Вино червоне Mandrarossa Etna Rosso
  • Артикул: 25838
  • Об’єм: 0.75 л

Вино червоне Mandrarossa Etna Rosso

(3 відгуків)
  • Артикул: 25838
  • Об’єм: 0.75 л
764.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 659.00 грн

Є в наявності

В наявності 1 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • в радіусі до 1км від Предславинської 47 - безкоштовно
  • по Києву – 50грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки картою)
  • експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин(до 19:00) - 100 грн
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Mandrarossa Etna Rosso 2016 – це 100% нерелло маскалезе із вулканічних ґрунтів Етни із лімітованої лінійки від Мандраросси Sentiero delle Gerle.

Аромат насичений та складний, з нотами смородини, ожини, чорносливу, спецій та кави.

Смак Mandrarossa Etna Rosso насичений і збалансований, таніни елегантні, кислотність не випирає.

Особливості вініфікації Mandrarossa Etna Rosso 2016

Тривала мацерація, яка триває і під час ферментації, протягом 10-12 днів при температурі 25-27С.

Після цього шкірки винограду відділяють від вина (без пресування).

Mandrarossa Etna Rosso витримується 10-12 місяців у бочках з французького дуба 50 гл.

Про лінійку Sentiero delle gerle

Лінійку Sentiero delle Gerle випустили в 2019 році як частину проекту Storie Ritrovate (Віднайдені історії) і повинні були презентувати на щорічній виставці Vinitaly 2020.

Але через епідемію коронавірусу виставка була скасована і Роберта Урсо (Roberta Urso) презентувала їх у прямому ефірі на ютуб-каналі.

В лінійці Sentiero delle Gerle є два вина:  Mandrarossa Etna Rosso DOC 2016 та Mandrarossa Etna Bianco DOC 2018. Вони присвячені історії найбільш автентичної частини Сицилії та її місцевим сортам.

Вийшли тиражами всього в кілька тисяч пляшок кожна.

Це моносортові вина (100% нерелло маскалезе та 100% каріканте) з 4 гектарів в Лінгуаглоссі, північно-східного схилу вулкану.

Висота та експозиція, нижчі середні температури порівняно з рештою острова. Процесом вініфікації керує провідний енолог Мандраросси  Mimmo De Gregorio, команда на чолі з Alberto Antonini.

Етикетки Storie Ritrovate розробляла художниця Ненсі Россіт (Nancy Rossit): на них зображені сицилійські жінки біля підніжжя вулкану під час збору врожаю, в синіх хустках і червоних фартухах. Часом вони перервають працю танцями та традиційними співами.

Про виробника Mandrarossa Etna Rosso:

Вина Mandrarossa народжуються в через дослідження Сицилії: картографування земель, вибору виноградників та сортів, які виражають місцеву індивідуальність.

Ця смуга суші, розташована на південно-західному узбережжі Сицилії, має ідеальні мікрокліматичні умови для виноградарства.

Тут є інтенсивне світло, морський бриз, м’які температури, багаторазові висоти та експозиції та різні типи ґрунтів, включаючи вапняні, з дуже високим потенціалом.

Пристрасть і турбота, з якою невелика група виноробів разом з агрономами обробляє власні виноградники, дотримуючись природного ритму сезонів, допомагає гарантувати високий рівень якості винограду.

Виноробня Mandrarossa створена у 1999 році в результаті довгого ретельного дослідження та картографуванні регіону, яке тривало понад 20 років.

Це дослідження призвело до вибору найкращих поєднань сорту з теруаром: ідеальні місця вирощування, які дозволяють кожному сорту винограду повністю виразити свій потенціал. Саме так і з’явилася Mandrarossa.

У 2000 році Mandrarossa здійснила свій офіційний дебют на Vinitaly з асортиментом, який спочатку складався лише з 7 етикеток.

У 2003 році з’явилося досить успішне біле вино Feudo dei Fiori, яке принесло перше значне визнання Mandrarossa, National Oscar of the Almanacco del Berebene, присудженому Gambero Rosso.

В 2004 рік Mandrarossa випустила вино, яке стало культовим: Cartagho з винограду Nero d’Avola різних вантажів протягом декількох років отримував нагороду Tre Bicchieri від Gambero Rosso.

У 2010 році бренд кардинально змінюється, повністю переробляє асортимент та змінює імідж. Змінюється, звичайно, і логотип Mandrarossa: від звичайного лозового листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.

У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa. Це “бригади” жінок з Менфі створені для ідеального поєднання вин Мандраросса з селянською кухнею цього району.

Через два місяці була проведена перша екскурсія по винограднику Mandrarossa. З часом це дійство стало зростати і збільшуватись за кількістю відвідувачів.

Для Mandrarossa інновації – це дослідження нової ідентичності сицилійських вин.

З моменту заснування, Mandrarossa не зупиняла дослідження на вапняних ґрунтах. Саме багаторічні дослідження та картографування грунтів продовжували бути провідним світлом до інноваційних сицилійських вин.

Дослідження проводились на території Менфі, де знаходиться Mandrarossa. Досліджували поведінку інших сортів, які контролювали на 5 дослідних полях.

Також проводились інтенсивні заходи з мікровініфікації, що призвели до впровадження в лінійку продуктів нових вин, деякі з яких, унікальні для Сицилії.

Амбіції Мандраросси росли, починаючи з 2014 року Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco, енолог та експерт з виноробства компанії Mandrarossa, розпочали важливе наукове дослідження на вапнякових ґрунтах.

Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста Pedro Parra з вивчення мікротеррорів. Також, у рамках дослідницького проекту на території Мандраросса, були залучені геологи з Палермського університету.

Результати аналізу показали великий потенціал схилового схилу з наявністю вапнякових материнських порід морського походження.

За допомогою тестів електропровідності у двох вибраних районах був виявлений мікротерруар з високим потенціалом і два найкращі виноградники були обрані з двох найкращих урожаїв.

Сорти грілло та неро д’Авола використовувались для білого Bertolino Soprano 2017 та червоного Terre del Sommacco 2016.

Ці вина були представлені Mandrarossa на Vinitaly 2019.

Офіційна сторінка Mandrarossa Etna Rosso: https://www.mandrarossa.it/

Інші вина від виробника Mandrarossa Etna Rosso

Деталі

Алкоголь 13.5%
Бренд Mandrarossa, Settesoli
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Класифікація Etna Rosso DOC
Колір червоне
Країна Італія
Фудпейринг м'ясне рагу, м'ясо червоне, піца, паста з м'ясним соусом, паста з червоним соусом, птиця
Тип тихе
Рік 2016
Регіон Сицилія
Cтиль легке
Цукор сухе
Сорт нерелло маскалезе
Особливості Sentiero delle Gerle
Категорія Вино
Міцність 13-17%

3 відгуки для Mandrarossa Etna Rosso

  1. Алексей

    солидная Этна с мощной структурой, танинами и кислотностью. удивительно молодая, как для 2016го года.

  2. Олена

    Смакота. Ожина, чорнослив і спеції. Нерелло маскалезе в кращих проявах. Лайк

  3. Андрій

    Сподобалось. В ароматі чорнослив та спеції, таніни на рівні!

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare