ua|ru

Вино Мандраросса Етна Бьянко / Mandrarossa Etna Bianco 2020, біле сухе 0.75л

  • Артикул: 25837
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино Мандраросса Етна Бьянко / Mandrarossa Etna Bianco 2020, біле сухе 0.75л

(4 відгуків)
  • Артикул: 25837
  • Об’єм: 0.75 л
899.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 799.00 грн

Є в наявності

В наявності 3 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Mandrarossa Etna Bianco – це локальний сорт карріканте із вулканічних ґрунтів Етни із лімітованої лінійки від Мандраросси Sentiero delle Gerle.

Аромат Mandrarossa Etna Bianc вишуканий, з нотами жовтих фруктів та білих квітів.

Смак Mandrarossa Etna Bianco гармонійний, повнотілий та насичений, зі збалансованою кислотністю.

Вініфікація Mandrarossa Etna Bianco

Mandrarossa Etna Bianco – це 100% карріканте.

Тривала ферментація протягом 25-30 днів при температурі 12-15С.

Mandrarossa Etna Bianco витримується нефільтрованим в сталі 13-15 місяців при температурі 14С.

Про лінійку Sentiero delle gerle

Лінійку Sentiero delle Gerle випустили в 2019 році як частину проекту Storie Ritrovate (Віднайдені історії) і повинні були презентувати на щорічній виставці Vinitaly 2020.

Але через епідемію коронавірусу виставка була скасована і Роберта Урсо (Roberta Urso) презентувала їх у прямому ефірі на ютуб-каналі.

В лінійці Sentiero delle Gerle є два вина:  Mandrarossa Etna Rosso DOC 2016 та Mandrarossa Etna Bianco DOC 2018. Вони присвячені історії найбільш автентичної частини Сицилії та її місцевим сортам.

Вийшли тиражами всього в кілька тисяч пляшок кожна.

Це моносортові вина (100% нерелло маскалезе та 100% каріканте) з 4 гектарів в Лінгуаглоссі, північно-східного схилу вулкану.

Висота та експозиція, нижчі середні температури порівняно з рештою острова. Процесом вініфікації керує провідний енолог Мандраросси  Mimmo De Gregorio, команда на чолі з Alberto Antonini.

Етикетки Storie Ritrovate розробляла художниця Ненсі Россіт (Nancy Rossit): на них зображені сицилійські жінки біля підніжжя вулкану під час збору врожаю, в синіх хустках і червоних фартухах. Часом вони перервають працю танцями та традиційними співами.

Про виробника Mandrarossa Etna Bianco:

Mandrarossa – це особливий проект великого італійського кооперативу Settesoli.

Вина Mandrarossa народились в результаті ретельного дослідження Сицилії. Перед випуском першого вина протягом 20 років на території Менфі велись картографування земель, дослідження ґрунтів, вибір виноградників та сортів, які відображали б місцеву теруарну індивідуальність.

Науковий підхід досить швидко приніс свої плоди.

Виноробня Mandrarossa офіційно була заснована в 1999 році, в 2000 на Vinitaly були представлені її перші 7 вин. У 2004 – вже 6 вин Mandrarossa були відзначені “бокалами” Gambero Rosso.

Через 5 років з моменту заснування виноробні вино Cartagho Mandrarossa (зроблене із неро ді аволи) вже називали знаковим для Сицилії.

У 2010 році бренд кардинально змінив імідж, а разом із ним і логотип: від банального виноградного листа до карликової пальми, символу біорізноманіття та самобутності регіону Менфі.

У 2012 році народилася Brigata di Cucina Mandrarossa – об’єднання із 25 місцевих жінок з Менфі, які є носіями простих сільських гастрономічних традицій цього району. Ціль – збереження локальної кухні.

У 2014 році Santannella (нетрадиційний бленд фіано та шенен блану) отримав 90 балів від Роберта Паркера, що додало популярності бренду вже за межами Італії.

В 2019 році Mandrarossa відсвяткувала своє 20-річчя випуском нової лінійки вин Storie Ritrovate, які також народились після 5 років наукових досліжень місцевих ґрунтів. Їх проводили Mimmo De Gregorio та Filippo Buttafuoco (енолог та експерт з виноробства Mandrarossa).

Робота велась за підтримки консультанта з питань енології Alberto Antonini та спеціаліста з вивчення мікротеруарів Pedro Parra . Також були залучені геологи з Палермського університету.

Результати аналізу та тести електропровідності показали великий виноробний потенціал схилів з вапняковими материнськими породами морського походження. Після кількох років експериментальної вініфікації, було вибрано дві найкращі ділянки, з яких зробили “історичні” Vini di Contrada.

В рамках цього ж проекту створено і вулканічні вина Sentiero delle Gerle.

Офіційна сторінка виробника Mandrarossa Etna Bianco: https://www.mandrarossa.it/

Виноградники Mandrarossa

Menfishire – лінія пагорбів вздовж південно-західного узбережжя Сицилії.

Ця територія історично живе сільським господарством: виноградники та оливкові сади висаджені аж до самого моря. Тут також вирощують артишоки, дині та інші овочі та фрукти.

Важлива особливість – “дивом” незабруднена екологія та численне біорізноманіття.

Мандраросса почала тут виробництво вина в 1999 році. Виноградники займають 500 га на висоті 440 метрів над рівнем моря.

У них південна експозиція та ідеальні умови для вирощування лози: сухий клімат, інтенсивне сонячне світло, вплив моря, теплі південні вітри, морські бризи, перепади температури.

Грунти 5 типів: піщані, глинисті, вапнякові, мулисті та змішані (піщано-глинисті).

На території Менфі вирощують місцеві сорти (греканіко та неро д’аволу),  міжнародні (сіра, мерло, каберне совіньйон і шардоне), інноваційні та експериментальні сорти (фіано, віоньє, пті вердо, алікан буше, шенен блан і совіньон блан).

Mons Gebel – схили Етни у північно-східній частині острова.

Тут місцеве населення історично займається землеробством та тваринництвом, а тисячолітня присутність людини на вулкані залишила свій слід: тераси, виноробні, виноградники, оливкові гаї, фісташкові, фундукові та інші фруктові сади оточують підніжжя «Гори», як місцеві називають вулкан.

Вулканічний ґрунт, перепади температури, вітер, старі виноградники, оточені кам’яними стінами дозволяють робити елегантні вина.

У Мандраросси тут в підніжжі Етни (в Лінгуаглоссі) знаходяться 4 гектари виноградників, засаджені карріканте і нерелло маскалезе.

Cossyra – територія на острові Пантеллерія, між Сицилією та Тунісом.

Тут у Мандаросси всього 2 гектари виноградників на трьох ділянках: Karuscia, Bukkuram та Monastero, де вирощуютьу зібіббо. З нього робиться традиційне для цих місць солодке вино – Passito di Pantelleria Doc.

Про кооператив Settesoli

Виноробня Mandrarossa була заснована виробничим кооперативом Settesoli – об’єднанням 2000 виноградарів, що існує з 1958 року.

Ці фермери вірять у цінність громади, якість своїх вин, а також в економічний, соціальний та екологічний добробут, створений спільною роботою.

Вони вирощують на Сицилії 30 різних сортів на шести тисячах гектарів землі, що становить 7% всіх виноградників на острові.

Settesoli сприяє економічному розвитку на всій території від Менфі та залучає до співпраці 70% сімей, які проживають у цій частині Південно-Західної Сицилії.

Компанія приділяє особливу увагу інноваціям та молодим співробітникам, які подорожували світом і повернулися на Сицилію, щоб розвивати місцеве виноградарство.

Компанія Settesoli є піонером в наукових дослідженнях виноробного процесу та завжди інвестує в технології та співпрацює з престижними університетами та дослідниками з усього світу.

Інновації у випадку Settesoli – не просто красиве слово: агрономи, виноградарі та наукові дослідники постійно співпрацюють на всіх етапах польових робіт, щоб отримати найкращий можливий результат від винограду та ґрунтово-кліматичних умов.

Цей процес захищає виноградарів і їх вина, а також і територію, на якій вони живуть. Settesoli була першою італійською винною компанією, яка забезпечила прозорість усього виробничого ланцюга – від виноградників до виноробних підприємств.

На виноградниках контролюється кожна сільськогосподарська фаза для захисту навколишнього середовища, а на підприємствах для енергоефективносі встановлено одну з найбільших фотоелектричних установок у виноробному секторі Італії.

Стійкість – це ДНК кооперативу: разом члени допомагають одне одному, підтримують один одного і разом же сприяють збереженню якості виноградної лози.

Вина кооперативу продаються в Італії та за кордоном під брендами Settesoli, Mandrarossa та Inycon.

Офіційна сторінка Mandrarossa Etna Bianco: https://www.mandrarossa.it/

Інші вина від виробника Mandrarossa Etna Bianco.

Деталі

Алкоголь 13%
Літраж 0.75
Бренд Mandrarossa, Settesoli
Привід на вихідні
Країна Італія
Класифікація Etna Bianco DOC
Колір біле
Фудпейринг аперитив, легкі салати, моллюски, морепродукти, риба біла, суші
Тип тихе
Рік 2020
Регіон Сицилія
Cтиль легке
Цукор сухе
Сорт карріканте
Особливості Sentiero delle Gerle
Категорія Вино
Міцність 13-17%

4 відгуки для Mandrarossa Etna Bianco 2020 вино біле 0.75л

  1. Ігор

    Квіткове, елегантне, мінеральне з легка сольоновате. Чудовий варіант до вечері

  2. Volodymyr

    Дуже елегантне вино з класний ароматом, мінеральне.

  3. Олена

    Делікатне, квіткова ароматика.гармонійний смак

  4. Андрій

    Дуже свіже, мінеральне та елегантне. в ароматі переважають цитрусові.
    До рибних страв те що потрібно!)

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *