Вино червоне Bodegas Bhilar Rioja Tinto
  • Артикул: 26060
  • Об’єм: 0.75 л

Вино червоне Bodegas Bhilar Rioja Tinto

(6 відгуків)
  • Артикул: 26060
  • Об’єм: 0.75 л
549.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 484.00 грн

Є в наявності

В наявності 30 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • в радіусі до 1км від Предславинської 47 - безкоштовно
  • по Києву – 50грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки картою)
  • експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин(до 19:00) - 100 грн
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Bhilar Rioja Tinto – це органічна ріоха на диких дріжджах з мінімальним втручанням і біодинамічним підходом від Девіда Сампедро Гіля (David Sampedro Gil) – “одного з 6 знакових виноробів Ріохи” за версією Wine Spectator та “винороба року” за версію Special Report Rioja 2020 Тіма Аткіна.

Bhilar Rioja Tinto (не зважаючи на те, що це базове червоне вино Bhilar) – досить складне вино, про вийнятковий баланс і свіжість.

Аромат інтенсивний, з нотами плодів живоплоту та вишні Morello, сушеного чебрецю, розмарину, гвоздики.

Смак насичений, потужний, соковитий, щільний, стійкий, з нотами чорниць, полуниць, вишень та чорного перецю, зі структурованими округлими танінами, гарно інтегрованим дубом та з хорошою освіжаючою кислотністю.

Виробництво Bhilar Rioja Tinto

Bhilar Rioja Tinto –  це бленд : 85% темпранільйо, 10% гарначі та 5% віури із найменшого суб регіону Ріохи – Rioja Alavesa.

Ручний збір винограду у ящики по 10 кг.

Виноград куплений у одного виноградаря із Elvillar, який під керівництвом Девіда перетворив свої виноградники та прийняв філософію стійкого виноградарства, зменшивши кількість обробок та контролюючи урожайність.

Виноград знежирюють і поміщають у бетонний резервуар, де ферментація починається природним чином на диких дріжджах.

Після ферментації вино пресують та витрмують у 225 та 500-літрових дубових бочках протягом 18 місяців.

В світ виходить до 10000 пляшок Bodegas Bhilar Rioja Tinto.

Про виробника Bhilar Rioja Tinto

Bodegas Bhilar – основна виноробня в маленькому субрегіоні Ріохи, якою керує подружжя Девіда Сампедро та Мелані Хікман.

Девід Сампедро Гіль виріс на цих же виноградниках, на яких він сьогодні працює. Його дружина переїхала в Ріоху із Гаваїв.

Крім власної виноробні, він здобував також досвід на кількох набільших виноробнях Ріохи, де зрозумів, що найкраще вино робиться землею з мінімальним втручанням.

В 1999 році Девід почав вивчати біодинамічну філософію і поступово змінив спосіб догляду за своїми виноградниками. Спочатку він перейшов до органічного землеробства, а потім почав відновлювати гармонію між людиною, землею, лозою та космосом.
У 2014 році трактори були ліквідовані, а коней повернули на обробку виноградників.
Виноробня Bhilar почалась як його власний гаражний проект в 2012 році (назва – це назва рідного села Elvillar  на баскській мові).

Bodegas Bhilar Shanela Albarino Rias Baixas

Девід Сампедро Гіль – винороб п’ятого покоління з Ельвіллара, маленького селища, розташованого в суб зоні Ріохи – Ріоха Алавеса.

З часів, коли він був маленькою дитиною, Девід працював на виноградниках поряд зі своїм дідом, який навчив його шукати гармонії між землею та виноградною лозою.

Ці уроки згодом перетворилися на його пристрасть до того, що він називає “біодинамічною мрією” – для виноградників DSG: баланс, який відходить від комерціалізації та механізації і повертається до уроків його діда.

Девід практикує біодинаміку на багатьох своїх виноградниках, і вважає це не лише якимсь набором процедур, але і філософією трудового життя в пошуках сталого розвитку.

Девід працює у п’яти окремих винних регіонах по всій Іспанії та Німеччині та інвестує лише в автохтонні сорти та їх теруари. Особливо цікавиться тими, які через тенденції до міжнародно визнаних сортів (та зручністю їх культивації через високу врожайність), були забуті і проігноровані.

Наприклад, у південній частині Саламанки, в Кастилії-і-Леон, Девід обробляє виноградники в горах Сьєрра-де-Франсія. Тут він зробив ставку на місцевий виноград руфете, який давно вийшов з моди в регіоні і був замінений на темпранільо.

Виноградники DSG прагнуть оживити ці місцеві сорти та їх унікальність на міжнародному ринку.

Проїжджаючи повз виноградника Девіда, їх дуже легко впізнати: вони виглядають так само дико, як смак його вин.

Сусідські виноградники – це охайні, широко розставлені ряди лоз, ретельно доглянута земля. На виноградниках Давіда між трав виростають старі кущові лози.

Давид насамперед обробляє темпранільо, граціано, гарначу, мальвазію та віуру на своїх виноградниках у Ріоха-Алавесі.

Цей регіон славиться наявністю одних з найстаріших лоз Ріохи. Наприклад, найстаріший виноградник Bhilar тут – Phinca Lali – висаджений ще у 1910 році.

Дружина Девіда випустила в 2016 році книгу Struggling Vines, в якій описано досить багато деталей життя виноробні.

Офіційний сайт виробника Bhilar Rioja Tinto bodegasbhilar.es.

Інші вина від виробника Bhilar Rioja Tinto.

 

Деталі

Бренд Bodegas Bhilar
Алкоголь 14%
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Класифікація D.O.Ca. Rioja
Колір червоне
Країна Іспанія
Фудпейринг баранина, барбекю, гриби, дичина, жирні страви, м'ясне рагу, стейк, яловичина
Тип тихе
Рік 2018
Регіон Ріоха
Особливості біодинаміка, веганське, органіка
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт віура, гарнача, темпранільйо
Категорія Вино
Міцність 13-17%

6 відгуків для Bodegas Bhilar Rioja Tinto

  1. pillmor

    Возможно неправильно хранился или еще что-то, но на вкус вино испорчено (урожай 2018г.). Имеет характерный кисловато-горьковатый и спиртуозный привкус. Аромат кислый. Учитывая цену – обидно.

  2. Олена

    Аромат інтенсивний,з нотами вишні, спецій,листя помідору.Смак потужний, соковитий

  3. Ігор

    В аромате присутствуют специи, укроп, вяленые томаты… во вкусе очень кислотное, сильные тонины, красная смородина, кизил… Прекрасно заходит под жирное мясо!

  4. Алексей

    структурная, танинная и строгая риоха. достаточно плотная, свежая и очень молодая сейчас.

  5. Evgen

    Сложно,но интересно Есть и красные ягоды и специи и где-то ароматы трав и леса Есть над чем подумать

  6. Dmitry

    Брать на подарок себе, чтобы открыть через два года или открыть сейчас?

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare