Pierre Naigeon Meursault Les Malpoiriers 2017 – перший реліз Мерсо П’єра Найжона з окремого виноградника Les Malpoirier.
Як завжди у Найжона, Pierre Naigeon Meursault Les Malpoiriers 2017 – це мікро-реліз: вийшло в світ лише 536 пляшок. І їх майже неможливо купити. Лише дуже невелика частина з них приїхала в Україну.
Виробництво Pierre Naigeon Meursault Les Malpoiriers 2017
На виноградниках використовується “зелені” методи обробки землі і мінімум хімічних способів. Популяція бур’янів обмежена шляхом обробки ґрунту, що виключає використання хімічних гербіцидів.
Для захисту виноградної лози від комах використовують лише органічні продукти.
Ручний збір.
Дикі дріжджі.
Витримка в дубі від 12 місяців.
Без фільтрації та оклейки. Без додавання сірки.
Про виробника Pierre Naigeon Meursault Les Malpoiriers 2017
Pierre Naigeon – широко відомий у вузьких колах винороб із Бургундії, який робить low intervention вина, які, не зважаючи на статус “натуральних”, залишаються вкрай потенційними і великими винами Бургундії.
До недавна Нейжони в Gevrey-Chambertin відомі, в першу чергу, як велика торгова родина. Але їх історія тут почалась ще в в 1700-ті роки (тоді вони були фермерами та виробниками бочок).
Їх перша виноробня виникла як необхідність – у 1890 році депресивний винний ринок був у полоні філоксери, тому бондар Фернан Найджон, якому було важко продати свої бочки, прийняв рішення наповнити їх власним вином.
Це було народження Maison Naigeon-Chauveau. І разом із дружиною Алісою він зробив виноробню успішним бізнесом.
Сучасну назву Domaine Pierre Naigeon невеличка виноробня отримала ще в 1945 році від свого тодішнього власника. Сьогодні нею керує внук того П’єра Нейжона, якого звуть так само, і який зробив своє ім’я одним із найзатребуваніших в Бургундії.
Сучасник П’єр Найджон почав займатися вином вина приблизно в 1991 році.
Make Pierre Naigeon great again 🙂
До 2005 року виноробня мала лише 2 гектари в двох гран крю – Charmes-Chambertin та Bonnes-Mares. В 2006 році П’єр Найджон додав ще 9 гектарів виноградників у Hautes Côtes de Nuits та Gevrey Chambertin.
Зараз Domaine Pierre Naigeon перевищує 11,5 га з 50 різними ділянками в Кот-де-Нуі.
Середній вік його виноградних лоз – біля 50 років, що вважаєтся достатньо старими лозами в Бургундії (низька урожайність, мінімальне використання органічних добрив та висока якість звісно ж присутні).
З самого початку свого виноробного шляху Нейжон вирішив використовувати біодинамічні методи роботи з виноградником і робить low intervention вина.
З 2019 року виноградники мають органічну сертифікацію.
П’єр вініфікує всі вина сам.
Окрім власного винограду, П’єр Найжон також купує виноград з різних районів Бургундії, включаючи багато найпрестижніших апеласьйонів Кот-де-Нуї та шардоне з Кот-де-Бона.
П’єр Найжон випускає 3 Grands Crus, 6 Premiers Crus та 8 вин категорії Village. Весь асортимент вин – більше 25 (всі вина Нежона, які приїжджають в Україну дивись тут).
П’єр Найжон на рік випускає лише трохи більше 5000 пляшок вина.
Біля 10% його продажів – це ресторани Франції, а основна частина припадає на експорт.
І трошки старіше відео, де П’єр Нейжон описує свій виноробний процес:
На жаль, офіційного сайту у виноробника Pierre Naigeon Meursault Les Malpoiriers 2017 немає, але є сторінка в Інстаграмі.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.