Eugenio Rosi Cabernet Franc – це каберне фран трьох урожаїв, які змішувались як поступово (як в солері), а тоді разом витримувались 24 місяці в дубі.
Тому і назва в нього “15Sedici17”, яка означає 2015, 2016 і 2017 роки.
По своїй природі Eugenio Rosi Cabernet Franc – натюр і біодинаміка в своїх кращих проявах.
Аромат інтенсивний, з нотами ожини, чорниць, слив, з трав’янистими і землянистими відтінками, какао та спеціями в післясмаку.
Смак Eugenio Rosi Cabernet Franc свіжий, повний, густий, з шовковистими танінами, пряний та стійкий.
Вініфікація Eugenio Rosi Cabernet Franc 15Sedici17
100% каберне фран.
Спонтанне бродіння на диких дріжджах.
Ферментація в сталі, новому дереві та в цементі (тривалою мацерацією).
Витримка 24 місяці в дубі.
Без оклейки. Без фільтрації.
Про виробника Eugenio Rosi Cabernet Franc
Eugenio Rosi – маленький крафтовий винороб зі звичайною виноробною історією:
- вивчився на енолога в San Michele All’Adige,
- працював на різних виноробнях у Валгагаріні (Трентіно),
- взяв в оренду невеликий виноградник і не почав власну справу,
- став повелителем марцеміно
Марцеміно – автохтонний сорт Трентіно. Пізньостиглий, але схильний до хвороб, тому збирають його рано.
І через ранній збір у більшості місцевих виноробів марцеміно має зелені трав’янисті нотки. Це вже виділяє Еудженіо від більшості виробників Трентіно.
Євдженіо Росі збирає виноград якнайпізніше. Потім додатково підв’ялює частину урожаю на стелажах у вентильованих приміщеннях (горище) – як для амароне.
Після сушіння 15-25 днів цей виноград додають до уже ферментованого сусла, щоб підвищити рівень цукру та стиглість.
Вина Eugenio Rosi витримуються лише в славонському дубі і іноді у вишневих бочках (до речі, в орендованих підвалах із старовинних палаців міста в Кальяно, Палаццо Демартін).
Його перше Esergesi вино вийшло в 1997 році.
Виробляє на рік лише біля 18000 пляшок вина.
У Євдженіо Росі немає ні сайту, ні інстаграму, ні фейсбука. Щоб проникнутись крафтовою атмосферою можна лише глянути чужі відео з ютубу (але вони на італійській).
Інші вина від виробника Eugenio Rosi Cabernet Franc 15Sedici17
- Фудпейрінг: блакитні сири, закуски, ковбаси, ковбаски, м'ясне рагу, овочеве рагу, різотто, шоколад
- Рейтинг:
Олена –
Соковита ягідна ароматика,насичений. Смачно.
Алексей –
отличный каберне фран с типичными ароматами зелени и сочных ягод. достаточно насыщенный, но в то же время очень свежий. класс.