ua|ru

Віскі Bruichladdich Port Charlotte 10 YO, 50% односолодовий 0.7л

  • Артикул: 15359
  • Об’єм: 0.7 л
Фото пляшки та дизайн етикетки можуть відрізнятися від реального вигляду товару.

Віскі Bruichladdich Port Charlotte 10 YO, 50% односолодовий 0.7л

(3 відгуків)
  • Артикул: 15359
  • Об’єм: 0.7 л
2720.00 грн
При купівлі 6+ будь-яких пляшок ціна 2540.00 грн

Є в наявності

В наявності 11 пляшок* Треба більше? Маякуй!
Обробка замовлень
з 11:00 до 18:00
ДОСТАВКА
  • від 500 грн
  • по Києву – 50 грн
  • Експрес – 100грн (в разі оплати готівкою кур’єру, вартість замовлення до 4000грн)
  • Нова Пошта - за тарифами перевізника (оплата тільки карткою на сайті)
  • Самовивоз – безкоштовно (від 1 пляшки)
ОПЛАТА
  • онлайн на сайті
  • готівкою при отриманні

Віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO

Замінив собою відому «вінтажну» серію Port Charlotte Scottish Barley.

10 років старіння на березі озера Лох-Індаал вплинули на цей напій: як сонячне світло в зимовий день, Port Charlotte 10YO вносить ясність і піднімає настрій, вітаючи і висвітлюючи майбутнє.

Аромат віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%: гармонійне поєднання дуба і диму. Дим сухий, землистий, торф’яної за своїм стилем, а дуб виступає хвилями золотий карамелі, помадки, ванільного заварного крему, відтінками імбиру, мускатного горіха і гвоздики.

Також у ароматі Віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50% відчувається присутність цитрусових: ніжне лимонне безе і клементин, квіткові аромати дикого чебрецю і вересу.

Смак віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%: в смаку відчувається ніжність і м’якість текстури і стилю. Кокос, ванільний крем, лимонний мед в поєднанні з копченими устрицями і солоним піском, запеченим на сонці.

Післясмак віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%: піднесене, впевнене димне, але з м’якою солодкістю солодового ячменю, апельсина, манго і пирога Баноффі. При кожному ковтку шари міняються місцями.

Після того, як дим приходить і йде, ноти спирту, стиглого яблука і абрикоса, красиво переплітаються з солодкістю солоду і дуба, з типовим сухим димом в стилі Порт-Шарлотта.

Про виробника Віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%:

Винокурня Bruichladdich, що виготовляє Віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%,  була побудована ще у вікторіанську епоху: в 1881 році братами Харві.

Сім’я Харві була династичної сім’єю віскі з більш ніж столітнім володінням винокурними заводами, в тому числі винокурнями Глазго Йокеріт і Дандас Хілл.

І ось три брата вирішили об’єднати свої знання і досвід, щоб побудувати третій завод Харві: Роберт (23 роки) спроектував його, Джон (31 рік) мав досвід винокуріння, а Вільям (32 роки) мав гроші.

Каталізатором до будівництва винокурні послужило створення Glasgow Puffer: парового човна з плоским дном, що зробила революцію в сфері масових вантажних перевезень в диких морях західного узбережжя.

Тепер ячмінь можна було імпортувати, а не обмежуватися посівом на площі острова. До того ж вугілля, як паливо, набагато більш ефективніший торфу при роботі в перегінних кубах.

Обидва ці товара кардинально змінили економіку винокурні.

Натхненні юнацьким ентузіазмом, спадщиною віскі і підприємницьким чуттям, брати приступили до створення революційно нового типу лікеро-горілчаного заводу.

До цього винокурні Айла розвивалися з невеликих ферм, де талановиті місцеві жителі частково замінювали свою худобу в стійлах перегінними кубами. Bruichladdich став повною протилежністю тих фермерських винокурень острова Айла.

Bruichladdich став сучасним заводом спеціально побудованим з бетону (недавно запатентованого будівельного матеріалу).

Винокурня, що виробляє зараз віскі Порт Шарлот 10, це ультрасучасний вікторіанський завод: у нього ергономічне розташування навколо центрального двору для підвищення ефективності та місце розташування на пологому схилі для використання сили тяжіння.

Надихаючий дизайн Роберта відповідав виключно високим стандартам: «міцна, красива конструкція». Вона прекрасна своєю простотою, «всі частини винокурні розташовані в правильному співвідношенні один з одним».

Деякі з прогресивних інновацій Харвея були пізніше прийняті іншою частиною галузі.

Правота братів в їх розрахунках підтверджується тим, що сучасна винокурня відмінно працює і донині, залишившись такою ж, як її спроектував Роберт. Велика частина оригінального устаткування теж все ще використовується.

Широкі шкіряні ремені з гіпнотичним музичним ритмом надають руху загадкові млини Boby *, елеваторам і вагам для ячменю.

