ua|ru

Вино АрПеПе Грумелло Рока де Піро Вальтеліна Суперіоре / ArPePe Grumello Rocca de Piro Valtellina Superiore, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 26252
  • Об’єм: 0.75 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Вино АрПеПе Грумелло Рока де Піро Вальтеліна Суперіоре / ArPePe Grumello Rocca de Piro Valtellina Superiore, червоне сухе 0.75л

  • Артикул: 26252
  • Об’єм: 0.75 л
1760.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 1599.00 грн

Немає в наявності

Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Grumello Rocca de Piro – 100% неббіоло від ArPePe із субзони Grumello, серця регіону Valtellina Superiore.

Типова для цих виноградників елегантність, ніжність і відкритість.

Grumello Rocca de Piro – вино, яке так і проситься бути випитим вже зараз, але в той же час віддячить, якщо вистачить терпіння почекати з ним ще роки 2-3.

Виробництво ArPePe Grumello Rocca de Piro 2015:

Маєток Грумелло в чотирнадцятому столітті належала родині Де Піро.

Це фортеця-близнюк, що складається з двох окремих споруд з’єднаних стіною, що виходить на висотні виноградники з неббіоло делле Альпі.

Звідси і назва цього вина Grumello Rocca de Piro.

Grumello Rocca de Piro – це 100% неббіоло (або як його тут називають, к’явеннаска) з двох виноградників, що знаходяться у районі Грумелло.

Виноградник з південною експозицією на висоті 350-500 м над рівнем моря. Урожайність 45 гл/га.

Ручний збір урожаю 13 жовтня 2015 року.

Мацерація протягом 110 днів у дерев’яних бочках на 50 гл.

Витримка: 18 місяців в сталі, в бочках на 50 гл, в цементі та в пляшці

Реліз ArPePe Grumello Rocca: 31889 пляшок по 0,75 л, 562 пляшки по 1,5л, 80 пляшок по 3л.

Нагороди ArPePe Grumello Rocca de Piro 2015:

  • Antonio Galloni, Vinous, 2020
  • Merum Selezione Vino 2020
  • Viniplus 2020 – Rosa Verde
  • The Wine Hunter Award 2019 – “Award Gold”
  • Diploma Guida Prosit 2019

Про виноробню ArPePe

ARPEPE – це сім’я виноробів, яка понад 150 років вирощує неббіоло в Вальтеліні.

В них досить старорежимний підхід до виноробства і строга стилістика вин: “Як нас навчав наш батько Артуро, ми  не дозволяємо моді та мінливим смакам на нас впливати”.

ARPEPE описують свою історію так: “народився в 1860 році. Переродився в 1984-му. Виріс у 2004-му”.

Це три основні етапи їх історії.

1984 рік – рік відродження, так як в 1973 році виноробню продали, а потім Arturo Pelizzatti Perego вирішив повернутися до гри.

Власне, це його ініціали ARPEPE (раніше писались як Ar.Pe.Pe.).

Артуро повернув собі у власність частину виноградників та виробниче приміщення в Buon Consiglio.

У 2004 році винний бізнес об’єднав кілька поколінь родини.

Головна філософія, яка робить вина ARPEPE впізнаваними – це тривала витримка, довша, ніж це вимагається нормами.

З нововведеннями тут також дружать: м’яка обрізка Simonit & Sirch, легке обладнання Pellenc, маленькі ящики для збору врожаю і канатна дорога для транспортування винограду вниз з пагорбів.

Нові приміщення для прийому гостей та дегустації спроектовані архітектором Енріко Массіміно також зроблені з повагою  до теорії щодо впливу на навколишнє середовище.

Наприклад, покрівля нового приміщення була побудована як підвісний сад, тоді як фотокаталітична зовнішня підлога зменшує кількість забруднюючих речовин в атмосфері.

Перетворення природного тепла підземних вод за допомогою геотермальної енергії, альтернативного, чистого та відновлюваного джерела, було рішенням для подальшого зменшення викидів CO2.

Про Вальтелліну

Вальтелліна – це долина в підніжжі Альп (льодовикового походження). Її перетинає річка Адда, яка тече із Сходу на Захід на 120 кілометрів, від перевалу Стельвіо до озера Комо.

Вальтелліна лежить паралельно Альпам і має унікальний мікроклімат.

Вдень сонце нагріває терасовий виноградник, який “лежить” з боку Ретії, повністю виставлений на південь і пом’якшений свіжими вітрами з півночі.

Сухі кам’янисті схили підтримують бідні ґрунти, нашаровані на гранітну породу.

Ерманно Олмі (Ermanno Olmi) розчулено і дуже поетично розповів у документальному фільмі, що означає жити та працювати на цих винних скелях.

Терасові виноградники Вальтелліни – це спадщина ЮНЕСКО.

Виноградники ArPePe

Arpepe має є 13 гектарів виноградників неббіоло (або як його ще тут називають Chiavennasca) у серці Valtellina Superiore DOCG, розподілених між Сасселлою, Грумелло та Інферно.

Робота тут ведеться повністю вручну; морфологія виноградників жодним чином не дозволяє використовувати трактори.

Фітосанітарні процедури необхідні залежно від кількості опадів; ця необхідна операція також виконується вручну.

Виноградник метеоропатичний, а значить, потребує постійного доглядяду. Тут легко витратити 1500 годин на обробку одного гектара виноградника.

З “борошнистою росою” боряться “м’яко”, щоб мінімально впливати на навколишнє середовище.

Тому бувають такі роки, коли врожай, якщо і не втратили, все рівно не продають (наприклад, поганий урожай 2008 року).

Дивись також інші вина ArPePe.

Офіційний сайт виробника: arpepe.com

Деталі

Бренд Ar.Pe.Pe.
Літраж 0.75
Привід на свято
Класифікація Valtellina Superiore DOCG
Колір червоне
Країна Італія
Фудпейринг гриби, гриль, дичина, лазанья з м'ясним соусом, м'ясо біле, м'ясо червоне, овочеве рагу, паста з м'ясним соусом, паста з червоним соусом, птиця, різотто
Тип тихе
Рік 2015
Регіон Вальтелліна, Ломбардія
Cтиль щільне
Цукор сухе
Сорт неббіоло
Алкоголь 13%
Особливості Enoteca
Категорія Вино
Міцність 13-17%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “ArPePe Grumello Rocca de Piro Valtellina Superiore вино червоне 0.75л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *