ua|ru

Вино Даріо Прінчіч Піно Гріджо / Dario Princic Pinot Grigio, біле сухе 0.75л

  • Артикул: 8904
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино Даріо Прінчіч Піно Гріджо / Dario Princic Pinot Grigio, біле сухе 0.75л

(1 відгук)
  • Артикул: 8904
  • Об’єм: 0.75 л
Несподіване втілення піно гріджио (orange або amber wine), що представляє виноробні традиції регіону Ославія. І відмінний зразок того, на що здатний цей популярний сорт в руках умілого винороба.
1461.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1323.00 грн

Немає в наявності

Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні
Несподіване втілення піно гріджио (orange або amber wine), що представляє виноробні традиції регіону Ославія. І відмінний зразок того, на що здатний цей популярний сорт в руках умілого винороба.

Dario Princic Pinot Grigio 2015: пізній збір винограду, тривала мацерація і 30-ти місячна витримка в славонському дубі створюють біле вино з яскравим характером і відчутною структурою.

Колір Dario Princic Pinot Grigio 2015: помаранчевий

Смак Dario Princic Pinot Grigio 2015: мінеральний і солоний відтінок, свіжий, з помітними, але не надто потужними дубильними речовинами

Аромат Dario Princic Pinot Grigio 2015: складний, з нотками, що нагадують стиглі екзотичні фрукти та цукати

Історія виробника Dario Princic Pinot Grigio 2015

Чудова сімейна виноробня Dario Princic, що виробляє Даріо Принчич Піно Гріджио 2015, розташована у селі Ославія, в італійському регіоні Фріулі, на північ від міста Горіція, і в декількох кроках від кордону Італії зі Словенією.

Визирнувши у вікно заводу можно побачити Горіцію (Італія) та Нову Горицю (Словенія). За містечками також видно гору Саботіно, де відбувалися бої в Першій світовій війні.

А за самою спорудою заводу знаходиться пам’ятник із похованням 60 000 солдатів. Район був досить нещасливим в історичному плані і в основному був занедбаний після Першої світової війни.

З 1988 року Даріо Принчич починає обробляти тут власні ділянки. Він з дитинства працював на виноградниках своєї родини і добре знає землю.

З самого початку вирощування власного винограду, він Даріо розпочав біодинамічне землеробство. Він не використовував жодних хімічних речовин на виноградниках.

Він використовував лише природні добрива (коров’ячий та кінський гній) та мідь та сірку для обприскування. До 1993 року Даріо продавав виноград місцевим виноробням.

А у 1993 році розпочав власне виноробство на Dario Princic та розлив по пляшках свої перші вина. Протягом декількох років його вина не продавались, але він продовжував виробляти їх саме так, як хотів і нарешті інтерес зріс.

У наш час він є одним із найвідоміших імен у світі природних вин, а також є важливим членом асоціації “Vini Veri”.

У 1999 році Даріо почав експериментувати з мацерацією винограду на частині виробництва, а вже через рік після того, він вирішив поширити цю практику на все виробництво.

Зараз винний завод має понад 10 гектарів густо засаджених (близько 8 000 лоз на га), майже всі виноградники висаджені на південний схід. Грунт знаходиться досить глибоко під виноградниками і базується на переважно глині ​​та пісковику.

Оскільки схил цей дуже крутий, все доводиться робити вручну. Збір врожаю зазвичай триває з середини вересня до середини жовтня, але виноград збирають, тільки тоді, коли він дозріває.

Влітку лози обрізають, щоб отримати тільки чотири чи п’ять грона, що дає більш концентрований сік.

Як тільки виноград опиниться в льоху, у нього видалять стебла, знежирять і помістять у відкриті дубові чани для мацерації без контролю температури, без додавання дріжджів і без використання сірки.

Тривалість мацерації залежить від сорту винограду, вона варіюється від 8 днів для Піно Гриджо до 45 днів для Каберне Совіньйон.

Шкури повинні завжди контактувати з суслом. Тому протягом усього процесу ковпачок, що утворюється, штовхається вручну 3-4 рази на день.

Пресування здійснюється м’яко за допомогою пневматичного преса, потім сусло бродить у старих дерев’яних бочках та бариках, які не виділяють більше ароматів.

Перед тим, як вина розливають по пляшках, їх тримають протягом 6 місяців у резервуарах з нержавіючої сталі для природного очищення. Під час розливу в пляшки відбувається невелике додавання сірки (15 – 20 мг/л).

Вина розливаються у пляшки нефільтрованими і часто мають у келиху яскраво-оранжевий колір.

Саме виноробня Dario Princic була одним із ініціаторів створення помаранчових вин в Італії де сорти майже не мали прецедентів. Хоча спочатку їх було важко продати, вони поволі здобули чудову репутацію в регіоні.

Це переважно сорти совіньйон Блан, Піно Гриджо, Токай Фріулано (Жакот) та сорти білого винограду Шардоне, які проходять процес мацерації, без будь-якої фільтрації та нагрівання.

Деякі проблеми виникли у відношенні сорту винограду Tocai Friulano. Після десятиліть битви угорський виноробний регіон Tocai заявив про свою ексклюзивність на слово “токай” і тому подібні.

Тоді Даріо та його сусіди почали називати своє вино, виготовлене з цього винограду, “якотом”.

Dario Princic, де виробляють Dario Princic Pinot Grigio 2015, це сімейна виноробня, всі члени родини працюють тут разом протягом багатьох років і молоде покоління вже активно бере участь в бізнесі.

Сайт виробника Dario Princic Pinot Grigio 2015: http://princicdario.com/

Інші вина від Dario Princic

Деталі

Бренд Princic
Літраж 0.75
Привід на свято
Колір біле
Країна Італія
Фудпейринг жирні страви, паелья, різотто, риба біла, риба копчена, риба на грилі
Тип тихе
Регіон Фріулі
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт піно гріджио
Класифікація Venezia Giulia IGT
Рік 2015
Алкоголь 13.5%
Особливості Enoteca, натуральне, оранж
Категорія Вино
Міцність 13-17%

1 відгук для Dario Princic Pinot Grigio вино біле 0.75л

  1. Алексей

    неплохой оранж с оттенками специй и сухофруктов, но хотелось бы больше свежести

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *