Вино назване на честь гроту Zinzulusa, відомого своїми “зінзулі” – сталактитовими утвореннями, які стають рожевими і неймовірно красивими на заході сонця.
Власне, пляшка, скляний корок і дизайн – це також відсилки до кришталево чистих вод Середземного моря.
ЗВЕРНИ УВАГУ: ця пляшка закоркована скляним корком, який можна використовувати потім вдома для інших вин.
Скляний корок – це один з останніх прогресивних винаходів в закупорці пляшок. І один з найдорожчих видів корку для вина, тому його не використовують для дешевих вин.
Він вважається екологічною альтернативою звичайним коркам, так як може повторно використовуватись, перероблятись.
Основний його плюс – під ним вино не хворіє, вино оксидується, а ще з ним зручно зберігати вже відкорковане вино.
Ну і це просто красиво 🙂
Дегустація Zinzula Rose
Аромат : насичений, квітковий, з нотами шипшини, чорної вишні, дещо пікантний, з відтінками рожевого перецю, куркуми та імбирю.
Смак: гармонійний, інтенсивний, свіжий, з хорошою кислотністю, фруктовий, з мінеральними відтінками.
Виробництво Zinzula Rose
Негроамаро збирають у середині вересня на світанку.
Виноград не пресують: під власною вагою він починає чавитись і давати сік (для цього процесу використовують італійське слово lacrima – “сльозотеча”).
Без додаткової мацерації, тому і колір, і смак дуже ніжні.
Вініфікація в сталі. Витримка на осаді 4 місяці.
Про виробника Masseria Altemura:
Інші вина Masseria Altemura
Відгуки
Відгуків немає, поки що.