Bodegas Bhilar Costa do Santa Marina Albarino
  • Артикул: 26055
  • Об’єм: 0.75 л

Bodegas Bhilar Costa do Santa Marina Albarino

  • Артикул: 26055
  • Об’єм: 0.75 л
799.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 699.00 грн

Є в наявності

В наявності 11 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Costa do Santa Marina Albarino – біодинамічне альбаріньйо із Галісії.

Це проект Девіда Сампедро Гіля (David Sampedro Gil) – “одного з 6 знакових виноробів Ріохи” за версією Wine Spectator та “винороба року” за версію Special Report Rioja 2020 Тіма Аткіна.

Його головний проект – це Bodegas Bhilar, але під знаком DSG Vineyards він робить мікрорелізи вин із автохтонних сортів в 5 регіонах Іспанії. Практикує біодинамічний підхід і мінімальне втручання в приробній процес (low intervention).

Аромат яскравий, насичений, з трав’янистими (особливо, лавровим листом) і копчено-димною нотою, солодкими відтінками кураги та манго.

Смак мінеральний, насичений, потужний, свіжий, трав’янистими відтінками.

Costa do Santa Marina Albarino – дуже особливе і цікаве вино, яке вийшло в світ невеликим релізом, тому знайти його нелегко не лише в Україні, але й в Європі і навіть в самій Іспанії.

Виробництво Costa do Santa Marina Albarino

Costa do Santa Marina Albarino – це 100% альбаріньйо із Ріас Байшас. Лози розташовані у Валь-ду-Сальнес, приблизно в 5 кілометрах від узбережжя, на вершині пагорба.

Піщані та гранітні грунти. Клімат атлантичний, з відчутним морським впливом.

Ручний збір винограду.

Ферментація на диких дріжджах в старих баріках, де вино залишається ще на 14 місяців для витримки на осаді.

Потім вино знімають з осаду і повертають в барріки на довитримку ще на 24 місяці.

Про виробника Costa do Santa Marina Albarino

Bodegas Bhilar – основна виноробня в маленькому субрегіоні Ріохи, якою керує подружжя Девіда Сампедро та Мелані Хікман.

Девід Сампедро Гіль виріс на цих же виноградниках, на яких він сьогодні працює. Його дружина переїхала в Ріоху із Гаваїв.

Крім власної виноробні, він здобував також досвід на кількох набільших виноробнях Ріохи, де зрозумів, що найкраще вино робиться землею з мінімальним втручанням.

В 1999 році Девід почав вивчати біодинамічну філософію і поступово змінив спосіб догляду за своїми виноградниками. Спочатку він перейшов до органічного землеробства, а потім почав відновлювати гармонію між людиною, землею, лозою та космосом.
У 2014 році трактори були ліквідовані, а коней повернули на обробку виноградників.
Виноробня Bhilar почалась як його власний гаражний проект в 2012 році (назва – це назва рідного села Elvillar  на баскській мові).

Bodegas Bhilar Shanela Albarino Rias Baixas

Девід Сампедро Гіль – винороб п’ятого покоління з Ельвіллара, маленького селища, розташованого в суб зоні Ріохи – Ріоха Алавеса.

З часів, коли він був маленькою дитиною, Девід працював на виноградниках поряд зі своїм дідом, який навчив його шукати гармонії між землею та виноградною лозою.

Ці уроки згодом перетворилися на його пристрасть до того, що він називає “біодинамічною мрією” – для виноградників DSG: баланс, який відходить від комерціалізації та механізації і повертається до уроків його діда.

Девід практикує біодинаміку на багатьох своїх виноградниках, і вважає це не лише якимсь набором процедур, але і філософією трудового життя в пошуках сталого розвитку.

Девід працює у п’яти окремих винних регіонах по всій Іспанії та Німеччині та інвестує лише в автохтонні сорти та їх теруари. Особливо цікавиться тими, які через тенденції до міжнародно визнаних сортів (та зручністю їх культивації через високу врожайність), були забуті і проігноровані.

Наприклад, у південній частині Саламанки, в Кастилії-і-Леон, Девід обробляє виноградники в горах Сьєрра-де-Франсія. Тут він зробив ставку на місцевий виноград руфете, який давно вийшов з моди в регіоні і був замінений на темпранільо.

Виноградники DSG прагнуть оживити ці місцеві сорти та їх унікальність на міжнародному ринку.

Проїжджаючи повз виноградника Девіда, їх дуже легко впізнати: вони виглядають так само дико, як смак його вин.

Сусідські виноградники – це охайні, широко розставлені ряди лоз, ретельно доглянута земля. На виноградниках Давіда між трав виростають старі кущові лози.

Давид насамперед обробляє темпранільо, граціано, гарначу, мальвазію та віуру на своїх виноградниках у Ріоха-Алавесі.

Цей регіон славиться наявністю одних з найстаріших лоз Ріохи. Наприклад, найстаріший виноградник Bhilar тут – Phinca Lali – висаджений ще у 1910 році.

Дружина Девіда випустила в 2016 році книгу Struggling Vines, в якій описано досить багато деталей життя виноробні.

Офіційний сайт виробника Costa do Santa Marina Albarino bodegasbhilar.es.

Інші вина від виробника Costa do Santa Marina Albarino.

Деталі

Бренд Bodegas Bhilar
Літраж 0.75
Привід на вихідні
Класифікація Rias Baixas DO
Колір біле
Країна Іспанія
Фудпейринг закуски, моллюски, молоді сири, морепродукти, паелья, риба біла, риба на грилі
Тип тихе
Регіон Галісія
Cтиль кислотне
Цукор сухе
Сорт альбаріньйо
Алкоголь 12.5%
Рік 2013
Особливості біодинаміка, веганське, оранж, органіка

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Bodegas Bhilar Costa do Santa Marina Albarino”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Вибери найближчий магазин: