Вино червоне Bodegas Bhilar Phincas Rioja
  • Артикул: 26063
  • Об’єм: 0.75 л

Вино червоне Bodegas Bhilar Phincas Rioja

  • Артикул: 26063
  • Об’єм: 0.75 л
984.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 824.00 грн

Є в наявності

В наявності 14 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Bhilar Phincas Rioja – біодинамічна ріоха зі старих лоз від Девіда Сампедро Гіля (David Sampedro Gil) – “одного з 6 знакових виноробів Ріохи” за версією Wine Spectator та “винороба року” за версію Special Report Rioja 2020 Тіма Аткіна.

Відверто вражаюче стилізоване вино. По 92 бали від Роберта Паркера та Тіма Аткіна за 2016 вінтаж.

Аромат розкішний, густий, ягідний, з нотами темних вишень, шоколаду, лакриці, спецій, м’яти та інших трав.

Смак Bhilar Phincas Rioja потужний, концентрований, глибокий, структурований, з хорошою кислотністю та елегантними, не агресивнии танінами, з дуже тонко інтегрованим дубом, профіль спілий, ягідний, з нотами диких трав та спецій, легким відтінком ванілі..

Виробництво Bodegas Bhilar Phincas Rioja

Bhilar Phincas Rioja – це бленд 70% темпранільйо, 15% граціано, 5% гарначі та 5% віури.

Висотний виноградник знаходиться в Ріосі Алавесі, найменшому з трьох виноробних субрегіонів Ріохи.

Вік лоз – від 35 до 100 років.

Виноград збирають вручну і привозять на виноробню у 10-кілограмових ящиках.

Половина винограду відбирається для ферментації цілим гроном. Ферментація у великих дубових бочках, де спонтанне бродіння проходить на диких дріжджах.

Bhilar Phincas Rioja витримується протягом 36 місяців у 500-літрових бочках з французького дуба. Там же в бочках проходить і малолатичне бродіння.

В світ виходить всього 9330 пляшок Bhilar Phincas Rioja.

Про виробника Bhilar Phincas Rioja

Bodegas Bhilar – основна виноробня в маленькому субрегіоні Ріохи, якою керує подружжя Девіда Сампедро та Мелані Хікман.

Девід Сампедро Гіль виріс на цих же виноградниках, на яких він сьогодні працює. Його дружина переїхала в Ріоху із Гаваїв.

Крім власної виноробні, він здобував також досвід на кількох набільших виноробнях Ріохи, де зрозумів, що найкраще вино робиться землею з мінімальним втручанням.

В 1999 році Девід почав вивчати біодинамічну філософію і поступово змінив спосіб догляду за своїми виноградниками. Спочатку він перейшов до органічного землеробства, а потім почав відновлювати гармонію між людиною, землею, лозою та космосом.
У 2014 році трактори були ліквідовані, а коней повернули на обробку виноградників.
Виноробня Bhilar почалась як його власний гаражний проект в 2012 році (назва – це назва рідного села Elvillar  на баскській мові).

Bodegas Bhilar Shanela Albarino Rias Baixas

Девід Сампедро Гіль – винороб п’ятого покоління з Ельвіллара, маленького селища, розташованого в суб зоні Ріохи – Ріоха Алавеса.

З часів, коли він був маленькою дитиною, Девід працював на виноградниках поряд зі своїм дідом, який навчив його шукати гармонії між землею та виноградною лозою.

Ці уроки згодом перетворилися на його пристрасть до того, що він називає “біодинамічною мрією” – для виноградників DSG: баланс, який відходить від комерціалізації та механізації і повертається до уроків його діда.

Девід практикує біодинаміку на багатьох своїх виноградниках, і вважає це не лише якимсь набором процедур, але і філософією трудового життя в пошуках сталого розвитку.

Девід працює у п’яти окремих винних регіонах по всій Іспанії та Німеччині та інвестує лише в автохтонні сорти та їх теруари. Особливо цікавиться тими, які через тенденції до міжнародно визнаних сортів (та зручністю їх культивації через високу врожайність), були забуті і проігноровані.

Наприклад, у південній частині Саламанки, в Кастилії-і-Леон, Девід обробляє виноградники в горах Сьєрра-де-Франсія. Тут він зробив ставку на місцевий виноград руфете, який давно вийшов з моди в регіоні і був замінений на темпранільо.

Виноградники DSG прагнуть оживити ці місцеві сорти та їх унікальність на міжнародному ринку.

Проїжджаючи повз виноградника Девіда, їх дуже легко впізнати: вони виглядають так само дико, як смак його вин.

Сусідські виноградники – це охайні, широко розставлені ряди лоз, ретельно доглянута земля. На виноградниках Давіда між трав виростають старі кущові лози.

Давид насамперед обробляє темпранільо, граціано, гарначу, мальвазію та віуру на своїх виноградниках у Ріоха-Алавесі.

Цей регіон славиться наявністю одних з найстаріших лоз Ріохи. Наприклад, найстаріший виноградник Bhilar тут – Phinca Lali – висаджений ще у 1910 році.

Дружина Девіда випустила в 2016 році книгу Struggling Vines, в якій описано досить багато деталей життя виноробні.

Офіційний сайт виробника Bodegas Bhilar Phincas Rioja: bodegasbhilar.es.

Інші вина від виробника Bodegas Bhilar Phincas Rioja.

Деталі

Бренд Bodegas Bhilar
Алкоголь 14.5%
Літраж 0.75
Привід на свято
Класифікація D.O.Ca. Rioja
Колір червоне
Країна Іспанія
Фудпейринг баранина, гриби, м'ясне рагу, м'ясо червоне, стейк, яловичина
Тип тихе
Рік 2016
Регіон Ріоха
Особливості біодинаміка, органіка
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт віура, гарнача, грасіано, темпранільйо

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Bodegas Bhilar Phincas Rioja”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: