Вино ArPePe Il Pettirosso Valtellina Superiore, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 48975
  • Об’єм: 0.75 л

Вино ArPePe Il Pettirosso Valtellina Superiore, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 48975
  • Об’єм: 0.75 л
1499.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1369.00 грн

Є в наявності

В наявності 6 пляшок
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 1000 грн або від 6 пляшок
  • по Києву – 50 грн
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті онлайн)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • карткою чи готівкою на касі магазину
  • готівкою при отриманні
ArPePe Il Pettirosso – це мікс неббіоло з 3-х різних субзон Valtellina Superiore. Класична для цієї виноробні тривала фемрентація на диких дріжджах і 12-ти місячна витримка в бочках.

Класика північного неббіоло з його характерною кислотністю і витонченою структурою.

Il Pettirosso – найнезвичайніше вино ArPePe, яке випускають тільки в певні роки.

Про назву Il Pettirosso

Про назву Il Pettirosso та перший вінтаж є легенда.

У лісі поряд з виноградниками та на самих виноградниках повно птахів Pettirosso (вільшанка), але в кантіну вони майже ніколи не потрапляють.

Але одного дня така вільшанка прилетіла і сіла на одну з бочок – ніби хотіла про щось попередити. Через кілька днів, Ізабелла помітила, що ця бочка з акації протікає.

Вино, здавалося, вже було готове до пляшки, а бочку вже потрібно було замінити.

Але бочки вина було занадто мало для бутиляції та окремої етикетки. Тому разом з Емануеле вони вибрали кілька бочок того самого 1997 року, найбільш готових, для створення Il Pettirosso.

Спершу Артуро намалював нову етикетку, а Ізабелла попросила свого чоловіка Енріко намалювати іншу – він же малював етикетку для Россо ді Вальтелліна.

Виробництво ArPePe Il Pettirosso

Це 100% неббіоло (або як тут його називають Chiavennasca).

Висота виноградника 400-500 метрів над рівнем моря.

Мацерація в маленьких бочках (50 гл) протягом 100 днів.

Витримка 12 місяців в бочках на 50 гл, потім в пляшці.

Реліз: 24500 пляшок по 0,75л, 750 пляяшок по 1,5л та 150 пляшок по 3л)

Про виноробника ArPePe Il Pettirosso

ARPEPE – це сім’я виноробів, яка понад 150 років вирощує неббіоло в Вальтеліні.

В них досить старорежимний підхід до виноробства і строга стилістика вин: “Як нас навчав наш батько Артуро, ми  не дозволяємо моді та мінливим смакам на нас впливати”.

ARPEPE описують свою історію так: “народився в 1860 році. Переродився в 1984-му. Виріс у 2004-му”.

Це три основні етапи їх історії.

1984 рік – рік відродження, так як в 1973 році виноробню продали, а потім Arturo Pelizzatti Perego вирішив повернутися до гри.

Власне, це його ініціали ARPEPE (раніше писались як Ar.Pe.Pe.).

Артуро повернув собі у власність частину виноградників та виробниче приміщення в Buon Consiglio.

У 2004 році винний бізнес об’єднав кілька поколінь родини.

Головна філософія, яка робить вина ARPEPE впізнаваними – це тривала витримка, довша, ніж це вимагається нормами.

З нововведеннями тут також дружать: м’яка обрізка Simonit & Sirch, легке обладнання Pellenc, маленькі ящики для збору врожаю і канатна дорога для транспортування винограду вниз з пагорбів.

Нові приміщення для прийому гостей та дегустації спроектовані архітектором Енріко Массіміно також зроблені з повагою  до теорії щодо впливу на навколишнє середовище.

Наприклад, покрівля нового приміщення була побудована як підвісний сад, тоді як фотокаталітична зовнішня підлога зменшує кількість забруднюючих речовин в атмосфері.

Перетворення природного тепла підземних вод за допомогою геотермальної енергії, альтернативного, чистого та відновлюваного джерела, було рішенням для подальшого зменшення викидів CO2.

Про Вальтелліну

Вальтелліна – це долина в підніжжі Альп (льодовикового походження). Її перетинає річка Адда, яка тече із Сходу на Захід на 120 кілометрів, від перевалу Стельвіо до озера Комо.

Вальтелліна лежить паралельно Альпам і має унікальний мікроклімат.

Вдень сонце нагріває терасовий виноградник, який “лежить” з боку Ретії, повністю виставлений на південь і пом’якшений свіжими вітрами з півночі.

Сухі кам’янисті схили підтримують бідні ґрунти, нашаровані на гранітну породу.

Ерманно Олмі (Ermanno Olmi) розчулено і дуже поетично розповів у документальному фільмі, що означає жити та працювати на цих винних скелях.

Терасові виноградники Вальтелліни – це спадщина ЮНЕСКО.

Виноградники ArPePe

Arpepe має є 13 гектарів виноградників неббіоло (або як його ще тут називають Chiavennasca) у серці Valtellina Superiore DOCG, розподілених між Сасселлою, Грумелло та Інферно.

Робота тут ведеться повністю вручну; морфологія виноградників жодним чином не дозволяє використовувати трактори.

Фітосанітарні процедури необхідні залежно від кількості опадів; ця необхідна операція також виконується вручну.

Виноградник метеоропатичний, а значить, потребує постійного доглядяду. Тут легко витратити 1500 годин на обробку одного гектара виноградника.

З “борошнистою росою” боряться “м’яко”, щоб мінімально впливати на навколишнє середовище.

Тому бувають такі роки, коли врожай, якщо і не втратили, все рівно не продають (наприклад, поганий урожай 2008 року).

Дивись також інші вина ArPePe.

Офіційний сайт виробника: arpepe.com

Деталі

Алкоголь 13%
Бренд Ar.Pe.Pe.
Літраж 0.75
Привід на свято
Категорія Вино
Класифікація Valtellina Superiore DOCG
Колір червоне
Країна Італія
Тип тихе
Рік 2017
Регіон Ломбардія
Міцність 13-17%
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт неббіоло
Особливості Enoteca
спец ціна enoteca senza nome

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “ArPePe Il Pettirosso Valtellina Superiore вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.