ua|ru

Рожеві Вина Іспанії

Showing all 6 results

Вишукане рожеве вино давно вже стало класикою легкого алкоголю. Воно вирізняється ніжним смаком з вишуканою текстурою і неповторним легким ароматом. Відтінки напою варіюється від дуже світлого до насиченого червоного кольору.

Перші рожеві вина з’явилися в античні часи. Стародавні греки та римляни не любили міцний алкоголь. Вони розбавляли його водою, щоб надати йому м’якшого смаку. У Середні віки в Бордо з’явився напій ніжно-рожевого кольору під назвою “Кларет”. А 1882 року своє рожеве вино приготував француз Мішель Тавю. Він використовував виноград Каберне. Саме Франція вважається батьківщиною винаходу цього алкогольного напою. Згодом його стали виготовляти по всьому світу.

У магазині WineWine представлений великий вибір рожевих вин. Вони розрізняються за технологією виробництва, палітрою кольору і географією виготовлення. Така різноманітність дає змогу підібрати сорт залежно від особистих смакових уподобань.

Технології виробництва рожевого вина

Напій виробляють чотирма способами:

  1. Купажування. Передбачає змішування червоного і білого вина. Цей спосіб хороший тим, що окремі сорти винограду можуть усунути недоліки смаку інших видів ягід. Завдяки цьому можна домогтися практично ідеального смаку. У Європі цим способом виробляють тільки ігристі рожеві вина.
  2. Метод Меньє. Його також називають “кровопусканням”. Ця технологія вирізняється складністю і дорожнечею. Її суть полягає в тому, що ягоди винограду дають сік, лопаючись від власної ваги. Отримане рожеве вино вирізняється фруктовим ароматом. Мінус технології – довгий період очікування, коли ягоди почнуть лопатися.
  3. Метод прямого пресування грон винограду. Найшвидший спосіб віджимання соку. При цьому напій отримує характерний сірий відтінок. Через це сорт так і називають “сірі вина”.
  4. Метод марценації. Має на увазі короткочасне настоювання на меззі.

За правилами пресовані ягоди мають перебувати в контакті зі шкіркою не більше доби. Точний час настоювання залежить від двох чинників:

  • сорт винограду;
  • бажаний колір напою.

Географія виробництва

Благородні напої вишуканих ніжних відтінків виробляють у таких країнах:

  • Франція – батьківщина Розе, рожеві вина з цієї країни вирізняються глибоким ароматом і насиченим смаком, їх виробляють у Провансі, Анжу і Тавелі;
  • Португалія – візитною карткою цієї країни вважається алкоголь Mateus Rose;
  • Іспанія – тут виробляють розадо, напої вирізняються високим вмістом спиртів і ягідним ароматом, у якому відчуваються нотки свіжої трави;
  • Італія – прославилася своїм рожевим вином на весь світ, смак і аромат залежать від регіону, в якому було вироблено алкоголь, у центрі країни випускають легкі сорти, а на півдні виготовляють ароматні та яскраві напої.

Як подавати рожеве вино

Цей напій сміливо можна назвати універсальним. У нього дуже різноманітні гастрономічні поєднання. Алкоголь добре поєднується з м’ясом і птицею. Його також можна подати з салатами та морепродуктами. Напівсолодке розе розкриє букет смаку з десертами та сирами.

Напій краще подавати охолодженим. Ідеальна температура – 10-12 градусів. Тоді рожеве вино проявить найкращі грані свіжості та легкості. Келих потрібно підбирати залежно від сорту напою. Сухі – найкраще демонструють смакові якості в звужених зверху келихах. А для напівсолодких – підійдуть келихи з широкими краями.

Про доставку з сайту WineWine

Доставка виконується кур’єром, службами “Нова пошта” та “Укрпошта”. У Києві можлива доставка кур’єром.