ua|ru

Напівсолодкі вина

Показано 1–24 із 27

Напівсолодкі вина відрізняється досить високим вмістом цукру, який становить 50-80 грам на літр напою. Вони можуть бути білими, рожевими та червоними. Найчастіше використовуються сорти винограду з високою цукристістю, які дозрівають пізно. Щоб отримати необхідний показник цукру та міцності, потрібно вчасно зупинити процес бродіння. Для цього температура матеріалу знижується до 0 градусів або підвищується до 70 градусів. Щоб видалити дріжджовий компонент, у матеріал вводиться діоксид вуглецю. Останнім етапом виробництва є фільтрація напою, після чого залишають для освітлення.

Історія напівсолодких вин

Довгий час природно-напівсолодкі вина вироблялися лише домашнього вживання у невеликих обсягах. Масове виробництво напівсолодкого напою почалося лише у повоєнні роки. У наш час сухі вина користуються більшою популярністю у мешканців Європи, проте українці найчастіше купують саме напівсолодкі напої. Тому багато європейських брендів виробляють якісні напівсолодкі вина саме для країн Східної Європи.

Популярні сорти винограду та марки напівсолодких вин

Класифікація солодких вин включає білі, червоні і рожеві види. Вони відрізняються за вмістом алкоголю, а також за наявністю вуглекислоти поділяються на тихі та ігристі. Якісні напівсолодкі вина виробляють в Іспанії, Німеччині, Франції, Південній Америці та Італії. До найбільш затребуваних напівсолодких вин відносяться:

  • Терре дельЧереоло;
  • Мадера Круз;
  • MezzanellaAmandorlato;
  • Kindzmarauli;
  • VizcondedeBegijar;
  • ChizayPinoNuar;
  • CarrancTintoSemidulce.

Список якісних напівсолодких вин можна продовжувати нескінченно. У кожній країні та кожного виробника є свої варіанти напою з використанням незвичайних купажів різних сортів солодкого винограду. Найчастіше при виробництві напівсолодких вин застосовується виноград сорти мускат, піно нуар, каберне, совіньйон, шираз, шардоне, пінобан. Солодощі вину надає як особливості сировини, а й технологія виробництва, коли він залишковий цукор у матеріалі не зброджується.

Переваги напівсолодких вин

До основних переваг напівсолодких вин належить:
• такі вина подобаються майже всім, тому їх зручно купувати на свята та банкети;
• добре поєднуються з різними видами закусок, включаючи десерти;
• смак вина є збалансованим, не кислим.
Однак отримати всі переваги можна лише, якщо купити напівсолодкі вина високої якості та від відомих виробників.

Купити напівсолодкі вина

Інтернет-магазин WineWine пропонує широкий асортимент напівсолодких вин виробництва Франції, Італії, Німеччини, Південної Америки, Іспанії та України. На сайті можна знайти різні марки та види напоїв, включаючи навіть безалкогольне вино. Ціна товарів знаходиться на максимально доступному рівні, можна знайти привабливі варіанти зі знижок, а також отримати спеціальні ціни при покупці оптом.