ua|ru

Віскі бленд Канада

Showing the single result

Канадський віскі: причини популярності та відмінності від інших “родичів”

Основний обсяг виробництва канадського віскі складає купажований напій, оскільки односолодовий не прижився в країні. Це унікальний алкоголь із різноманітним смаком та ароматом, його зразу можна відрізнити від інших. Канадці із своєю властивою вільністю внесли зміни у склад і процес приготування алкоголю.

 

З чого роблять канадський віскі

Перший канадський віскі наприкінці XVIII століття виготовляли за рецептурою бурбона. Коли алкоголь почав користуватися підвищеним попитом, виробники замінили кукурузу на ріж, щоб зробити його доступнішим.

З розвитком виробництва канадський напій знову стали робити із кукурузи та пшениці. Вміст ржі в сучасних сортах коливається від 0,5 до 50%. Саме вона надає алкоголю гостроту, гострість та оригінальний аромат. Хоча чистий ржаний спиртний напій зараз не продають, зерно використовують для створення купажів.

 

Особливості виробництва канадського віскі

Змішування різних спиртів проводять до витримки в дерев’яних бочках, це основна відмінність канадського алкоголю. Тому характер напою є більш виразним і цікавим. Деякі виробники віддають перевагу традиційному виробничому процесу – спочатку витримка окремих спиртів, а потім змішування. Але навіть після цього алкоголь дозріває ще півроку.

Для витримки використовують дубові бочки з великим об’ємом – до 700 літрів, що сильно відрізняє канадський напій від скотчу та ірландського алкоголю. Використання тари після інших видів алкоголю в Канаді не практикують через те, що смакового та ароматичного різноманіття досягають іншим способом.

У сумі канадського віскі входять:

 

  • 90-95% base – базовий зерновий дистилят, нейтральний за смаком і запахом;
  • 5-10% straight – очищений віскі із зернових, міцністю 65 градусів, він надає напою унікальний смак та основні нотки аромату;
  • ароматичні добавки – кленовий сироп, імбир, шоколад, соки, вина, бурбон, їх додають не більше 9% на пляшку.

У Канаді немає суворих вимог щодо складу, пропорцій, апаратури та бочок для витримки. Тому виробники можуть робити до 50 сортів, всі вони відрізняються один від одного.

Крафтові вискікурні використовують традиційні куби із міді для перегонки алкоголю. У загальному обсязі виробництва їх частка мінімальна, тому продукція практично не потрапляє на світовий ринок.

Причини популярності канадського віскі

Незалежно від бренду, купажі відрізняються м’яким смаком з різними відтінками, це є основною причиною популярності напою. Виробники досягають таких характеристик, використовуючи різні спирти та смакові добавки. Завдяки цьому канадський віскі приємно споживати у чистому вигляді. У коктейлях він себе поводить скромно, не перебиваючи смак та аромат інших компонентів.

Ще однією причиною високого попиту на канадський алкоголь є ціна. Навіть преміальні сорти, наприклад, Crown Royal, більш доступні за ціною, ніж скотч чи ірландський віскі такого ж сегменту. Переконатися в цьому можна, ознайомившись з каталогом інтернет-магазину WINE WINE, в якому зібрані найкращі бренди алкоголю з усього світу.