David Duband Gevrey Chambertin 2016 – Піно нуар з різних виноградників, розташованих в місцевості Brochon, по сусідству з Gevrey-Chambertin і має право вказувати ім’я відомої комуни на етикетках.
Місцеві вина завжди вирізняються елегатностью і витонченістю, що дуже добре простежується в цьому вині від Давида Дюбана.
Колір David Duband Gevrey Chambertin 2016: глибокий рубінови
Аромат David Duband Gevrey Chambertin 2016: складний, з нойтами спецій, квітів та полуниці, відтінком ментолу
Смак David Duband Gevrey Chambertin 2016: потужний, з відчутними танінами, кислотністю та вираженою мінеральністю
Офіційна сторінка виробника David Duband Gevrey Chambertin 2016
Про виробника David Duband Gevrey Chambertin 2016
Домен був заснований П’єром Дубандом в 1963 році. Він обробляв свої виноградники і продавав урожай місцевому кооперативу.
У 1991, коли David Duband приєднався до свого батька Pierre на чолі родинної виноробні, маєток складався з 15 гектарів виноградників в Chevannes, в самому центрі Hautes-Cotes de Nuits та 5 га в Nuits St. Georges. У той час виноград все ще продавався місцевому кооперативу, а маєток зосередив усі свої зусилля на вирощуванні винограду.
У 1991 році, щойно отримавши диплом школи енології в Beaune, David Duband вирішив виніфікувати свій перший урожай. Ідеальна можливість для талановитого та підприємливого духу випробувати та поекспериментувати з різними методами вініфікації.
Якість вин David Duband поліпшувалася з кожним роком. У 1999 році Девід Дубанд приймає рішення відмовитися від традиційного фермерства на користь органічного землеробства і починає процес переходу на нові методи виробництва.
Процес зайняв 7 років і у 2006 році господарство нарешті стає повністю сертифікованим. Кожен вид робіт на винограднику здійснюється з урахуванням природних циклів і з максимальною повагою до терруару та навколишнього середовища.
Наприклад, для боротьби з шкідниками виготовляються засоби з натуральних компонентів, що не містять отруйних хімікатів і не шкодять навколишньому середовищу. А для профілактики ерозії і поліпшення екосистеми ґрунту використовуються виключно природні покривні культури.
Врожайність контролюють за допомогою ретельної обрізки лоз, тим самим створюючи інтенсивні і концентровані ягоди. На виноградниках David Duband переважають вапнякові грунти юрського періоду, граніті і метаморфічних породи зі старвинних утворень.
Серед сортів винограду більшу частину складають традиційні сорти Шардоне і Піно Нуар. Весь урожай збирається тільки вручну. Девід з самого початку прагнув в кожній пляшці свого вина демонструвати унікальні характеристики кожного терруара.
Для цього він обрав бургундський підхід до виноробства, що підкреслює природні органічні процеси. Заради цього у 2007 році він побудував нову будівлю виноробні з льохом, а вже рік по тому впровадив техніку цільної кластерної ферментації.
Ця техніка полягає в тому, що приблизно 30-40% виноградних грон зберігаються цілими під час мацерації. Робиться це для того, щоб вина отримали благородну гіркоту та особливий букет ароматів.
Філософія виноробства David Duband стала плодом роботи виноградників його батька та експертних порад його наставника Robert Jayer в Magny-les-Villers.
Він слухав вчення своїх двоюрідних братів під час стажування в Domaines Arlaud та Pierre Amiot в Morey-Saint-Denis. Але його глибока любов до бургундських вин та великі досягнення Domaine Dujac в Morey-Saint-Denis та Armand Rousseau в Gevrey-Chambertin надихнули та керували його вибором щодо вініфікації. Вибір, який зараз широко визнаний у виноробстві.
Завдяки своїм успішним експериментам і новаторському підходу до виробництва вин, молодий енолог David Duband став однією з найбільш швидкозростаючих зірок виноробства Бургундії. Йому вдалося створити і продемонструвати свій власний сильний і помітний стиль, що націлений на пошук чистоти вина без зменшення його інтенсивності та концентрації.
Сучасний стиль виноробства Давида Дюбай дозволяє отримувати вина з хвилюючою інтенсивністю і свіжістю, а також з чистою фруктові, не жертвуючи при цьому інтерпретацією походження кожної партії винограду.
Зараз компанія David Duband – це господарство, яке виробляє чудові червоні і білі вина з 23 престижних найменувань від Nuits-Saint-Georges до Gevrey-Chambertin. Штаб-квартира компанії розташована в комуні Шеванія історичної області Бургундія, на сході Франції.
З тих пір виноградник починає активно розширюватися, і на сьогодні він охоплює численні Premier Cru в Нюї-Сен-Жорж, Шамболь-Мусіна, Море-Сен-Дені і гевро-Чембертін.
Більше вин від виробника David Duband Gevrey Chambertin 2016 знайдеш тут.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.