Вино ArPePe Il Pettirosso Valtellina Superiore, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 48975
  • Об’єм: 0.75 л

Вино ArPePe Il Pettirosso Valtellina Superiore, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 48975
  • Об’єм: 0.75 л
1499.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1369.00 грн

Є в наявності

В наявності 6 пляшок
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або 6 пляшок
  • по Києву – 50 грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті онлайн)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
Il Pettirosso – найнезвичайніше вино ArPePe, яке випускають тільки в певні роки.

Il Pettirosso – це мікс неббіоло з 3-х різних субзон Valtellina Superiore. Класична для цієї виноробні тривала фемрентація на диких дріжджах і 12-ти місячна витримка в бочках.

Класика північного неббіоло з його характерною кислотністю і витонченою структурою.

Про назву Il Pettirosso

Про назву Il Pettirosso та перший вінтаж є легенда.

У лісі поряд з виноградниками та на самих виноградниках повно птахів Pettirosso (вільшанка), але в кантіну вони майже ніколи не потрапляють.

Але одного дня така вільшанка прилетіла і сіла на одну з бочок – ніби хотіла про щось попередити. Через кілька днів, Ізабелла помітила, що ця бочка з акації протікає.

Вино, здавалося, вже було готове до пляшки, а бочку вже потрібно було замінити.

Але бочки вина було занадто мало для бутиляції та окремої етикетки. Тому разом з Емануеле вони вибрали кілька бочок того самого 1997 року, найбільш готових, для створення Il Pettirosso.

Спершу Артуро намалював нову етикетку, а Ізабелла попросила свого чоловіка Енріко намалювати іншу – він же малював етикетку для Россо ді Вальтелліна.

Виробництво Il Pettirosso

Це 100% неббіоло (або як тут його називають Chiavennasca).

Висота виноградника 400-500 метрів над рівнем моря.

Мацерація в маленьких бочках (50 гл) протягом 100 днів.

Витримка 12 місяців в бочках на 50 гл, потім в пляшці.

Реліз: 24500 пляшок по 0,75л, 750 пляяшок по 1,5л та 150 пляшок по 3л)

Про виноробню ArPePe

ARPEPE – це сім’я виноробів, яка понад 150 років вирощує неббіоло в Вальтеліні.

В них досить старорежимний підхід до виноробства і строга стилістика вин: “Як нас навчав наш батько Артуро, ми  не дозволяємо моді та мінливим смакам на нас впливати”.

ARPEPE описують свою історію так: “народився в 1860 році. Переродився в 1984-му. Виріс у 2004-му”.

Це три основні етапи їх історії.

1984 рік – рік відродження, так як в 1973 році виноробню продали, а потім Arturo Pelizzatti Perego вирішив повернутися до гри.

Власне, це його ініціали ARPEPE (раніше писались як Ar.Pe.Pe.).

Артуро повернув собі у власність частину виноградників та виробниче приміщення в Buon Consiglio.

У 2004 році винний бізнес об’єднав кілька поколінь родини.

Головна філософія, яка робить вина ARPEPE впізнаваними – це тривала витримка, довша, ніж це вимагається нормами.

З нововведеннями тут також дружать: м’яка обрізка Simonit & Sirch, легке обладнання Pellenc, маленькі ящики для збору врожаю і канатна дорога для транспортування винограду вниз з пагорбів.

Нові приміщення для прийому гостей та дегустації спроектовані архітектором Енріко Массіміно також зроблені з повагою  до теорії щодо впливу на навколишнє середовище.

Наприклад, покрівля нового приміщення була побудована як підвісний сад, тоді як фотокаталітична зовнішня підлога зменшує кількість забруднюючих речовин в атмосфері.

Перетворення природного тепла підземних вод за допомогою геотермальної енергії, альтернативного, чистого та відновлюваного джерела, було рішенням для подальшого зменшення викидів CO2.

Про Вальтелліну

Вальтелліна – це долина в підніжжі Альп (льодовикового походження). Її перетинає річка Адда, яка тече із Сходу на Захід на 120 кілометрів, від перевалу Стельвіо до озера Комо.

Вальтелліна лежить паралельно Альпам і має унікальний мікроклімат.

Вдень сонце нагріває терасовий виноградник, який “лежить” з боку Ретії, повністю виставлений на південь і пом’якшений свіжими вітрами з півночі.

Сухі кам’янисті схили підтримують бідні ґрунти, нашаровані на гранітну породу.

Ерманно Олмі (Ermanno Olmi) розчулено і дуже поетично розповів у документальному фільмі, що означає жити та працювати на цих винних скелях.

Терасові виноградники Вальтелліни – це спадщина ЮНЕСКО.

Виноградники ArPePe

Arpepe має є 13 гектарів виноградників неббіоло (або як його ще тут називають Chiavennasca) у серці Valtellina Superiore DOCG, розподілених між Сасселлою, Грумелло та Інферно.

Робота тут ведеться повністю вручну; морфологія виноградників жодним чином не дозволяє використовувати трактори.

Фітосанітарні процедури необхідні залежно від кількості опадів; ця необхідна операція також виконується вручну.

Виноградник метеоропатичний, а значить, потребує постійного доглядяду. Тут легко витратити 1500 годин на обробку одного гектара виноградника.

З “борошнистою росою” боряться “м’яко”, щоб мінімально впливати на навколишнє середовище.

Тому бувають такі роки, коли врожай, якщо і не втратили, все рівно не продають (наприклад, поганий урожай 2008 року).

Деталі

Алкоголь 13%
Бренд Ar.Pe.Pe.
Літраж 0.75
Привід на свято
Категорія Вино
Класифікація Valtellina Superiore DOCG
Колір червоне
Країна Італія
Тип тихе
Рік 2017
Регіон Ломбардія
Міцність 13-17%
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт неббіоло

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “ArPePe Il Pettirosso Valtellina Superiore вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.