ua|ru
Фільтрувати за ціною

Каберне совіньйон

Показано 1–24 із 71

Виноград Каберне совіньйон – один із найпопулярніших “технічних” сортів. Його найчастіше використовують для виготовлення червоного вина. У їжу виноград не вживають – саме це мається на увазі під терміном “технічний”. Вина з цього сорту вирізняються високою міцністю і насиченим післясмаком.

Характеристики сорту

Цей вид винограду вийшов випадково після схрещування сортів Каберне Фран і Совіньйон Блан. Новий сорт почали вирощувати в XVII столітті на південному заході Франції. Поступово Каберне совіньйон поширився по всьому світу. До кінця XX століття цей сорт винограду демонстрував найбільші обсяги вирощування. Однак згодом пальму першості перехопив Мерло.
Відмінні риси Каберне совіньйон:
⦁ товста шкурка;
⦁ морозостійкість;
⦁ пізнє дозрівання;
⦁ слабка схильність до хвороб;
⦁ можливість вирощування в посуху.

Географія виробництва вина Каберне совіньйон

Лідери з виробництва алкоголю з цього сорту винограду:

⦁ Франція. Виноград вирощується в регіоні Бордо переважно на лівому березі річки Жиронди. На Францію припадає 60% світового обсягу винограду і вина Каберне совіньйон.
⦁ Чилі. Виноградники розводять у долинах Майпо і Рапель. Морське повітря і пустельний рельєф створюють сприятливі умови для вирощування винограду з найкращими якісними характеристиками. Чилійське вино поєднує насичені фруктові ноти та легкий трав’яний аромат.
⦁ США. Виноград Каберне совіньйон вирощують у Вашингтоні, Північній Кароліні, Техасі та інших штатах. Його високо оцінили в Парижі, після чого стало зрозуміло, що гарне вино може випускати не тільки Франція.
⦁ Італія. Виноградники ростуть у Тоскані. Італійські вина Каберне совіньйон вирізняються пікантним смаком з ледь помітною гіркуватістю.
⦁ Аргентина. Виноград вирощується в регіоні Мендос. У цій країні рідко випускаються вина з одного сорту. Частіше його змішують із Мерло і Мальбеком. Алкоголь з Аргентини довго витримується. Він славиться фруктовими мотивами в смаку.
⦁ Австралія. Виноградники вирощують у регіонах Маргарет-Рівер і Кунаварра. Найчастіше Каберне совіньйон змішують із Ширазом. Смак вина від цього тільки виграє.
⦁ Південна Африка. Тут виробляють найлегші червоні вина з високою кислотністю і збалансованим смаком. Смак розкривається фруктовим букетом.

Композиція смаку й аромату

У смаку Каберне совіньйон присутні ноти чорної смородини, деревини, трави, фіалок і тютюну. Завдяки дозріванню в бочках вино набуває легкого шкіряного присмаку. В ароматі відчуваються мотиви вишні, шоколаду та спецій. Також можна вловити легкі нотки зеленого перцю, ванілі, тютюну та фруктів.
Міцність залежить від регіону виробництва. Найлегші – французькі вина. Їхня міцність становить 13,5% об. У Чилі та Австралії виробляють вина 14,5% об. Іноді їхня міцність сягає 15% об.
Секрети подачі вина Каберне совіньйон
Температури напою під час подачі має бути в межах 15-18 градусів. Так вино краще розкриє композицію смаку й аромату. Його розливають у келихи тюльпаноподібної форми на високій ніжці.
З Каберне совіньйон добре поєднуються такі страви:

⦁ м’ясо: шашлик, стейк, реберця;
⦁ паста і різотто з морепродуктами та часниково-вершковим соусом;
⦁ сири: горгонзола, чеддер, гауда;
⦁ овочі: броколі, брюссельська капуста;
⦁ чорний шоколад.

Покупки на WineWine – зручно і просто

На сайті WineWine представлений великий вибір вин Каберне совіньйон з Франції, Австралії, Аргентини, ПАР, Чилі, Італії та інших країн світу. Ви можете замовити алкоголь онлайн із доставкою по Україні або забрати його самовивозом із магазину-складу в Києві. Оплата приймається готівкою та онлайн.