Вино біле Chozas Carrascal Las Dosces Bayas Blanco
  • Артикул: 24994
  • Об’єм: 0.75 л

Вино біле Chozas Carrascal Las Dosces Bayas Blanco

(6 відгуків)
  • Артикул: 24994
  • Об’єм: 0.75 л
284.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 219.00 грн

Є в наявності

В наявності 58 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • в радіусі 1км від Предславинської 47 - безкоштовно
  • по Києву – 50грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки картою)
  • експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин(до 19:00) - 100 грн
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Chozas Carrascal Las Dosces Bayas Blanco – органічне і веган френдлі вино на основі місцевого сорту макабео.

Із добре знайомих профілі це вино найбільше нагадує середземноморський совіньйон блан (власне, біля 20% в бленді – це совіньйон блан).

Аромат Las Dosces Bayas Blanco яскравий, виразний, з нотами зелені, білих квітів та тропічних фруктів.

Смак свіжий, зі збалансованою кислотністю, структурований.

Про виробництво Las Dosces Bayas Blanco

Las Dosces Bayas Blanco – це бленд макабео із DO Utiel-Requena (Валенсія), який ми знаємо в основному по каві, та совінйон блану.

Виногрдники на висоті від 750 до 800 м над рівнем моря.

Склад ґрунтів: спочатку глинистий шар, який забезпечує свіжість, потім вапняк на рівні коренів, який забезпечує мінерали, та піщані грунти знизу, що виконують роль дренажу.

Пелікулярна мацерація протягом 8 годин при низькій температурі.

Сусло-самотік та пресоване сусло розділяються.

Перед ферментацією – відстоювання при низькій температурі, щоб видалити грубі частинки осаду (без доступу повітря).

Витримка на осаді протягом 3 місяців і довитримка в пляшці протягом 2 місяців.

Як і інші вина від Chozas Carrascal, Las Dosces Bayas Blanco – не фільтроване, не освітлене (лише іноді застосовується органічна мембрана).

Для його виробництва не використовують нічого тваринного походження.

Енолог: Julian Lopez.

Реліз Las Dosces Bayas Blanco – 60 тисяч пляшок.

Про виноробню Chozas Carrascal

Досить молода виноробня (заснована в 1990 році), але вже одна із найпрестижніших іспанських виноробень зі статусом DO Vino de Pago.

Від моменту заснування до першого вина минуло 13 років: за цей час проводилась робота з виноградниками і дослідження місцевих сортів, теруару, клімату (лише в 2002 побудували саму виноробню).

В 2010 році Chozas Carrascal отримали екологічну сертифікацію, а в 2012 – категорію Vino de Pago.

Знаходиться ця сімейна виноробня в Utiel-Requena, в Валенсії і має 14 ділянок виноградників, які мають південну та південно-східну експозицію, тому виноград тут переважно має тривалий цикл дозрівання.

До цього треба додати висоту виноградників і близькість до гір Juan Navarro (це один з найхолодніших регіонів).

Все це робить дозрівання ще повільнішим, тому урожай Chozas Carrascal в середньому затримується на 15 днів від середнього показника по регіону.

Це фактор дозволяє робити дуже свіжі вина, які мають хороший потенціал старіння.

Окрім власних виноградників, Chozas Carrascal дбають про навколишнє біорізноманіття:

від каррасок (місцевих дубів), що ростуть у маєтку та в його околицях, до трав (чебрець, лаванда, і інші рослини із циклами цвітіння, які приваблюють комах).

Їх вплив прямо видно на винах Chozas Carrascal.

У Chozas Carrascal намагються максимально наблизитись до найбільш екологічного і шанобливого виноробства.

І це той випадок, коли мова йде не просто про комерційно вигідний лейбл “органік” на етикетці.

Наприклад, у 2002 році на виноробні вирішили припинити використовувати гербіциди і дозволили частину “очисної” роботи виконувати ластівкам.

У 2004 році почали використовувати овече органічне добриво.

Клімат та теруар Chozas Carrascal

Клімат району середземноморсько-континентальний. Середньорічна кількість опадів низька, коливається близько 350-400 літрів на рік, причому більша частина з них концентрується у вересні.

Сонце дуже інтенсивне, майже 3000 годин на рік, з помітною тепловою різницею між днем ​​і ніччю у вересні та жовтні, коли дозріває виноград.

Кліматичні умови виноградника відрізняються від решти регіону та прилеглих районів сильними поривами вітру та нижчими мінімальними температурами через вплив північного вітру, але вищими мінімальними температурами завдяки захисту, який забезпечують природні бар’єри.

Розширення Сьєрри-Хуана Наварро на південний схід уповільнює значну частину хмар, що надходять із Середземного моря, завантаженого водою.

Як результат, кількість опадів у Чозас-Карраскаль менша, ніж в інших районах регіону.

На відміну від тренду на моносорт, Chozas Carrascal робить в бленди (хоча всі сорти завжди ферментуються окремо).

За кількістю сортів і називаються вина (як, наприклад, Las Ochos – “вісім”).

Виключення -їх каберне фран.

Сорти, що вирощуються на виноградниках Chozas Carrascal:

  • Бобаль: це найрепрезентативніший і найдавніший рідний місцевий сорт, який вперше згадується ще у п’ятнадцятому столітті.
  • Гренаш: найчастіше використовується у місцевому виноробстві. Його цикл бутонізації, цвітіння та дозрівання ідеально підходить для цього тетуару.
  • Каберне фран:  відомий, перш за все, в Луарі та Роні. Але чудово показує себе тут.
  • Сіра: фруктовий і виразний сорт, що чудово поєднується з місцевим гренашем та монастрелем.
  • Каберне совіньйон та мерло (наврядчи потребують додаткової ознайомчої інформації).
  • Темпранільо: мабуть, найвідоміший іспанський сорт. Він дає дуже свіжі та фруктові вина, але тут має невелику здатність до витримки, тому він все рідше зустрічається в блендах Chozas Carrascal.
  • Монастрель: разом з бобалем один з найрепрезентативніших сортів теруару Chozas Carrascal. Це інтенсивний та “заряджений” (велика кількість танінів та поліфенолів, хороша кислотність).
  • Шардоне: у Chozas Carrascal 6,5 га цього сорту, розташовані на різних ділянках виноградниів, з яких отримують різні органолептичні профілі.
  • Совіньйон блан: приїхав до Chozas Carrascal у 1992 році спочатку для експериментів, зараз займає 3,5 га.

Інші вина від виробника Las Dosces Bayas Blanco Chozas Carrascal.

Офіційний сайт виробника: chozascarrascal.com

Деталі

Бренд Chozas Carrascal
Літраж 0.75
Привід щодня
Класифікація Utiel Requena DO
Колір біле
Країна Іспанія
Фудпейринг креветки, моллюски, молоді сири, морепродукти, паелья, песто, риба біла, риба на грилі, суші
Тип тихе
Рік 2019
Регіон Валенсія
Cтиль легке
Цукор сухе
Сорт макабео, совіньйон блан
Особливості органіка
спец ціна summer
Алкоголь 12.5%
Міцність 11-13%

6 відгуків для Chozas Carrascal Las Dosces Bayas Blanco

  1. Ігор

    Лёгкое, летнее, сочное…

  2. Євгенія

    Свежее, легкое вино. В аромате чувствуются нотки зелени и тропические фрукты. Есть сходство с совиньоном.

  3. Andrii

    Легке та освіжаюче вино. В ароматі відчуваються тропічні фрукти та мінерали. Підійде для вечері з суші або морепродуктами

  4. Олександр

    Лёгкое вино с хорошей кислотностью
    Ароматное, схоже в чем-то с совиньоном

  5. Dmitry

    Cвежо и хорошо. Отличная база.

  6. Олена

    Прекрасне вино для літа. Ароматне, білі квіти,тропіки. Свіжий смак. Для любителів совіньйон блан

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare