Вино червоне Bodegas Bhilar Phinca Encanto Rufete Tinto
  • Артикул: 26056
  • Об’єм: 0.75 л

Вино червоне Bodegas Bhilar Phinca Encanto Rufete Tinto

(3 відгуків)
  • Артикул: 26056
  • Об’єм: 0.75 л
944.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 779.00 грн

Є в наявності

В наявності 14 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Phinca Encanto Rufete Tinto – це біодинаміка із Саламанки від від Девіда Сампедро Гіля (David Sampedro Gil) – “одного з 6 знакових виноробів Ріохи” за версією Wine Spectator та “винороба року” за версію Special Report Rioja 2020 Тіма Аткіна.

Головний його проект – це Bodegas Bhilar Ріосі Алавесі, але, крім цього, він також робить вина в 5 інших регіонах Іспанії із місцевих сортів (всі з біодинамічним підходом, на диких дріжджах і з мінімальним втручанням).

Руфете – рідкісний сорт винограду, який в регіоні практично повністю замінили на темпранільйо. Червоний руфете (як і білий) зазвичай дуже окислений в своїх 100% сортових проявах (тому білий рефете більше ніхто не робить чистим сортовим).

З міжнародних сортів руфете найбільше нагадує менсію із Б’єрцо або піно нуар в середземноморській стилістиці.

Phinca Encanto Rufete Tinto – елегантне, мінеральне вино (Encanto означає “чарівний”).

Аромат фруктовий, з нотами стиглих слив і вишень, бальзаміку, фіалок, спецій і хвойними відтінками.

Смак Phinca Encanto Rufete Tinto тонкий, збалансований, досить м’ясистий, з виражено, але гармонічною кислотністю та помірними танінами, з димною нотою.

Phinca Encanto Rufete Tinto придатне до визрівання в пляшці до 15 років.

Виробництво Phinca Encanto Rufete Tinto

Девід обробляє виноград на терасних виноградниках на схилах Сьєрра-де-Франсія.

Клімат тут вологий середземноморський, довге тепле літо сприяє довгому вегетаційному сезону.

Грунти кислі, а виноградники терасовані вздовж гірських схилів і в долинах на висотах від 350 метрів до понад 1000 метрів.

80% лоз – старші 50 років, а 50% лоз – більше 80 років.

Ручний збір та уся обробка винограду (відбір та відокремлення від стеблів).

Ферментація частково цільними ягодами. Пресують виноград ногами.

Ферментація проходить у бочках з французького дуба на 500 літрів на диких дріжджах.

Витримка – 3 роки в баріках із французького дуба.

Про виробника Phinca Encanto Rufete Tinto

Bodegas Bhilar – основна виноробня в маленькому субрегіоні Ріохи, якою керує подружжя Девіда Сампедро та Мелані Хікман.

Девід Сампедро Гіль виріс на цих же виноградниках, на яких він сьогодні працює. Його дружина переїхала в Ріоху із Гаваїв.

Крім власної виноробні, він здобував також досвід на кількох набільших виноробнях Ріохи, де зрозумів, що найкраще вино робиться землею з мінімальним втручанням.

В 1999 році Девід почав вивчати біодинамічну філософію і поступово змінив спосіб догляду за своїми виноградниками. Спочатку він перейшов до органічного землеробства, а потім почав відновлювати гармонію між людиною, землею, лозою та космосом.
У 2014 році трактори були ліквідовані, а коней повернули на обробку виноградників.
Виноробня Bhilar почалась як його власний гаражний проект в 2012 році (назва – це назва рідного села Elvillar  на баскській мові).

Bodegas Bhilar Shanela Albarino Rias Baixas

Девід Сампедро Гіль – винороб п’ятого покоління з Ельвіллара, маленького селища, розташованого в суб зоні Ріохи – Ріоха Алавеса.

З часів, коли він був маленькою дитиною, Девід працював на виноградниках поряд зі своїм дідом, який навчив його шукати гармонії між землею та виноградною лозою.

Ці уроки згодом перетворилися на його пристрасть до того, що він називає “біодинамічною мрією” – для виноградників DSG: баланс, який відходить від комерціалізації та механізації і повертається до уроків його діда.

Девід практикує біодинаміку на багатьох своїх виноградниках, і вважає це не лише якимсь набором процедур, але і філософією трудового життя в пошуках сталого розвитку.

Девід працює у п’яти окремих винних регіонах по всій Іспанії та Німеччині та інвестує лише в автохтонні сорти та їх теруари. Особливо цікавиться тими, які через тенденції до міжнародно визнаних сортів (та зручністю їх культивації через високу врожайність), були забуті і проігноровані.

Наприклад, у південній частині Саламанки, в Кастилії-і-Леон, Девід обробляє виноградники в горах Сьєрра-де-Франсія. Тут він зробив ставку на місцевий виноград руфете, який давно вийшов з моди в регіоні і був замінений на темпранільо.

Виноградники DSG прагнуть оживити ці місцеві сорти та їх унікальність на міжнародному ринку.

Проїжджаючи повз виноградника Девіда, їх дуже легко впізнати: вони виглядають так само дико, як смак його вин.

Сусідські виноградники – це охайні, широко розставлені ряди лоз, ретельно доглянута земля. На виноградниках Давіда між трав виростають старі кущові лози.

Давид насамперед обробляє темпранільо, граціано, гарначу, мальвазію та віуру на своїх виноградниках у Ріоха-Алавесі.

Цей регіон славиться наявністю одних з найстаріших лоз Ріохи. Наприклад, найстаріший виноградник Bhilar тут – Phinca Lali – висаджений ще у 1910 році.

Дружина Девіда випустила в 2016 році книгу Struggling Vines, в якій описано досить багато деталей життя виноробні.

Офіційний сайт виробника Phinca Encanto Rufete Tinto bodegasbhilar.es.

Інші вина від виробника Phinca Encanto Rufete Tinto.

Деталі

Бренд Bodegas Bhilar
Алкоголь 14.5%
Літраж 0.75
Привід на свято
Класифікація Sierra de Salamanca DO
Колір червоне
Країна Іспанія
Фудпейринг баранина, барбекю, м'ясне рагу, м'ясо червоне, стейк, яловичина
Тип тихе
Рік 2017
Регіон Кастілья
Особливості автохтон, біодинаміка, веганське, органіка
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт руфете тінто

3 відгуки для Bodegas Bhilar Phinca Encanto Rufete Tinto

  1. Евгений

    Плотное,сочное с явными нотами специй и мощными танинами Перед употреблением надо дать “подышать”

  2. Александр

    Очень сочное вино с ярко выраженной структурой и хорошим танином.
    Свежее и достаточно минеральное
    Желательно дэкантировать перед употреблением

  3. Andrii

    потужне вино з хорошим балансом між кислотністю і танинами. Ідеально підійде під страви з яловичини.

Show reviews in all languages (4)

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: