fbpx

Dario Princic Bianco Trebez 2014

Артикул: 8899
Об’єм: л

Dario Princic Bianco Trebez 2014

(1 відгук)
Артикул: 8899
Об’єм: л
Топове вино від Даріо Прінчіча і одне з найвідоміших мацеративних вин Фріулі (orange wine).
Колір:
Цукор:
Стиль:
Алкоголь: 13 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:
Ціна: 1150 грн
Звичайна ціна: 1350 грн

Є в наявності

В наявності 5 пляшок
ЧОРНА П'ЯТНИЦЯ 27.11.2020
  • доставка по Києву з наступного дня. 
  • експрес доставка та доставка в радіусі 1 км – не працює
  • самовивіз – лише при оплаті онлайн
  • оплата лише карткою онлайн
  • список акційних товарів тут
ДОСТАВКА
  • від 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину
Топове вино від Даріо Прінчіча і одне з найвідоміших мацеративних вин Фріулі (orange wine).

Dario Princic Bianco Trebez 2014: бленд з шардоне, піно гріджо і совіньйон блану зі спонтанною ферментацією в відкритих чанах і 42-х місячною витримкою в славонському дубі.

Dario Princic Bianco Trebez 2014 – структурне, складне і пронизливе вино з грандіозним потенціалом витримки.

Історія виробника Dario Princic Bianco Trebez 2014:

Чудова сімейна виноробня Dario Princic, що виробляє Даріо Принчич Требез 2014, розташована у селі Ославія, в італійському регіоні Фріулі, на північ від міста Горіція, і в декількох кроках від кордону Італії зі Словенією.

Визирнувши у вікно заводу можно побачити Горіцію (Італія) та Нову Горицю (Словенія). За містечками також видно гору Саботіно, де відбувалися бої в Першій світовій війні.

А за самою спорудою заводу знаходиться пам’ятник із похованням 60 000 солдатів. Район був досить нещасливим в історичному плані і в основному був занедбаний після Першої світової війни.

З 1988 року Даріо Принчич починає обробляти тут власні ділянки. Він з дитинства працював на виноградниках своєї родини і добре знає землю.

З самого початку вирощування власного винограду, він Даріо розпочав біодинамічне землеробство. Він не використовував жодних хімічних речовин на виноградниках. Їх не використову.ть і при виготовленні Dario Princic Bianco Trebez 2014.

Він використовував лише природні добрива (коров’ячий та кінський гній) та мідь та сірку для обприскування. До 1993 року Даріо продавав виноград місцевим виноробням.

А у 1993 році розпочав власне виноробство на Dario Princic та розлив по пляшках свої перші вина. Протягом декількох років його вина не продавались, але він продовжував виробляти їх саме так, як хотів і нарешті інтерес зріс.

У наш час він є одним із найвідоміших імен у світі природних вин, а також є важливим членом асоціації “Vini Veri”.

У 1999 році Даріо почав експериментувати з мацерацією винограду на частині виробництва, а вже через рік після того, він вирішив поширити цю практику на все виробництво.

Зараз винний завод, що виробляє Dario Princic Bianco Trebez 2014, має понад 10 гектарів густо засаджених (близько 8 000 лоз на га), майже всі виноградники висаджені на південний схід.

Грунт знаходиться досить глибоко під виноградниками і базується на переважно глині ​​та пісковику.

Оскільки схил цей дуже крутий, все доводиться робити вручну. Збір врожаю зазвичай триває з середини вересня до середини жовтня, але виноград збирають, тільки тоді, коли він дозріває.

Влітку лози обрізають, щоб отримати тільки чотири чи п’ять грона, що дає більш концентрований сік.

Як тільки виноград опиниться в льоху, у нього видалять стебла, знежирять і помістять у відкриті дубові чани для мацерації без контролю температури, без додавання дріжджів і без використання сірки.

Тривалість мацерації залежить від сорту винограду, вона варіюється від 8 днів для Піно Гриджо до 45 днів для Каберне Совіньйон.

Шкури повинні завжди контактувати з суслом. Тому протягом усього процесу ковпачок, що утворюється, штовхається вручну 3-4 рази на день.

Пресування здійснюється м’яко за допомогою пневматичного преса, потім сусло бродить у старих дерев’яних бочках та бариках, які не виділяють більше ароматів.

Перед тим, як вина розливають по пляшках, їх тримають протягом 6 місяців у резервуарах з нержавіючої сталі для природного очищення. Під час розливу в пляшки відбувається невелике додавання сірки (15 – 20 мг/л).

Вина розливаються у пляшки нефільтрованими і часто мають у келиху яскраво-оранжевий колір.

Саме виноробня Dario Princic була одним із ініціаторів створення помаранчових вин в Італії де сорти майже не мали прецедентів. Хоча спочатку їх було важко продати, вони поволі здобули чудову репутацію в регіоні.

Це переважно сорти совіньйон Блан, Піно Гриджо, Токай Фріулано (Жакот) та сорти білого винограду Шардоне, які проходять процес мацерації, без будь-якої фільтрації та нагрівання.

Деякі проблеми виникли у відношенні сорту винограду Tocai Friulano. Після десятиліть битви угорський виноробний регіон Tocai заявив про свою ексклюзивність на слово “токай” і тому подібні.

Тоді Даріо та його сусіди почали називати своє вино, виготовлене з цього винограду, “якотом”.

Dario Princic, де виробляють Dario Princic Bianco Trebez 2014, це сімейна виноробня, всі члени родини працюють тут разом протягом багатьох років і молоде покоління вже активно бере участь в бізнесі.

Сайт виробника Dario Princic Bianco Trebez 2014: http://princicdario.com/

Інші вина від Dario Princic

 

 

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , ,

Тип

Регіон

Cтиль

Цукор

Сорт

, ,

Класифікація

Рік

Алкоголь

13%

Особливості

1 відгук для Dario Princic Bianco Trebez 2014

  1. Алексей

    фантастический оранж с великолепной ароматикой. сложное, глубокое и очень красивое вино. одно из лучших оранжевых вин Фриули, что доводилось пробовать

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Зворотний дзвінок

Доставляю лише від 6 пляшок, зате все за оптовими цінами​