ua|ru

Віскі Лагавулін 16 років / Lagavulin 16 YO, 43% односолодовий 0.7л

  • Артикул: 3346
  • Об’єм: 0.7 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Віскі Лагавулін 16 років / Lagavulin 16 YO, 43% односолодовий 0.7л

  • Артикул: 3346
  • Об’єм: 0.7 л
4540.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 4390.00 грн

Є в наявності

В наявності 5 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Lagavulin 16YO – еталонний драм Islay від лікеро-горілчаного заводу Lagavulin, відомий поціновувачам і експертам як «король Айли». Це дійсно цікавий драматичний напій, витриманий в дубових бочках не менше 16 років.

Колір віскі Lagavulin 16YO: глибоке бурштинове золото.

Аромат віскі Lagavulin 16YO: торф’яної дим з інтенсивним ароматом, нотами йоду і водоростей, з багатою глибокої солодкістю.

Тіло віскі Lagavulin 16YO: повне, насичене.

Смак віскі Lagavulin 16YO: сухий торф’яний дим наповнює смак ніжною, але яркою  солодкістю, за якою слідують море і сіль з нотками дерева.

Фініш віскі Lagavulin 16YO: довге елегантний післясмак з нотами солі і морських водоростей.

Історія віскі Lagavulin 16YO

1742 Lagavulin вважається однією з найстаріших винокурень на острові Айлей, створення віскі на якому спочатку складалося з 10 невеликих незаконних винокурень.

Звичайно, тоді це були підпільний підприємства, більшість з яких не пережили посилення законів.

Таким чином до початку XIX століття на всьому острові залишилося тільки два діючих підприємства з виготовлення віскі.

1816 Одним з двох, що залишилися, володів фермер Джон Джонстон. Саме він в 1816 році і заснував нині відому торгову марку віскі Lagavulin, зареєструвавши винокурню під цією назвою.

Таки чином це поклало не тільки початок торгової марки Lagavulin, а й взагалі розпочало законне виробництво віскі в регіоні.

1817 Справи у Джона йшли настільки добре, що незабаром він викупив у господаря, Арчібальда Кемпбелла, і другу вцілілу винокурню, відому як Malt Mill.

1836 Після смерті засновника підприємство кілька разів змінило власників і 30-і роки воно потрапило в руки торговця Олександра Грема, торговця спиртним з Глазго

1861 Оренда винокурні Lagavulin і ферми переходять з рук в руки, переходячи під контроль James L Mackie & Co, компанії, створеної Джеймсом Маки в партнерстві з капітаном Гремом, єдиним, хто залишився в живих з членом сім’ї Грехем.

1 878 JL Mackie долучає свого племінника Пітера Дж. Маки до бізнесу і Пітер робить першу з багатьох поїздок в Лагавулін, щоб дізнатися секрети винокуріння.

1887 Джеймс Логан Mackie & Co змінив Graham & Co.

1890 Пітер робить значні успіх в якості старшого партнера, і саме під його керівництвом компанія досягла найбільшого розквіту. Ім’я Lagavulin стає загальним.

Маки більш відомий серед колег і співробітників як «Неспокійний Піт», що, як кажуть, живе за принципом «Немає нічого неможливого», який йому вдалося втілити в життя.

Саме Пітер Дж. Маки створив популярний купажований віскі «White Horse», в основу якого лягли спирти «Лагавулін», і саме він почав першим використовувати кручені пробку для закупорки пляшок.

В тому ж році назва фірми змінюється на Mackie & Co.

1908 Пітер значно розширив потужності компанії, запустивши в роботу допоміжну винокурню «Malt Mill»

1924 Пітер Дж. Маки вмирає, і Mackie & Co стає White Horse Distillers Ltd. Компанія SS Pibroch, Clyde «Puffer», починає транспортування ячменю, вугілля і порожніх бочок в Лагавулін, повертаючись з Лагавулін з повними діжками.

1 927 бренди White Horse Distillers і Lagavulin об’єдналися під прапорами Distillers Company Limited.

1939 З початком війни на винокурні починають працювати в основному жінки і так триває до 1941 року, коли завод на час війни остаточно закривається. Але майже відразу після закінчення війни завод повноцінно відновиляє свою роботу .

1948 рік на завод нарешті підведена електрика.
1962 Закривається солодовий завод, але цінний зразок легендарного віскі все ще зберігається на заводі Lagavulin Distillery.

До 1974 року підприємство заготовляло ячмінь самостійно: його вирощували, солодили традиційним «підлоговим» методом і подрібнювали на власному млині.

1974  Lagavulin повністю закриває солодовні і починає закуповувати солод на заводі «Port Ellen Maltings»

Сьогодні бренд «Лагавулін» входить в продуктовий портфель алкогольного гіганта Diageo.

Трохи про процес виготовлення віскі Лагавулін 16 років.

Для створення віскі використовується тільки вод з місцевих джерел Loch Sholum і Loch Lochan.

Солод, що закуповують на заводі «Port Ellen Maltings», роблять за особливою рецептурою спеціально для «Лагавулін».

Для дистиляції використовують 4 перегінних куба (2 первинних і 2 вторинних), конструкція яких дозволяє отримувати максимально чисті і м’які спирти.

Продуктивність обладнання на даний момент сягає 2 млн літрів на рік.

Для витримки застосовують бочки з-під бурбона, рідше – з-під хересу.

Більшу частину віскі розливають прямо на винокурні: на продаж іншим підприємствам (для виготовлення блендів) йде дуже невеликий відсоток дистилятів.

Сторінка віскі Lagavulin 16YO: https://www.malts.com/en-gb/our-whisky-brands/lagavulin/lagavulin-16-years-old

Повний перелік віскі

 

Деталі

Країна Шотландія
Літраж 0.7
Бренд Lagavulin
Регіон Айла
Тип односолодовий
Алкоголь 43%
Міцність 37-43%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Lagavulin 16 YO віскі односолодовий 0.7л”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *