ua|ru

Ром на Карибських островах стали виробляти ще в колоніальні часи. У 15 столітті іспанські завойовники привезли з собою цукрову тростину, з якої зробили попередника рому. напій «агуарденте де кана». З розвитком колоніальних поселень на Карибах виробництво рому поширилося на безліч островів: Куба, Ямайка, Пуерто-Ріко, Домініканська Республіка і Тринідад. Кожен із цих регіонів розробив власні методи виробництва та унікальні стилі рому.

Виробництво рому стало важливою частиною культури на Карибах. У багатьох карибських країнах ром пов’язаний із традиціями та обрядами, карнавалами та релігійними церемоніями, тому часто сприймається як символ національної гордості.

Наприкінці 19 і на початку 20 століть ром став популярним напоєм у всьому світі. Це сприяло розвитку багатьох відомих марок: Bacardi, Havana Club, Mount Gay та інші.

Сьогодні виробництво рому на Карибах піддається суворим стандартам і контролюється урядами країн. Багато заводів використовують традиційні методи витримки у дубових бочках, щоб створити унікальні смакові характеристики. Спробувати справжній піратський ром з Карибських островів в Україні можна, зробивши замовлення на сайті Wine Wine.

Особливості смаку карибського рому

Смак карибського рому відрізняється багатством і різноманітністю. На відміну від сорту та виробника, смак та аромат можуть відрізнятися. Також на смак впливає метод виробництва, тип напою та термін витримки. Але, загалом, можна виділити такі характерні нюанси у всіх напоях родом з Карибського Басейну:

  1. Солодощі. Пов’язана з використанням цукру у виробництві та цукрової тростини, з якої готується основна сировина.
  2. Фруктові ноти. Найчастіше дегустатори відчувають смак банана, ананаса, манго, апельсина та інших тропічних фруктів.
  3. Ваніль та дуб. Через те, що напій витримують у дубових бочках, він набуває характерних деревних та ванільних нот. Чим довше витримується ром, тим яскравіше ці ноти відчуваються.
  4. Карамель та мед. У деяких сортів рому відчуваються карамельні або медові відтінки, що додає насолоду та гладкість смаку.
  5. Прянощі та спеції. Залежно від сорту виробники можуть додатково використовувати корицю, гвоздику або перець. Це робить смак напою складним та цікавим.
  6. Торф’яні та димні відтінки. Терпкість торфу чітко відчутна у ромі з острова Ямайка.

Кількість цукру безпосередньо впливає на особливість смаку. Наприклад, солодкі сорти будуть більш фруктовими та квітковими, а сухі –. більш дерев’яними та терпкими. Післясмак супроводжується нотами ванілі, фруктів та дуба, незалежно від сорту та терміну витримки.

З чим подавати карибський ром

Ром родом з Карибського регіону можна пити в чистому вигляді або використовувати як базу для приготування коктейлів. Найпопулярнішими коктейлями на основі рому вважаються:

  • «Ром з колою»;
  • ром з імбиром;
  • «Мохіто»;
  • «Дайкірі»;
  • «Май Тай»;
  • ром з кокосовим молоком.

Ром – унікальний алкоголь, який добре поєднується і з тропічними уподобаннями, і з класичними. Залежно від віку, його подають із твердими сирами, морепродуктами, карі та шоколадними десертами.

Де купити карибський ром в Україні

Купити оригінальний ром з Карибського басейну можна в інтернет-магазині Wine Wine. Великий вибір напоїв дозволить влаштувати справжню піратську вечірку, а дрібний опт від шести одиниць. отримати значну знижку під час купівлі. Доставка здійснюється у всі відділення Нової Пошти, а сплатити замовлення можна при отриманні. Вибирайте та замовляйте якісний карибський ром прямо зараз.