 6, щоб вдруге не повертатись
Колір:
Цукор:
Стиль:
Алкоголь: 10,5 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:

246.00 грнопт 189.00 грн

При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 189 грн

Є в наявності

В наявності 195 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • каркою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
З цим просекко все просто: треба одразу брати 6, щоб вдруге не повертатись

Terra Serena Prosecco Frizzante – приклад хорошого і простого просекко, яке влітку треба купувати одразу ящиками.

Легке і освіжаюче, м’які дрібні бульбашки, квітковий ароматний профіль і легка приємна солодкість в смаку.

Особливості Terra Serena Prosecco Frizzante:

Terra Serena Prosecco Frizzante – просекко із географічної зони Тревізо.

Найбазовіші та доступні зразки просекко, як правило, роблять в рамках апеласьйону Prosecco DOC або Prosecco Treviso DOC.

Другий вважається дещо престижнішим, так як призначений виключно для вин, зроблених на території провінції Тревізо і виключно з винограду в Тревізо (як, наприклад, Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso).

На практиці це не завжди означає більш високу якість, але все ж це можна використовувати як певний орієнтир, якщо ти не знайомий з вмістом пляшок, які стоять перед тобою на полиці в магазині.

Сортовий склад Terra Serena Prosecco Frizzante – 85% глери, решта 15% – це бленд шардоне, піно б’янко та піно гріджіо.

Це сухе просекко (dry), тобто рівень цукру коливається в межах 17-32 г/л)

ЗВЕРНИ УВАГУ:

Terra Serena Prosecco Frizzante закорковане не тією пробкою, яка вистрілює (як шампанське чи кава), а звичайним винним корком, який відкривається штопором.

Цей корок “підкріплений” мотузочкою (в Італії її називають і часто позначають в назві як Spago).

Як правило, вина категорії фрізанте закривають саме на корок з мотузочкою або закрутку screw cap, так як тиск в пляшці невисокий (порівняно із просекко спуманте, кавою, чи шампанським).

Тому немає сенсу закорковувати дорогим корком – і через нього завищувати ціну пляшки. А так, як просекко потрібно пити молодим і свіжим, а не довго витримувати в погребі, сенс в настуральному корці зовсім зникає.

Чим відрізняється Terra Serena Prosecco Frizzante від Spumante?

Головне, що відрізняє дві категорії “фрізанте” та “спуманте” між собою – це рівень газації.

У Frizzante це максимум 2.5 атмосфери, а у Spumante мінімум 3.

Але не варто думати, що Spumante смачніше – тут ідея зовсім не в цьому. Все залежить від кожного окремого виробника і вмісту пляшки.

На практиці це виражається в тому, що в пляшках може бути дуже схоже за стилістикою вино, але Frizzante завжди п’ється трохи легше і “виглядає” більш ніжним і легким (лише за рахунок того, що в ньому менша кількість бульбашок).

Іноді виробник навіть називає своє Terra Serena Prosecco Frizzante – “напів ігристим” вином.

У спуманте – більш стійкий та тривалий перляж.

Перший – Prosecco Frizzante – основний обсяг виробництва просекко, яке трапляється  в магазинах найчастіше. Їх можна легко впізнати за класичною мотузочкою (Spago), яка стримує звичайну винну пробку, або по закрутці Screw Cap, яка набирає шалену популярність.

Друга категорія – Prosecco Spumante, яку легко визначити за класичною пляшкою та корком в стилі “шампанського”.

В лінійці Терра Серени є і Terra Serena vino frizzante (власне це вино), і Terra Serena vino spumante.

Про виробника Terra Serena Prosecco Frizzante

Улюблений опис виноробень про традиції і інновації (с) дуже пасує Terra Serena.

Це історія роду, яка сягає 1390 року і в 1881 році стає “винною” історією, коли Pietro Serena почав продавати своє вино в дерев’яних кегах. Наступні покоління теж вносили в сімейний бізнес свої інновації, які в основному стосувались форми продажу (експерименти з різними ємностями).

Але справжні прорив стався в 70-80х роках 20 століття.

Брати Giorgio та Gerardo Serena (які були за освітою хіміком та економістом) зосередились на сегменті ХоРеКа і почали для закладів продавати просекко в металічних кегах.

Це вирішило питання оксидації та “вивітрювання” бульбашок ігристого вина після відкриття пляшки в ресторані.

Інновації щодо бережливого ставлення до екології в Terra Serena теж практикують.

Наприклад, Разом з Ca’ Foscari University в Венеції розпочали науково-дослідний проект по видобутку енергії із відходів вініфікації. Так-ось винна sustainable energy.

Сьогодні Терра Серена – один з головних виробників просекко.

Гарно ілюструє це все два наступних відео: романтика і краса виноградників + високотехнологічний завод Terra Serena.

 

Аромат: квітковий, інтенсивний, з нотами жовтих фруктів та зелених яблук
Смак: свіжий, з м'яким перляжем і приємною солодкуватістю
Особливості вініфікації: метод Шарма (друга ферментація в великих стальних ємностях)

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , , , , , ,

Тип

Регіон

Cтиль

Цукор

Сорт

, , ,

Класифікація

Вид

Рік

2 відгуки для Terra Serena Prosecco Frizzante Treviso

  1. Екатерина

    Надёжный и беспроигрышный вариант! Легкое и вкусное

  2. Надя

    Просеко класіче))

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Зворотний дзвінок

Вибери найближчий магазин: