Graziano Pra Amarone della Valpolicella – незвичайне за своєю стилістикою амароне: характерної свіжості та елегантності йому надає один з найбільш висотних виноградників з крейдяними грунтами в регіоні Вальполічелла, розташований на висоті близько 450 метрів над рівнем моря.
У Graziano Pra Amarone della Valpolicella класична насичена структура з відтінками прянощів, стиглих ягід і шкіри, але в поєднанні з характерною для вин Граціано Пра свіжістю, соковитістю і мінеральністю.
Відмінна структура і відмінний потенціал до витримки. Лімітоване виробництво близько 3000 пляшок на рік.
Колір Graziano Pra Amarone della Valpolicella: рубіново – червоний. Аромат Graziano Pra Amarone della Valpolicella: насичений і складний.
У смаку Graziano Pra Amarone della Valpolicella: вишня, сливи, змішані з гірким какао і лакричником. Ароматна і гладка структура, врівноважена танинами і свіжістю завдяки висоті виноградників і високому складу крейди в Мергелеву грунті.
Вино чудово поєднується з добре приготованим м’ясом, особливо якщо воно приправлено спеціями, ароматними травами і з дичиною. Ідеально підходить до зрілого сиру, особливо до пармезану Реджано.
Виробництво Graziano Pra Amarone della Valpolicella
Виробнича площа: органічні виноградники Mezzane і Tregnago. Вік виноградників: посаджені в 2001. Висота: 450 м над рівнем моря. Тип грунту: Glacial.
Сорти винограду Graziano Pra Amarone della Valpolicella: суміш традиційного Вальполічелла, винограду Корвіна, Corvinone, Rondinella, Oseleta.
Система обрізки: Guyot. Врожайність: 40 hl/Ha. Період збору винограду: середина жовтня.
Перший добірний виноград, сушеться на плато протягом 2х місяців.
Потім виноград очищається від плодів, пресується і вініфіцірується за допомогою делестажа з подальшою алкогольної і яблучно-молочної ферментацією протягом 15 днів в вертикальних чанах з нержавіючої сталі.
Дворічна витримка та збирання протягом останнього року в бочках з дуба Allier об’ємом 20 гл. Витримка в пляшці один рік до початку продажів.
Про виробника Graziano Pra Amarone della Valpolicella:
Ґраціано Пра працює з початку вісімдесятих років і присвятив виноробству своє життя так само, як його тато Анжело та дідусь Гервасіо.
Коли помер батько, Граціано був лише 21 рік. Йому та його братам Анжело залишив 2 гектари виноградників Монте-Гранде.
Саме завдяки Ґраціано виросла популярність та значення Монте-Гранде, Монте-Біссон у Соаве та Морандіна у Валполічеллі. Та й сама компанія.
Завдяки йому, безкомпромісному пошуку якості та акценту на інтерпретацію місцевих ґрунтів, у Ґраціано народжуються автентичні вина.
Саме такими були вина Вальполічели та Соаве до того, як місцеві винороби почали масово виготовляти “комерційні” вина.
Головний його принцип – чистота та повага до землі. Дослідження та інновації в виробництві вина також орієнтовані на підвищення якості самого винограду.
Життя Граціано присвячене винограднику серед давніх чорноземів Monteforte d’Alpone.
Це людина, яка икористала плоди праці свого батька, щоб продовжити його справу і віддано дарувати покупцеві одне з найцікавіших Гаргане.
Граціано безкомпромісний у своїх пошуках найвищої якості та найкращої інтерпретації престижних ґрунтів, які він має у своєму розпорядженні. Вишуканість та елегантність його вин завжди відзначаються приємним мінеральним смаком.
Народившись спочтку саме як фахівець з білих вин, Граціано Пра зараз прийшов до свєї дивовижної пригоди під назвою Morandina: органічного винограднику на великій висоті у високій долині Меццане. Виногоадник, що народжує справжні інтенсивні вина.
“Вино землі”
Філософію Ґраціано Пра можна визначити простою цитатою про їжу кентукійського фермера, поета та інтелігента Венделла Баррі:
Виробництво їжі – це гастрономічний акт.
Щоб бути джерелом задоволення, їжа повинна бути смачною, але також чистою та справедливою: вона повинна бути результатом відповідльного сільського господарства, поваги до навколишнього середовища та гідності працівників.
Купуючи продукти, ми обираємо також і сільськогосподарську модель. Це принципове питання, яке визначає майбутнє планети, її виживання чи руйнування.
Граціано Пра входить до Федерації незалежних виноробів Італії (Federazione Italiana Vignaioli Indipendenti).
Це нове бачення сільського господарства, яке гарантує повагу до навколишнього середовища, застосування малоінвазивних методів виробництва, гарантуючи високу якість винограду, сертифікований шлях ланцюга поставок до споживача.
Онлайн дегустація з виробником Graziano Pra Amarone della Valpolicella:
Офіційна сторінка виробника Graziano Pra Amarone della Valpolicella: http://www.vinipra.it/
Інші вина від виробника Ґраціано Пра Амароне делла Вальполічела.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.