fbpx

Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore

Артикул: 8820
Об’єм: л

Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore

(2 відгуків)
Артикул: 8820
Об’єм: л
Колір:
Цукор:
Стиль:
Алкоголь: 15,5 %
Рік:
Тип:
Країна:
Регіон:
Класифікація:
Бренд:
Привід:
899.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 769.00 грн

Є в наявності

В наявності 4 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore – ріпассо з органічного виноградника Morandina, яке в різні роки отримувало 90+ від Роберта Паркера, Антоніо Галлоні, потрапляло в  ТОП 100 італійських вин від Джеймса Саклінга.

Паркер про вина Пра, наприклад, писав: “Pra does so many things well its hard to know where to start. All five wines I tasted were terrific. I can’t think of too many wineries in Veneto that excel to this degree with both whites and reds”.

Отож, Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore – щедре, багатошарове вино. Це дуже елегантний та вишуканий стиль ріпассо.

Аромат інтенсивний, з нотами свіжої чорної вишні, ожини, спецій, відтінками сушених трав.

Смак насичений, потужний, соковитий, з хорошою кислотністю та відполірованими танінами, з нотами вишні та сливового варення, відтінками чорного перцю та ревеню.

Етикетки вин Граціано Пра мають багато історічних відсилок.

Єдиноріг на етикетці Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore є символом чистоти – і чудово відображає стиль цього вина.

Цей малюнок, до речі, був знайдений у давньоруській книзі у бібліотеці Верони.

Виробництво Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore:

Органічні виноградники: Mezzane та Tregnago, висаджені в у 2001 році.

Вапнякові та поверхневі скам’янілості мергелю надають вину вишуканості та елегантності. Прохолодний вітерець з гір Лессіні гарантує хорошу вентиляцію та повільне дозрівання винограду.

Експозиція південно-східна.

Висота виноградників 450 метрів над рівнем моря.

Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore – це бленд традиційних сортів Вальполічелли: корвіна, корвіноне, рондінелла та озелета.

Система обрізки винограду: Гайо.

Урожайність: 40 гекталітрів на гектар.

Урожай збирають вручну в середині жовтня.

Вініфікація разом зі шкірками підсушеного винограду, із якого робили амароне.

Мацерація протягом 5 днів.

Витримка 12 місяців в тонно із дубу Альє.

Перший реліз Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore був у 2006 році.

Про виробника Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore:

Ґраціано Пра працює з початку вісімдесятих років і присвятив виноробству своє життя так само, як його тато Анжело та дідусь Гервасіо.

Коли помер батько, Граціано був лише 21 рік. Йому та його братам Анжело залишив 2 гектари виноградників Монте-Гранде.

Саме завдяки Ґраціано виросла популярність та значення Монте-Гранде, Монте-Біссон у Соаве та Морандіна у Валполічеллі. Та й сама компанія.

Завдяки йому, безкомпромісному пошуку якості та акценту на інтерпретацію місцевих ґрунтів, у Ґраціано народжуються автентичні вина.

Саме такими були вина Вальполічели та Соаве до того, як місцеві винороби почали масово виготовляти “комерційні” вина.

Головний його принцип – чистота та повага до землі. Дослідження та інновації в виробництві вина також орієнтовані на підвищення якості самого винограду.

Життя Граціано присвячене винограднику серед давніх чорноземів Monteforte d’Alpone.

Це людина, яка икористала плоди праці свого батька, щоб продовжити його справу і віддано дарувати покупцеві одне з найцікавіших гарганег.

Граціано  безкомпромісний у своїх пошуках найвищої якості та найкращої інтерпретації престижних ґрунтів, які він має у своєму розпорядженні. Вишуканість та елегантність його вин завжди відзначаються приємним мінеральним смаком.

Народившись спочтку саме як фахівець з білих вин, Граціано Пра зараз прийшов до свєї  дивовижної пригоди під назвою Morandina: органічного винограднику на великій висоті у високій долині Меццане.

Виноградник, що народжує справді інтенсивні вина.

“Вино землі”

Філософію Ґраціано Пра можна визначити простою цитатою про їжу кентукійського фермера, поета та інтелектуала Венделла Баррі:

Виробництво їжі – це гастрономічний акт.

Щоб бути джерелом задоволення, їжа повинна бути смачною, але також чистою та справедливою: вона повинна бути результатом відповідльного сільського господарства, поваги до навколишнього середовища та гідності працівників.

Купуючи продукти, ми обираємо також і сільськогосподарську модель. Це принципове питання, яке визначає майбутнє планети, її виживання чи руйнування.

 

Fivi - Graziano Pra Otto Soave Classico

Граціано Пра входить до Федерації незалежних виноробів Італії (Federazione Italiana Vignaioli Indipendenti).

Це нове бачення сільського господарства, яке гарантує повагу до навколишнього середовища, застосування малоінвазивних методів виробництва, гарантуючи високу якість винограду, сертифікований шлях ланцюга поставок до споживача.

Онлайн дегустація з виробником Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore:

Сайт виробника: http://www.vinipra.it/

Інші вина від Ґраціано Пра.

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Колір

Країна

Фудпейринг

, ,

Тип

Регіон

Cтиль

Цукор

Сорт

, , ,

Класифікація

Рік

Алкоголь

15.5%

Особливості

2 відгуки для Graziano Pra Morandina Valpolicella Ripasso Superiore

  1. алексей

    прикольное рипассо в не сладком стиле. ягодное, сочное и достаточно свежее даже несмотря на 15.5 алкоголя

  2. Andrii

    Очень ароматное вино! Кислотность прекрасно сбалансирована. Алкоголя многовато и это единственный минус.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: