ua|ru

Вино Солайя / Solaia, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 1797
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино Солайя / Solaia, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 1797
  • Об’єм: 0.75 л
9844.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 9189.00 грн

Немає в наявності

Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Solaia 2012 – чудове червоне сухе вино самої сонячної частині пагорба Тіньянелло. Виготовлене з кращих сортів винограду кращого виноградника Solaia: найбільш добірних сортів Каберне Совіньон, Каберне Фран і Санджовезе.

Solaia 2012 відносится до вин “супертосканців”: вин, що виготовлені з бордоских сортів винограду, вирощених в Тоскані. Solaia 2012 14 місяців витримується в бочках і ще протягом 1 року витримується вже в пляшці.

Виноградник Солайя, на честь якого назване вино, розташований в південно-західній частині області, на висоті 350-400 метрів над рівнем моря на кам’янистій-вапняковій скелі в Тенута Тіньянелло. Перший раз вино Solaia виготовили у 1978 році.

Початковий склад вина Solaia містив 80% Каберне Совіньон і 20% Каберне Фран. Трохи згодом, у 1980 році рецептуру оновили, додавши до складу 20% Санджовезе та відповідно скоригувавши співвідношення Каберне Совіньон і Каберне Фран.

Тепер склад вина виглядає так: 75% Каберне Совіньон, 20% Санджовезе, 5% Каберне Фран. За словами виробника, у склад вина, крім винограду, входять такі важливі інгредієнти: пристрасть, турбота, увага і дослідження.

Колір Solaia 2012: насичений темно-вишневий. Аромат Solaia 2012: неперевершений букет з нотами ожини, чорної смородини, ванілі і шоколаду, відтінками білого перцю, мінералів та спецій.

Смак Solaia 2012: повний, глибокий, з чудово збалансованою кислотністю і добре інтегрованими танинами. Ноти вишні, ожини, білого перцю та спецій, довгий стійкий післясмак.

Виробництво вінтажу Solaia 2012

Для вінтажа 2012 року врожай винограду збирали в кінці вересня. Процес вінифікації включав в себе ферментацію на шкірці в дубових чанах конічної форми. Кожен сорт проходив мацерацию, ферментацію і яблучно-молочне бродіння окремо.

Витримувались різні сорти винограду також в окремих бочках з французького дуба протягом 18 місяців. Змішувались всі сорти тільки безпосередньо перед бутилюванням.

В результаті вийшло чудове вино Solaia 2012, що має прекрасний балансом, багатий смак і аромат, а також здатне довгий час розвиватися в пляшці.

Історія виробника Solaia 2012

Сім’я Антінорі займається виробництвом вина більше шестисот років: з 1385 року Джованні ді П’єро Антінорі став частиною флорентійського мистецтва Вінаттьері.

Протягом усієї своєї довгої історії, через 26 поколінь, сім’я завжди безпосередньо керувала цим бізнесом, застосовуючи новаторські і іноді сміливі рішення, але завжди зберігаючи незмінним повагу до традицій і території.

Сьогодні компанію очолює Альбьера Антінорі за підтримки двох сестер Алегро і Алессії, які особисто беруть участь в діяльності компанії. Батько, Марчезе П’єро Антінорі, в даний час є почесним президентом компанії.

“Abbiamo dimostrato, negli anni, che in Toscana ed Umbria c’era la possibilità di produrre vini di alta qualità, riconosciuti a livello internazionale, che potessero mostrare eleganza e finezza mantenendo sempre il carattere originario. La nostra biblioteca ha molti titoli, ma per noi non è abbastanza ricca. Abbiamo una missione che non è del tutto compiuta, il che ci spinge ad esprimere il vasto potenziale dei nostri vigneti e a conciliare il nuovo che rimane da scoprire con il patrimonio del gusto toscano che include tradizione, cultura, agricoltura, l’artistico ed il letterario che infatti rappresentano l’identità della Marchesi Antinori, di cui uno dei maggiori punti di forza sta nel fatto di essere toscana, o, se preferite, la nostra ‘toscanità’.” Piero Antinori

Маєток Tenuta Tignanello розташований в самому серці Chianti Classico, на м’яких пагорбах, між долинами Греве і Пеза, Територія маєтку займає 319 гектарів, і близько 130 гектарів цієї території належить виноградникам.

Серед виноградників маєтку є два особливо цінних: виноградник Тіньянелло і виноградник Солана, які простягаються на одному пагорбі на грунтах, утворених з морських мергелів пліоцену з вапняком і сланцями. На цих виноградниках протягом вегетаційного періоду, як правило, теплі дні і прохолодні ночі.

Однойменні виноградники виробляють знамениті вина Solaia і Tignanello, які міжнародна преса визначила як «одні з найвпливовіших вин в історії італійського вина».

Згідно Marchesi Antinori, вина Solaia і Tignanello и представляють собою постійний виклик і нескінченну пристрасть.

Виноградники Tenuta Tignanello в основному складаються з автохтонних сортів Санджовезе і нетрадиційних сортів, таких як Каберне Совіньон і Каберне Фран.

Офіційна сторінка виробника Солайя 2012: https://www.antinori.it/

Всі вина

Деталі

Бренд Solaia
Літраж 0.75
Привід на свято
Колір червоне
Країна Італія
Фудпейринг дичина, м'ясо червоне, птиця, стейк, тверді витримані сири
Тип тихе
Регіон Тоскана
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт каберне совіньйон, санджовезе
Класифікація Toscana IGT
Рік 2012
Алкоголь 13.5%
Категорія Вино
Міцність 13-17%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Solaia вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *