ua|ru

Американський віскі

Відображаються усі з 17 результатів

Американський віскі користується не меншою популярністю, ніж шотландський або ірландський. Виготовлений у США напій має приємний колір — від золотавого до шоколадного залежно від сорту, м’який смак та солодкуватий посмак, часом з легкою гірчинкою. Технологію приготування елітного напою близько трьох століть тому привезли на континент європейські колонізатори. Відтоді рецептура зазнала змін, але продукт залишився унікальним.

Чим особливий американський віскі

Якщо винокурні в Європі як сировину використовують солод ячменю, то в Америці — кукурудзу. Смак від цього лише виграє. Ще одна відмінність — бочки. Витримка відбувається у дубовій тарі, обвугленій зсередини, кожна місткість використовується всього один раз. Мінімальний термін дозрівання напою становить три місяці, максимальний — не регламентується. Виробник може настоювати його і два, і чотири роки. У такому випадку інформацію про витримку вказують на етикетці.

В іншому технологія виробництва американського віскі близька до європейської. Вміст кукурудзи в сировині варіюється від 51% до 70%, але її не солодять. Решта процесів приготування напою відбуваються за схемою:

  1. Подрібнені злаки заливають гарячою водою, додають солод.
  2. Сусло змішують із дріжджами та закваскою.
  3. Дистилюють ферментований продукт.
  4. Майбутнє віскі розливають у бочки для витримки.
  5. Перед тим як розлити у пляшки, напій фільтрують та купажують.

Доречність останнього етапу кожен виробник визначає сам.

Види американського віскі

Зважаючи на тонкощі приготування елітного алкоголю, продукцію, представлену в категорії «Американський віскі», поділяють на види:

  • Бурбон (Bourbon). Найвідоміший вид кукурудзяного віскі, визнаний національним набутком США;
  • Бурбон з пшеницею (Wheated Bourbon). Частина кукурудзи трохи менша ніж 49%;
  • Житній (Rye). Вміст жита у сировині становить від 51%;
  • Кукурудзяний (Corn whiskey). Відрізняється максимально високим вмістом сировини — 80%;
  • Теннессійський (Tennessee whiskey). У виробництві є додатковий етап — прогін через кленове вугілля.

Види американського віскі, запропоновані на сайті, вказані в описі товару та на етикетці.

Як пити американський віскі

Відтінки смаку та аромату в кожному випадку унікальні, але принцип вживання міцних алкогольних напоїв той самий: віскі, витриманий більш ніж чотири роки, п’ють у чистому вигляді, температура подачі кімнатна. Бурбон, що витримувався менше, можна подавати з водою або льодом, так молодий віскі не буде здаватися надто різким. Посуд для подачі — широкий келих з товстим дном. Вважається, що смак та аромат у такій тарі розкриваються найкраще.

Алкоголь із США входить до складу багатьох популярних коктейлів. Серед найпопулярніших — Old fashioned. Смак бурбона вигідно підкреслюють й інші інгредієнти: бітер, цедра апельсина, цукровий сироп.

Переваги покупки американського віскі у WINE WINE

Інтернет-магазин має зручний каталог, де представлена продукція відомих американських брендів. Для зручності пошуку використовують фільтри: пропозиції сортують не тільки за країною походження та видом, а й брендом, міцністю, об’ємом пляшки, ціною та рейтингом. В описі товару вказана детальна інформація про виробника, склад напою, його смакові та ароматичні властивості.

Оплата покупок здійснюється онлайн або готівкою при отриманні. Варіанти доставки:

  • кур’єром по Києву;
  • «Новою поштою» по Україні.

Можливий самовивіз з офлайн-точок продажу та експрес-доставка столицею (з 11:00 до 18:00), що передбачає відправлення замовлення через три години після оплати. Детальна інформація в однойменному розділі.

WINE WINE— гід у світі преміального алкоголю.