fbpx

ArPePe Sassella Stella Retica Valtellina Superiore

Артикул: 26250
Об’єм: л

ArPePe Sassella Stella Retica Valtellina Superiore

Артикул: 26250
Об’єм: л
Колір:
Цукор:
Стиль:
Алкоголь: 13 %
Рік:
Тип:
Країна:
Класифікація:
Бренд:
Привід:
1690.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1390 грн

Є в наявності

В наявності 6 пляшок
ДОСТАВКА
  • від 6 пляшок
  • БЕЗКОШТОВНО: в радіусі 1км від Предславинської 47
  • По Києву – 50грн
  • Нова Пошта – за тарифами Нової Пошти
  • 100грн експрес- доставка по Києву протягом 3-х годин
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою кур’єру чи на касі магазину

Sassella Stella Retica – одне з 3-х вин від ArPePe, що представляють конкретну субзону регіону Valtellina Superiore.

Досить пізній збір винограду, тривала ферментація і типова для виноградників в зоні Sassela мінеральність і виняткова елегантність.

Sassella Stella Retica – про витонченість та ароматику, а не про структуру і насиченість.

Аромат чистий, насичений, яскравий, з ягідно-дерев’яним профілем, нотами фіалок.

Смак у Sassella Stella Retica свіжий, складний, структурований, з витонченими танінами.

Це вино – приклад того, як тривала мацерація та витримка можуть творити чудеса для молодих вин: з року в рік воно буде вражати своєю вродженою здатністю еволюціонувати.

Тому випити його можна вже зараз або протягом 7+ років від дати вінтажу.

Про виробництво Sassella Stella Retica 2015:

Це 100% неббіоло або, як його тут називають, к’явеннаска, з виноградника Sassella.

Висота виноградника 400-600 м. Урожайність 45 гекталітрів на гектар.

Ручний збір 22 жовтня 2015 року.

Мацерація протягом 120 днів у дерев’яних бочках на 50 гл.

Витримка протягом 18 місяців в бочках (50 гл), сталі, цементі та пляшці

Реліз ArPePe Sassella Stella Retica: 43890 пляшки по 0.75 л, 1124 пляшок по 1.5 л, 132 пляшки по 3л.

Нагороди ArPePe Sassella Stella Retica 2015:

  • Antonio Galloni, Vinous, 2020
  • Merum Selezione Vino, 2020
  • Viniplus 2020 – Rosa Verde, 2019
  • Diploma Guida Prosit 2019
  • The Wine Hunter Award 2019 – “Award Rosso”

Про виноробню ArPePe

ARPEPE – це сім’я виноробів, яка понад 150 років вирощує неббіоло в Вальтеліні.

В них досить старорежимний підхід до виноробства і строга стилістика вин: “Як нас навчав наш батько Артуро, ми  не дозволяємо моді та мінливим смакам на нас впливати”.

ARPEPE описують свою історію так: “народився в 1860 році. Переродився в 1984-му. Виріс у 2004-му”.

Це три основні етапи їх історії.

1984 рік – рік відродження, так як в 1973 році виноробню продали, а потім Arturo Pelizzatti Perego вирішив повернутися до гри.

Власне, це його ініціали ARPEPE (раніше писались як Ar.Pe.Pe.).

Артуро повернув собі у власність частину виноградників та виробниче приміщення в Buon Consiglio.

У 2004 році винний бізнес об’єднав кілька поколінь родини.

Головна філософія, яка робить вина ARPEPE впізнаваними – це тривала витримка, довша, ніж це вимагається нормами.

З нововведеннями тут також дружать: м’яка обрізка Simonit & Sirch, легке обладнання Pellenc, маленькі ящики для збору врожаю і канатна дорога для транспортування винограду вниз з пагорбів.

Нові приміщення для прийому гостей та дегустації спроектовані архітектором Енріко Массіміно також зроблені з повагою  до теорії щодо впливу на навколишнє середовище.

Наприклад, покрівля нового приміщення була побудована як підвісний сад, тоді як фотокаталітична зовнішня підлога зменшує кількість забруднюючих речовин в атмосфері.

Перетворення природного тепла підземних вод за допомогою геотермальної енергії, альтернативного, чистого та відновлюваного джерела, було рішенням для подальшого зменшення викидів CO2.

Про Вальтелліну

Вальтелліна – це долина в підніжжі Альп (льодовикового походження). Її перетинає річка Адда, яка тече із Сходу на Захід на 120 кілометрів, від перевалу Стельвіо до озера Комо.

Вальтелліна лежить паралельно Альпам і має унікальний мікроклімат.

Вдень сонце нагріває терасовий виноградник, який “лежить” з боку Ретії, повністю виставлений на південь і пом’якшений свіжими вітрами з півночі.

Сухі кам’янисті схили підтримують бідні ґрунти, нашаровані на гранітну породу.

Ерманно Олмі (Ermanno Olmi) розчулено і дуже поетично розповів у документальному фільмі, що означає жити та працювати на цих винних скелях.

Терасові виноградники Вальтелліни – це спадщина ЮНЕСКО.

Виноградники ArPePe

Arpepe має є 13 гектарів виноградників неббіоло (або як його ще тут називають Chiavennasca) у серці Valtellina Superiore DOCG, розподілених між Сасселлою, Грумелло та Інферно.

Робота тут ведеться повністю вручну; морфологія виноградників жодним чином не дозволяє використовувати трактори.

Фітосанітарні процедури необхідні залежно від кількості опадів; ця необхідна операція також виконується вручну.

Виноградник метеоропатичний, а значить, потребує постійного доглядяду. Тут легко витратити 1500 годин на обробку одного гектара виноградника.

З “борошнистою росою” боряться “м’яко”, щоб мінімально впливати на навколишнє середовище.

Тому бувають такі роки, коли врожай, якщо і не втратили, все рівно не продають (наприклад, поганий урожай 2008 року).

Дивись також інші вина ArPePe.

Офіційний сайт виробника: arpepe.com

Додаткова інформація

Бренд

Літраж

Привід

Класифікація

Колір

Країна

Фудпейринг

, , , , , ,

Тип

Рік

Регіон

,

Cтиль

Цукор

Сорт

Алкоголь

13%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “ArPePe Sassella Stella Retica Valtellina Superiore”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can`t add more product in compare

Зворотний дзвінок

Доставляю лише від 6 пляшок, зате все за оптовими цінами​