ua|ru

Бурбони

Відображаються усі з 12 результатів

Чим особливий смак бурбона: секрети вживання

Бурбон — це американський віскі, виготовлений на основі кукурудзяного спирту. Напій випускають ще з XVIII століття за унікальною рецептурою, що впливає на його аромат, смак і навіть колір. Технологія виробництва відрізняється від інших видів віскі, а також суворо регламентується законодавством.

Особливості бурбона та технологія виготовлення

Головні ноти напою — карамель, дуб, ваніль. З часом бурбон розкривається цитрусовими, горіховими, медовими, димними нюансами, а за умови тривалої витримки композиція грає землистими відтінками. На відміну від інших видів віскі має характерну солодкість. Чим довше бурбон зріє у бочці, тим насиченіші його колір і смак.

Справжній бурбон відповідає наступним вимогам:

  • виготовлений на території США (95% виробництв зосереджені у Кентуккі);
  • витриманий у нових дубових бочках, обпалених зсередини;
  • вміст спирту у суслі до 80%;
  • міцність алкоголю у пляшці — від 40%;
  • злакова суміш щонайменше на 51% складається з кукурудзи.

До складу зернової суміші, на основі якої готують бурбон, можуть входити й інші інгредієнти. У цьому випадку на етикетці є відповідна позначка. Так, High-Rye готують із додаванням жита, а смак стає інтенсивним, насиченим. Wheater роблять на пшениці, головна відмінність — м’якість, яскраво виражена солодкість.

Інші важливі позначки:

  • Age statement — вік бурбона. Згідно з законодавством США, алкогольні напої, витримані понад чотири роки, маркувати не обов’язково. Та виробники ставлять відмітку, аби позначити зрілі зразки.
  • Straight bourbon — витримка віскі від двох років.
  • Sour mash — у процесі виробництва використовують сусло з попередніх партій. Для винокурів це — гарантія ідентичності смаку від урожаю до урожаю.

Як потрібно пити бурбон

Аби сповна насолодитися всіма багатими відтінками смаку та аромату напою, потрібно врахувати нюанси: форму бокалів, температуру подачі, закуски.

Бурбон сповна розкривається у стаканах з товстим дном або тумблерах, трохи розширених догори. Професійні сомельє під час дегустацій п’ють кукурудзяний віскі з келихів-тюльпанів. Оптимальна температура подачі — близько 20°. Смак молодого напою різкуватий, його пом’якшують кубиком льоду або водою.

Подавати бурбон прийнято з:

  • прошуто;
  • червоною рибою;
  • витриманими твердими сирами;
  • негострим BBQ меню;
  •  шоколадними десертами;
  • свіжими ягодами або сухофруктами.

Також міцний алкоголь входить до складу популярних коктейлів: Kentucky Mule з імбирним пивом та соком лайма, Revolver з кавовим лікером та апельсиновою цедрою, New York Sour з сухим червоним вином, цукровим сиропом, лимонним соком та яєчним білком.

Чому варто замовити бурбон в онлайн-магазині WineWine

Поціновувачі елітного та рідкісного алкоголю знайдуть на сайті кращі зразки бурбона. Картка кожного товару містить не тільки його опис, а й інформацію про кількість пляшок на складі. Покупець завжди знає, на що розрахувати, а при потребі може замовити більше.

Оплата замовлень здійснюється онлайн або на касі офлайн-магазину. Передбачена доставка Києвом та Україною, в першому випадку працює кур’єрська служба, в другому — «Нова пошта». У столиці є опція експрес-доставки: алкоголь привозять протягом трьох годин, якщо замовлення оформлене та оплачене з 11:00 до 18:00.

Якщо у вас виникнуть питання, заповніть форму зв’язку та дочекайтесь дзвінка консультанта.

WINE WINE запрошує у світ міцного алкоголю!