Вино червоне Caiarossa 2013
  • Артикул: 1384
  • Об’єм: 0.75 л

Вино червоне Caiarossa 2013

  • Артикул: 1384
  • Об’єм: 0.75 л
1760.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1600.00 грн

Немає в наявності

ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Caiarossa 2013 – «супертосканьске» вино: червоне вино з Тоскани, яке включає використання чужорідних сортів винограду, таких як Мерло, Каберне Совіньон і Сіра.

Caiarossa – складна суміш за будь-якими мірками. Незважаючи на роль в купажі такої кількості немісцевих сортів, Кайаросса безпомилково італійська.

Повністю органічне і біодинамічне вино, розлите в пляшки з мінімальним вмістом консервантів: це чуттєвий досвід найвищого рівня.

Аромат Caiarossa 2013: сильний, з явними нотами сливи сигарного диму, відтінком землистий відтінків і безліччю екзотичних спецій.

Смак Caiarossa 2013: багатий, приємний і округлий, складний фрукт з привабливою стиглою вишнею, жвавою яскравістю і чіткою тосканською кислотністю. Тривалий приємний післясмак.

Сорти винограду Caiarossa 2013: Мерло, Каберне Фран, Каберне Совіньон, Сіра, Санджовезе, Пті Вердо, Аліканте.

Виноградник: Podere Serra all’Olio. Розташований в Валь-ді-Чечина на тосканському узбережжі, виноградник займає 16 гектарів, на яких вирощують в цілому 11 сортів винограду.

За даними виноробні, для тримання найкращого результату, кожен виноград висаджують на тому типі грунту, який йому найбільше підходить. При чому всі сорти вирощуються виключно за принципамаи біодинаміки.

Цей район знаходиться приблизно за півгодини їзди на північ від легендарного регіону Болгер, батьківщини таких чудових вин, як Сассікайя і Массет, але трохи далі вглиб країни.

Маєток виробляє дві основні марки червоного вина: Pergolaia і однойменне Caiarossa. Caiarossa- переважний.

Вирбництво Caiarossa 2013:

Врожай винограду для Caiarossa 2013 збирається виключно вручну, протягом близько 6 тижнів в період з кінця серпня до початку жовтня.

Відбір винограда проходить в декілька етапів: перший раз ще на винограднику, потім в погребі на сортувальному столі до і після видалення стебел.

Вінифікація вина: мацерація шкіри між 20 і 30 днями, перші кілька днів – холодної мацерацією.

Спиртове бродіння для кожного сорту в бетонних і дерев’яних ємностях від 10 до 80 гектолітрів (тільки корінні дріжджі). Два прокачування в день протягом приблизно 9-12 днів, потім один раз в день до кінця періоду мацерації.

Яблучно-молочна ферментація у бетонних резервуарах і дерев’яних бочках.

Старіння вина відбувається у бочках, для чого використовуються як нові бочки, так і макимум 3-х літнього віку.

Тривалість процесу старіння для кожного сорту винограду своя. Від 11 місяців для найніжніших сортів винограду: Аліканте, до 20 місяців для найсильніших: Пті Вердо і Каберне Совіньон.

Після цього воно зберігається в бетонних резервуарах ще рік, поки не буде розлито по пляшках.

Логотип компанії являє собою стародавню глиняну голову етруського походження, яка зображує грецького бога Діоніса і датується четвертим століттям до нашої ери, виявлену недалеко від міста Вольтерра. Нині належить Еріку Альбада Джелгерсма.

Назва Caiarossa було придумана як данина поваги грунтам, яким характерна наявність яшми, каменів і гальки яскраво-червоного кольору. Це творче ім’я, натхнення від імені Гайя – мати всіх богів гори Олімп, богиня родючості і природи, самої Землі.

Вперше вино було представлене у 2003 році.

Нагороди вина Caiarossa 2013

  • 95/100 – James Suckling
  • 95/100 – Falstaff Magazine
  • 94/100 – Robert Parker
  • 94/100 – Wine Spectator
  • Top 100 Italian wines of 2017 – James Suckling

“This is a gorgeous blend of Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Sangiovese, Petit Verdot and Alicante. The 2013 Caiarossa struts its stuff with a soft, velvety mouthfeel and beautiful aromatic intensity. This vintage is complete and generous on all fronts. The bouquet opens slowly and seductively with dark fruit and dried cherry. Those primary aromas segue to spice, smoked cedar and bitter chocolate. You don’t get a clear sense of any one variety, but this blend of seven grapes offers power, structure, intensity and textural richness nonetheless. Located in Riparbella, Caiarossa is one of the protagonists of the Tuscan Coast. Farming is organic and biodynamic.” –  Monica Larner, Robert Parker’s Wine Advocate (11/30/2017, Interim Issue), Ratings: 94, Drink: 2017-2028

“A rich and powerful red with plenty of fruit and chewy tannins. Full body, extremely rich and flavorful. Polished and velvety tannins. A blend of merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, sangiovese, petit verdot and alicante. Drink or hold. Better in 2020.” – James Suckling, JamesSuckling.com (8/2017), Ratings: 95

Офіційна сторінка виробника Caiarossa 2013: http://www.caiarossa.com/

Всі вина від виробника Caiarossa 2013

Деталі

Бренд Caiarossa
Літраж 0.75
Привід на свято
Колір червоне
Країна Італія
Фудпейринг лазанья з м'ясним соусом, м'ясо червоне, стейк, тверді витримані сири
Тип тихе
Регіон Тоскана
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт аліканте, каберне совіньйон, каберне фран, мерло, пті вердо, сіра/шираз, санджовезе
Класифікація Toscana IGT
Вид супертоскана
Алкоголь 14%
Особливості Enoteca

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Caiarossa 2013”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: