Maximo Tempranillo красне сухе вино з Іспанії. Сорт винограду: 100% Темпранілло.
Виробництво Maximo Tempranillo: ферментація відбувається у чанах з нержавіючої сталі, мацерація зі шкірою протягом 12 днів.
Колір Maximo Tempranillo: зрілий червоно-вишневий колір.
Аромат Maximo Tempranillo: слива та червоні ягоди з нотками тютюну та ванілі.
Смак Maximo Tempranillo: оксамитовий з гладкими дубильними речовинами, червоні ягоди і солодка м’ята.
Подача Maximo Tempranillo: найкраще подавати при 16-18 ºC до тапас, всіх видів червоного м’яса та смаженої баранини.
Про виробника Maximo Tempranillo:
Вино Максимо Темпранільо виробляється компанією Bodegas Máximo, що виробляє сучасні сортові вина з інтернаціональним стилем. Так виноробня планує створити інший спосіб розуміння вина: такий, що дозволить вийти за межі регіонів, за тенденції, за межі моди.
У виробництві вина компанія керується принципом: “головне – це якість”. А якість визначається походженням, сортом винограду, способом догляду за виноградником та то, яким чином він трансформується всередині виноробного заводу. Кожен з цих факторів дуже важливий, не важливіший за інші.
Любителі вина, які хочуть ознайомитися з усіма властивостями кожного сорту окремо та найсучаснішими винами сьогодні, отримають цю унікальну можливість.
Vino de la Tierra є захищеним географічним зазначенням, яке захищає вино, що не належить до жодної конкретної продукції походження, де сорт винограду виділяється над виробничою зоною і вище.
Castilla La Mancha – регіон з найбільшою кількістю виноградних плантацій у світі. Із загальних 600 000 га 100 000 – це нові плантації, більшість з яких є іноземними сортами. Отже, цей іспанський регіон здатний конкурувати з багатьма винами з так званого «Нового світу» за рівних умов.
Вина Bodegas Máximo – це потужні вина, що дозволяють сортам, використовуваним для виготовлення вина, вільно виражатись, далеко від конвенціоналізму. І саме тут полягає їхня важливість. Це їх місце у світі.
Маючи виробничу потужність 3 мільйони літрів, Bodegas Máximo здійснює весь процес розробки на своїх потужностях, оснащених передовою технологією.
Вино Maximo Tempranillo приготоване на 100% з винограду сорту Темпранільо.
Сорт винограду Темпранільо — сорт винограду, один з найвідоміших сортів Піренейського півострова. У цього винограду товста шкіра і це сорт з високим вмістом антоціанів, завдяки ччому вино з нього вийшло глибоко забарвленим. Вино з винограду Темпранільо добре підходить до вимог сучасного споживача. Хоча йому і не вистачає свого особливого смакового профілю, широкий спектр ароматів, виявлених у винах на основі Темпранільо, дає їм особливу чарівність з нотками полуниці, чорної смородини і вишні, закінчуючи чорносливом, шоколадом і тютюном. Перші три ноти, як правило, можна знайти в молодих прикладах з холодного клімату, в той час як останні три розвиваються зі збільшенням витримки і тепла на винограднику.
Темпранільо — сорт, який невідомий своєї підвищеною кислотністю: занадто просто знайти плоский, в’яне. Темпранільо з теплих рівнин Ла-Манча, який залишає п’є ніяких сумнівів, що це вино з теплою, плоскою середовища ( «manxa» означає «суха земля» по-арабськи). З іншого боку, цей недолік рясної кислотності (в порівнянні з іспанським червоним виноградом Граціано) служить Темпранільо добре, коли він росте в топографічно різних регіонах з високими добовими перепадами температур.
Сорт виходить найкраще, коли гарячі сонячні дні дозволяють його товстошкірим ягодам повністю дозріти, а холодні ночі допомагають зберегти їх природний кислотний баланс. Результатом є яскраве, живе, фруктове вино з правильним балансом тепла і прянощів. Тож не дивно, що континентальні терруари Аргентини та Австралії були першими регіонами Нового Світу, в яких прижився Темпранільо.
Як і у випадку з Гарнача (Гренаш), Темпранільо добре піддається вирощуванню в кустообразній лозах або у вигляді «кубка», які традиційно вирощуються по Піренейському півострову. Свобода кустообразної лози, як вважають, стимулює розвиток фруктових ароматів, в результаті багато іспанських виробники в даний час отримали хороші результати від лоз Темпранільо, що навчаються по проводах. Будучи енергійним сортом, його необхідно добре обрізати, щоб зберігати фруктові аромати ягід в кращому вигляді.
Темпранільо означає «ранній», назва, яку дала іспанськими виробниками, які спостерігали за його звичкою дозрівання раніше, ніж Гарнача, його традиційний іспанська партнер для змішування. Темпранільо може рости і в Старому Світі, але виробники приймають лідерство Нового Світу, коли справа доходить до пляшкової етикетки. Все частіше можна побачити як Темпранільо з гордістю демонструють на винних етикетках в поєднанні з більш традиційними географічними показниками.
Сайт виробника Maximo Tempranillo: http://www.bodegasmaximo.com/
Інші вина від виробника вина Maximo Tempranillo.
- Аромат: фруктова бомба з нотами слив, червоних ягід, відтінками тютюну і ванілі
- Смак: яскраво-ягідний, з натяком на лакрицю та м'яту, з м'якими танінами
- Фудпейрінг: баранина, барбекю, гриль, закуски, м'ясо червоне, масляна, пельмені, тапас, хінкалі
- Особливості вініфікації: Ферментація в сталі; 12 днів мацерації
- Рейтинг:
Anonymous –
Отличное вино! Спасибо кависту за консультацію, нашел мне то, чего хотелось.
Helen –
Хорошее вино по соотношению цена – качество !
Олена –
Мощне,копченість ,ноти диму.цікаве
Дмитро –
Вино на тверді 3.5 Алё за співвідношенням ціна/якість більш ніж 4.5. Буду брати ще, на кожен день дуже приємно знайти якісне і недороге вино.
Коля –
Дубок, димок і все ок. Хочеться насиченого і дешевого – можна починати з нього.
Denys –
Копченно и сильно ароматно.
Надя –
За ці гроші таке насичене дубове вино – вогень!