* Млин Бобі – найточніший комплект в установці. У ньому можна регулювати подрібнюючі вальці з вражаючою точністю, так що кожен сорт ячменю, кожен урожай кожного терруара, кожен урожай можна подрібнювати з точними допусками.

Його відремонтувала єдина людина в країні, що володіє достатнім досвідом для цього, за два тижні до своєї смерті.

Чудовий заторний чан з відкритим верхом (вважається, що затор – псування мацерації) – найбільший з трьох, які все ще використовуються в Шотландії.

Як гігантська каша, ячмінь змішується з м’якою водою Айлей в диявольському казані.

На відміну від більшості сучасних промислових процесів виробництва віскі, це більш повільний і щадний метод вилучення цукру з засипу. Потрібен час, щоб розім’яти Bruichladdich оригінальним способом; короткого шляху немає.

Оригінальні величезні судини (змиви), зроблені з ялинок Дугласа, і є вершиною бондарного мистецтва.

Терруар – концепція, яка охоплює вплив і взаємодія ґрунту, надр, впливу, орієнтації, клімату і мікроклімату на ріст рослини – будь-якої рослини – виноградної лози, квітки або ячменю.

Для приготування віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%, як і всіх віскі Bruichladdich використовується три джерела води: перший це озеро Бруйхладдіх.

Другий: неглибокий затока, «Ан Торран», в двох милях над заводом. Він заповнений водою, яка просочується через торф, на смугу крижаний глини, що лежить на скелі, а потім в озеро.

Ця вода коричнева, дивно м’яка і позбавлена ​​минеральність. Вона ідеально підходить для вилучення цукру з ячменю і подається безпосередньо в винокурню.

Незвично те, що в Bruichladdich використовується третє джерело: природне джерело. Виникає це джерело з чистою водою з розлому між древнім гнейсом і зеленим піщаником в невеликій долині на фермі Octomore за селом Порт-Шарлотт.

Колись це джерело було джерелом води для села. Фермер Джеймс Браун збирає воду і доставляє її за дві милі до винокурні, де вона використовується для зниження міцності спирту з бочки до звичайної міцності при розливі в пляшки – 50%.

Для багатьох виробників віскі ячмінь – це товарний продукт, який купують там, де найдешевший тоннаж – будь то Шотландія, Польща чи Литва. Для Bruichladdich це живе, органічне вираження землі, терруара, в якому він вирощений.

На винокурні Bruichladdich  все “їх” фермери відомі по імені: вони розповідають про грунт, вітри, дренажі, зовнішній вигляд і мікроклімат кожного поля.

Зараз Bruichladdich, крім віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%, випускає віскі з ячменю не тільки з окремих ферм, але і з окремих полей і врожаїв.

Bruichladdich дуже пишається тим, що налагодили партнерські відносини з фермерами острова Айлей і це дозволяє виробляти односолодовий віскі з 100% ячменю острова Айлей.

Інші віскі від виробника віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%

Офіційна сторінка віскі Bruichladdich Port Charlotte 10YO 50%

Деталі

Алкоголь 50%
Бренд Bruichladdich
Літраж 0.7
Країна Шотландія
Тип односолодовий
Регіон Айла
Міцність 50-57%
Категорія Віскі

3 відгуки для Bruichladdich Port Charlotte 10 YO віскі односолодовий 0.7л

  1. Ігор

    Для мене це ідеал з Айли в збалансуванні міцності, різноманітті ароматів та приємності смаку! Димність, торфяність, дубова солодкість, йод, стиглий лайм, м’ята та ще багато іншого можна знайти в цій пляшці. 10 з 10!)

  2. Дмитрий

    На сегодняшний день в моем рейтинге Port Charlotte 10 делит 1 место с Ardbeg 10 , но Ardbeg более брутальный , несмотря на 50% Port Chalotte деликатнее будет. Laphroaig, Caol Ila, Talisker чуть пониже будут, дальше GlendDronach, Glenmorangie, но “на вкус и цвет все фломастеры разные”.
    P.S. Собираюсь продегустировать Lagavulin 16, как то не сложилось раньше, так что все могут подвинуться…

  3. Сергей

    Для любителей дымного айловского виски must have. 50% алкоголя идеально интегрированы – дым не превалирует, не напирает, но деликатно обволакивает, обрамляет солодовую сладость. Люблю 10-ку Лафройг, но ему при 40% чуть не хватает крепости – “жару”. Здесь всё на месте. Разве что капелька воды для раскрытия… Нос: чуть дымок, земляные нотки, сладость, алкоголь не бьёт. Вкус: мягкий, нежный текстурный, крепкий, но без жжения и ноток имбиря. Дымок при 40 ppm достаточно мягкий и ненавязчивый идеально вплетён в сладость, кот. в меру. Дуб(ок) слегка подчёркивает 10-летнюю выдержку на выходе. Если сильно придираться, то возможно “слишком” деликатный. Отсюда послевкусие среднее по продолжительности.

Додати відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *