ua|ru

Вино Даріо Прінчіч Россо / Dario Princic Rosso, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 38301
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино Даріо Прінчіч Россо / Dario Princic Rosso, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 38301
  • Об’єм: 0.75 л
1254.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1139.00 грн

Немає в наявності

Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Dario Princic Rosso – Базове червоне вино в лінійці вин Даріо Прінчич, але далеко не базове за змістом.

Це бленд каберне та мерло зі старих лоз з тривалою мацерацією та витримкою у старих бочках.

Все це дає те, за що ми любимо вина від Принчича – структуру, насиченість, свіжість та глибину.

Аромат ягідний, з нотами графіту та трав, з пряними та бальзамічними відтінками.

Смак Dario Princic Rosso – пишний та свіжий одночасно, гарно збалансований.

Особливості виробництва Dario Princic Rosso

Це бленд каберне совіньйону та мерло зі старих лоз, пропорція яких змінюється щороку.

Ручний збір. Спонтанне бродіння на диких дріжджах в старому дубі.

Dario Princic Rosso має дещо коротшу мацерацію, ніж інші червоні від Даріо – лише 10 днів.

Витримка – не менше 24 місяців у великих бочках і сталі.

Без фільтрації.

Історія виробника Dario Princic Rosso

Даріо Принчич та кілька його сусідніх колег-виноробів у Фріулі почали натуральне виноробство наприкінці 1980-х років і відмовилися обробляти свої лози хімікатами.

Вони фактично «винайшли» для Італії «помаранчеві вина» (оранжі), які майже не мали тут прецедентів.

Протягом багатьох років вина Даріо було важко продавати, але він був впертий і рішучий – і продовжував робити вина так, як він хотів і любив.

Сьогодні Даріо Принчич є одним із найвідоміших імен у світі натурального вина, а також є важливим членом асоціації Vini Veri.

Сімейна виноробня Dario Prinčič розташована у селі Ославія (Oslavia).

Це в регіоні Фріулі, на північ від міста Ґоріція (Gorizia), за декілька кроків від кордону Італії зі Словенією.

Визирнувши у вікно виноробні можна побачити одразу і Ґоріцію, яка знаходиться в Італії, і Нову Горицю (Nova Gorica), яка адміністративно належить Словенії.

Поряд також видно гору Саботіно (Sabotin на словенській та Mont San Valantin, як називають її фріулійці), де відбувалися бої за Першої світової війни.

За самою спорудою виноробні знаходиться пам’ятник із похованням 60 000 солдатів.

Район був досить нещасливим в історичному плані, був занедбаний і практично спустошений після Першої світової війни.

З 1988 року Даріо Принчич починає обробляти тут власні ділянки. Він з дитинства працював на виноградниках своєї родини і добре знає землю.

З самого початку вирощування власного винограду, він розпочав біодинамічне землеробство. Він не використовував жодних хімічних речовин на виноградниках.

Даріо використовував лише природні добрива (коров’ячий та кінський гній), а також мідь та сірку для обприскування.

До 1993 року Даріо продавав виноград місцевим виноробням.

А у 1993 році розпочав власне виноробство на Dario Princic та розлив по пляшках свої перші вина, але вони далеко не одразу викликали інтерес у покупців.

У 1999 році Даріо почав експериментувати з мацерацією винограду на частині виробництва, а вже через рік після того, він вирішив поширити цю практику на все виробництво.

Зараз виноробня має понад 10 гектарів густо засаджених (близько 8 000 лоз на га), майже всі виноградники висаджені на південний схід.

Ґрунти під виноградниками базуються переважно на глині ​​та пісковику.

Оскільки місцеві схили дуже круті, все доводиться робити вручну.

Збір врожаю зазвичай триває з середини вересня до середини жовтня, але виноград збирають, тільки тоді, коли він дозріває.

Влітку лози обрізають, щоб отримати тільки чотири чи п’ять грон, що дає більш концентрований сік.

З винограду видаляють стебла, знежирюють і поміщають у відкриті дубові чани для мацерації без контролю температури, без додавання дріжджів і без використання сірки.

Тривалість мацерації залежить від сорту винограду, вона варіюється від 8 днів для піно гріджіо до 45 днів для каберне совіньйону.

Шкірки повинні завжди контактувати з суслом. Тому протягом усього процесу шапка зі шкірок, що утворюється на поверхні сусла, штовхається вручну 3-4 рази на день.

Пресування здійснюється м’яко за допомогою пневматичного преса, потім сусло бродить у старих дерев’яних бочках та бариках.

Перед тим, як вина розливають по пляшках, їх тримають протягом 6 місяців у резервуарах з нержавіючої сталі для природного відстоювання та очищення.

Під час розливу в пляшки відбувається додають невелику кількість сірки (15 – 20 мг/л).

Вина розливаються у пляшки нефільтрованими, тому часто мають у келиху яскраво-оранжевий колір.

Даріо Принчич робить оранжі переважно із совіньйон блану, піно гріджіо, токай фріулано та шардоне, які проходять процес мацерації, без будь-якої фільтрації та нагрівання.

Сорт Tocai Friulano зараз вимушені називати Jacot після десятиліть боротьби з угорським виноробним регіоном Tokaji, який довів своє ексклюзивне право на назву “токай”.

Dario Princic це сімейна виноробня, всі члени родини працюють тут разом протягом багатьох років і молоде покоління вже активно бере участь в бізнесі.

Сайт виробника Dario Princic Rosso: http://princicdario.com/

Інші вина від Dario Princic

Деталі

Бренд Princic
Літраж 0.75
Привід на свято
Категорія Вино
Класифікація Venezia Giulia IGT
Колір червоне
Країна Італія
Регіон Фріулі
Цукор сухе
Тип тихе
Особливості Enoteca, натуральне, органіка
Cтиль щільне
Сорт бленд, бордо бленд, каберне совіньйон, мерло
Фудпейринг баранина, барбекю, гриль, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, паста, паста з сирним соусом, паста з червоним соусом, риба червона, свинина, яловичина

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Dario Princic Rosso вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *