ua|ru

Віскі Cardhu

Showing all 4 results

Віскі Карду — це односолодовий скотч родом зі Спейсайда, Шотландія. Усі напої бренду вирізняються м’якими шовковистими нотами та незабутнім ароматом. Ключову роль тут відіграють ноти ментолу і мигдалю. У XIX столітті віскі створювали жінки з сім’ї Камінг, що робить винокурню унікальною і єдиною у своєму роді.

Історія та унікальні характеристики Cardhu

Винокурня була заснована 1824 року Джоном Камінгом. Він був відомий своєю майстерністю у виготовленні віскі, і його скотч швидко набув популярності. Пізніше всі організаційні питання взяла на себе його дружина Елен. Бренд нарощував свої потужності та ставав дедалі популярнішим.

У 1872 році підприємством керувала Елізабет, дружина сина Джона Камінга. Вона зробила величезний внесок у розвиток компанії. У 1893 році винокурню продали «John Walker & Sons», але управління залишилося в сім’ї Камінг. Зараз бренд належить Diageo і все ще посідає провідні позиції на ринку найбільш продаваних скотчів у Шотландії.

Різноманітність асортименту віскі

Компанія пропонує великий вибір різних сортів віскі Cardhu, серед яких виділяють:

  • 12 Years Old — у смаку класичного скотча Cardhu переважають ноти стиглих фруктів і сигарного диму.
  • 15 Years Old — тут присутні ноти шоколаду, фруктів і польових квітів.
  • 18 Years Old — це цікавий скотч Cardhu з карамельними відтінками. В ароматі чітко відчувається ваніль, ірис, солодкий мигдаль.
  • Gold Reserve — це напій із дистилятів, витриманих в обпалених бочках. У смаку відчувається палена карамель і фрукти.
  • Amber Rock — напій зі збалансованим смаком. У букеті тропічні та цитрусові фрукти, шоколад, мигдаль.

Усі напої постачаються в гарних пляшках. Є звичайна та подарункова упаковки.

Виробничий процес віскі Cardhu

Виробництво віскі Cardhu починається з сушіння ячменю. Воно відбувається в спеціальних печах, де зерно нагрівається до температури близько 70 градусів. Це призводить до руйнування крохмалю в ячмені, що дає змогу ферментам перетворювати його на цукор. Після цього ячмінь дроблять, заливають водою, перетворюючи на сусло, яке ферментується з використанням спеціальних дріжджів. Після брагу переганяють і готовий дистилят відправляють у бочки на визначений термін витримки.

Характерні смакові ноти й аромати

Скотч Cardhu має м’який, збалансований смак з нотами цитрусових, меду і спецій. Аромат скотчу складний і багатогранний, з нотами яблука, груші, ванілі та шоколаду. Залежно від умов витримки та сорту можливі різні додаткові смакові та ароматичні ноти.

Гастрономічні поєднання

Віскі Cardhu можна вживати як у чистому вигляді, так і в складі коктейлів. У чистому вигляді напій добре поєднується з сигарами, шоколадом і фруктами. У складі коктейлів скотч використовується для приготування класичних шотландських коктейлів: Old Fashioned, Rob Roy і Manhattan.

Купити віскі Cardhu в магазині WineWine

В інтернет-магазині ви можете замовити оригінальний віскі Cardhu. У каталозі представлений великий асортимент напоїв преміальної якості. Регулярно проводяться різні акції та діють знижки, що дасть вам змогу купити скотч вигідно оптом або в роздріб. Забрати замовлення можна з точки самовивозу в Києві або з «Нової Пошти» в будь-якому з міст України.